kry 0 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego Siemka Mam pytanko. Na łowcach Chin jest wersja anbernica z dwoma kartami- 64gb i 128gb w jednej konsolce. Podobno karty które są w konsolce szybko się psują, gdybym chciał przenieść ich zawartość(gry, system) na lepsze kart pamięci, to wystarczy że podłączam je do komputera i kopiuje ich zawartość czy jak to zrobić? Dzięki jeżeli ktoś odpowie :) Cytuj
Assassins_78 990 Opublikowano 2 lutego Autor Opublikowano 2 lutego Karte z romami skopiujesz normalnie, karte z systemem musisz już klonować Cytuj
Badus 273 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego (edytowane) Imo brać wersję tańszą, z 1 kartą od pana Chińczyka, a potem ogarnąć samemu instalację Garlica (w wersji na 2 karty SD). Ja tak zadziałałem i jestem kontent, wgrywam tylko te gry i wersje, które chcę ograć. Jak na start dostaniesz pierdylion tytułów to odpali Ci się "syndrom pirata ". Edytowane 2 lutego przez Badus Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 2 lutego Opublikowano 2 lutego Na moje to bierz najtańszą wersję , karty SD dokupisz sam - to teraz groszowe sprawy ( 64 gb to okolice 22 zł ? ) Potem lecisz z Tiny set i wszystko https://archive.org/details/tiny-best-set-go Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego (edytowane) Gram w Final Fantasy 9 PL (na garlic os). Gra jest w postaci jednego pliku pdb w którym zaszyte są trzy dyski. No i mam problem by konsola zapamiętała że jestem na dysku 2: zmieniam dysk, robię save overdrive i wszystko chodzi do momentu wyłączenia konsoli - po włączeniu znów mam dysk 1 i muszę ręcznie zmieniać na 2. Czy coś robię nie tak? Edit Znalazłem. Save nie działa, zapis konfiguracji też. Odpowiedź jest banalna: trzeba po prostu po zmianie dysku w dalszej grze wyjść na chwilę do menu konsoli. Wówczas emu zapamieta sobie że gramy juz na dysku 2. Edytowane 4 marca przez friedrich Cytuj
grzybiarz 10 299 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego A quick save już na tym drugim dysku nie możesz zrobić? Do momentu normalnego sejwa Cytuj
Scotch 0 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Witam wszystkich serdecznie ,mam problem ,stałem się posiadaczem konsolki i w pierwszych krokach próbuje skopiować zawartość karty micro sd i tutaj pojawia się problem ponieważ z zawartości 64g system wyświetla tylko niecałe 10Mb również nie pojawiają się katalogi ROMS i Bios .Kartę sprawdzałem na XP / 7 i 11 na każdym systemie wygląda tak samo ,oczywiście w konsoli działa .Miał już ktoś taki problem ? Z góry dziękuję Rafal Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego (edytowane) Zapewne system widzi tylko część partycji, bo pozostałe mają linuksowy system plików. Najlepiej zrobić obraz karty jakimś Win32diskImager, czy czymś podobnym. Pozdrawiam Edytowane 21 lutego przez _Shaman_ Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego (edytowane) Większość karty 64 jest na partycji ukrytej - by zobaczyć co tam jest trzeba to zrobić przez dedykowany program do partycjonowania dysków np DiskGenius itp Edytowane 22 lutego przez friedrich Cytuj
RCZ 0 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Cześć, Dzięki Waszym instrukcją wgrałem garlica na swojego rg35xx,a że niestety nie jestem biegły w takich rzeczach to mam kilka pytań: - gdzie znajdę funkcję „szukania” gier? - czy da się ustawić nazwy konsol pod ikonami? - wgrałem grę Tony Hawks 2 na psx, co trzeba ustawić żeby gra odpalała? dzięki serdeczne Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego (edytowane) - nie wiem ale można zmienić wystrój menu - jest strona temu poświęcona gdzie jest ich mnóstwo niestety nie mam linka pod ręką - jeśli to plik PDB to powinien ruszyć od razu. Jeśli jednak jest to np. ISO + cue wówczas najlepiej wrzucić je do utworzonego przez ciebie w folderze PS - katalogu TonyHawks2, na zewnątrz - bezpośrednio w folderze PS utworzyć plik m3u z nazwą Tony Hawks 2, a w środku ze ścieżką dostępu np: TonyHawks2/Tony Hawks 2.iso TonyHawks2/Tony Hawks 2.cue Nazwa katalogu jest taka jaką utworzyłeś, nazwy plików oczywiście takie jakie istnieją - w moim przykładzie dałem hipotetyczne. Nie uwzględniasz we wpisach katalogu PS - on jest defaultowy. Jesli to zrobisz i przełożysz kartę do konsoli wówczas zobaczysz grę. Jesli jednak nie ruszy to będzie znaczyło ze coś pomieszałeś w pliku m3u - wyjmujesz kartę, wkładasz do kompa i sprawdzasz gdzie się walnąłeś. Po pierwszym udanym razie kolejne są banalne PS Tworzenie pliku m3u: notatnik, zapisz jako txt, zmieniasz rozszerzenie na m3u i na koniec użyj do obsługi plików m3u notatnika. Edytowane 24 lutego przez friedrich Cytuj
RCZ 0 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego 16 minut temu, friedrich napisał: - nie wiem ale można zmienić wystrój menu - jest strona temu poświęcona gdzie jest ich mnóstwo niestety nie mam linka pod ręką - jeśli to plik PDB to powinien ruszyć od razu. Jeśli jednak jest to np. ISO + cue wówczas najlepiej wrzucić je do utworzonego przez ciebie w folderze PS - katalogu TonyHawks2, na zewnątrz - bezpośrednio w folderze PS utworzyć plik m3u z nazwą Tony Hawks 2, a w środku ze ścieżką dostępu np: TonyHawks2/Tony Hawks 2.iso TonyHawks2/Tony Hawks 2.cue Nazwa katalogu jest taka jaką utworzyłeś, nazwy plików oczywiście takie jakie istnieją - w moim przykładzie dałem hipotetyczne. Nie uwzględniasz we wpisach katalogu PS - on jest defaultowy. Jesli to zrobisz i przełożysz kartę do konsoli wówczas zobaczysz grę. Jesli jednak nie ruszy to będzie znaczyło ze coś pomieszałeś w pliku m3u - wyjmujesz kartę, wkładasz do kompa i sprawdzasz gdzie się walnąłeś. Po pierwszym udanym razie kolejne są banalne PS Tworzenie pliku m3u: notatnik, zapisz jako txt, zmieniasz rozszerzenie na m3u i na koniec użyj do obsługi plików m3u notatnika. Super, później się tym pobawie i dam znać:) Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca W dniu 31.12.2023 o 14:03, frankfuter napisał: Nowy rg35xx h niby działa dreamcast i n64 Zamówiłem. Dwie gałeczki i pozycja pozioma 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Też się temu przyglądałem, ale wydaje się strasznie mały, a analogi niewygodnie ułożone. Podobnie miałem z PSVita trzymając w dłoniach, o ile dpad był ok, to używanie analogów nie wydawało mi się zbyt ergonomiczne. PSP dopiero z gripem mi podeszło. Zdecydowanie wolę jednak układ pionowy. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 3 marca Opublikowano 3 marca Daj znać jak potestujesz, jutro części do mojego DSa przychodzą, jak odratuję to pewnie będę brnął w to dalej i poczekam z kupnem retro konsolki. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca (edytowane) Niestety taka retro konsola nie zastąpi DSa, a jedynie go uzupełni. Ogrywam teraz (z przygodami ) na Retroidzie Castelvanie Order of Ecclesia i gra się świetnie. Duży ekran główny, z boku mały ekran z mapą, sterowanie przyciskami, szybki zapis w każdym momencie - wszystko gra. Ale już w Yoshi taki układ jest słaby bo powinien być układ ekranow gora - dół. A wówczas ekraniki są mikre. Inny kłopot jest przy Zeldach czy Prince of Persia: sterowanie w tych grach jest rysikiem (nie lubię) i mimo ekranu dotykowego w Retridzie wychodzi to słabo. Może gdyby zastosować jakąś protezę rysikową grałoby się lepiej... Widziałem że jest retro konsola z układem ekranu pionowym do gier mame: taki układ byłby chyba jedynie optymalny dla gier ds i 3ds. Bo oryginalne dsy już zaczynają się starzec - zolkna ekrany i slabną baterie. Edytowane 4 marca przez friedrich Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Te tanie są spoko do Advance i starych gier na mame. Niby ogarnia n64 ten malec ale to męka. Turok to slow Motion. Na te wyższe modele mi szkoda kasy mając Pocket PC. Dla mnie ciekawostka taka. Cytuj
Assassins_78 990 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca na r36s turok chodzi 60klatek, a to konsola po taniości Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Na jakimś filmiku koleś odpalał te gry i klatkarz straszny. Cytuj
Assassins_78 990 Opublikowano 4 marca Autor Opublikowano 4 marca (edytowane) Na jakim? i na jakiej konsoli? Ja piszę o R36s a nie jakimś tam aberniku którego flaki są naprawdę leciwe na dzień dzisiejszy, pierwsza lepsza konsola która jest tańsza od niego potrafi wiele wiecej (CPU RAM większy) BTW, dziś aby emulować poprawnie PSP i N64 200zł wystarczy. edit. Jeśli piszesz o RG 35XX H to powinno wszystko latać na emulacu Edytowane 4 marca przez Assassins_78 Cytuj
iluck85 2 925 Opublikowano 4 marca Opublikowano 4 marca Pisałem o 35xxH, leciwy jest stary model jak tytuł tego wątku. R36s miałem w koszyku, ale wygrałem pozioma wersje 35 H. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 11 marca Opublikowano 11 marca Czy ktoś próbował odpalać na GarlicOS coś z Atari 800 i wie jak go skonfigurować? Najbardziej mi zależy na demach ale nie mam pojęcia czy one w ogóle pójdą (po moich próbach w najlepszym razie odpalał się ekran z błędem. Najczęściej jednak zero efektu.) Cytuj
Assassins_78 990 Opublikowano 11 marca Autor Opublikowano 11 marca Musisz recznie uruchomić zewnętrzny emu. Tu masz przykładowy filmik jak to poustawiać (jest to inna konsola ale działanie te same) Tylko o ile pamiętam core z retroarch w RG35xx jest w ch@j leciwe dla atari 800 i chyba to nie będzie działac w 100% 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi