Suavek 4 690 Opublikowano 24 kwietnia Opublikowano 24 kwietnia Może ktoś dla dziecka szuka jeszcze tańszej "alternatywy"... Kieszonkowa konsola do gier retro | Action PL 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia W dniu 18.04.2024 o 21:07, _Red_ napisał: Anbernic srernik, to jest konsola xD Za 4 złote z drugim joypadem to dla zabawy kupiłem, nawet jeśli wyrzucę to do kosza po godzinie. Zobaczymy jak szybko kilkulatek to rozwali skacząc w Mario. Dotarlo xD 1. Kupiłem dla beki, ale dziala. Po włączeniu od razu zawartość typu kartridż z nesa 1000 in 1. 2. Ekran bez defektow, pasów czy martwych pikseli. Oczywiście jakość podła jak na laptopach z matrycami TN, gdzie odchylenie wzroku o 1° powoduje, ze czarne robi sie srebrne 3. Dzwiek nawet wyrazny 4. Przyciski reaguja zaskakująco dobrze, skosy etc. bez problemu z celowaniem 5. Dodatkowy joypad dolaczony, właśnie z młodym cisniemy coopa w contrę. Gurwa równowartość kilograma cebuli za coś co szło przez pół świata XD A bedzie przynajmniej szmelc do dawania dzieciom w samolocie czy aucie w trasie, bez szkody jak im upadnie czy coś. 1 Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 25 kwietnia Autor Opublikowano 25 kwietnia Ramek wiekszych nie mogli dać, przeca tam nic nie widać 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 25 kwietnia Opublikowano 25 kwietnia Ano, na zdjęciu były zgrabniejsze. Pan chińczyk mnie lekko wyroochał na marketing. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 27 kwietnia Opublikowano 27 kwietnia Hej, konfiguruję właśnie konsolkę 35XX (wersja klasyczna, bez plusa). O ile na karcie jest folder SEGACD gdzie wrzucam gry, tam w ogóle ta konsola nie widnieje na liście konsol do wybrania w menu głównym (firmware stock). Dopiero w garlicu widnieje możliwość wyboru segi CD. To tak ma być, stock nie obsługiwał segi CD? Cytuj
Assassins_78 974 Opublikowano 27 kwietnia Autor Opublikowano 27 kwietnia (edytowane) A jaki format pliku ma szanowny Pan ? BTW, twój folder to - THIRTYTWOX Edytowane 27 kwietnia przez Assassins_78 Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 27 kwietnia Opublikowano 27 kwietnia 6 godzin temu, Assassins_78 napisał: A jaki format pliku ma szanowny Pan ? BTW, twój folder to - THIRTYTWOX Bin/cue, poza tym na liście konsol są wyświetlone nawet te, na których nie mam żadnych gier, a segacd nie jest wyświetlony w ogóle mimo, że w środku znajdują się pliki. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 28 kwietnia Opublikowano 28 kwietnia Masz tu fajną stronkę odnośnie RG35XX bez plusa: https://www.rg35xx.com/en/ Mam plusa, stock widzi 32x od przedostatniej aktualizacji. Foldery, które widzi RA to: MD - Mega Drive MDCD - Mega Drive CD Sega32X Tak miałem na karcie świeżo po kupnie: 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 28 kwietnia Opublikowano 28 kwietnia W dniu 27.04.2024 o 20:45, Meanthord napisał: Bin/cue, poza tym na liście konsol są wyświetlone nawet te, na których nie mam żadnych gier, a segacd nie jest wyświetlony w ogóle mimo, że w środku znajdują się pliki. Może nie masz biosu do CD? https://docs.libretro.com/library/genesis_plus_gx/ Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 28 kwietnia Opublikowano 28 kwietnia Ja dziś dosiadłem do H i podmieniłem te Chińskie karty na SanDisk. Zdziwiło mnie, że stockowy system pobrany ze strony producenta miał w obrazie Romy. Odpaliłem po instalacji obrazu kartę czy to w ogóle działa, a tam gierki. Miałem skopiowaną cała kartę nr1. 2 to tylko skopiowałem na nową i tyle. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja Właśnie zamówiłem wersję H, jak przyjdzie zobaczę, która lepsza Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 15 maja Opublikowano 15 maja widzę że pojawiła się nowa wersja customowego firmware muOS. Do tej pory siedziałem na stockowym, ale ten naprawdę kusi z tego co widzę na filmach to system jest lekki, konsola uruchamia się szybko, wydajność w grach jest taka sama/lepsza, są fajne motywy do pobrania, jest fajne wsparcie dla PORTMASTERA który pozwala uruchomić starsze pecetowe gierki na tym małym urządzeniu jak GTA3, Vice City, Doom 3, Half Life 1 i 2. No brzmi zajebiście. Na minus problemy z parowaniem urządzeń przez bluetooth i z graniem na TV przez hdmi. Ale ja z tego w ogóle nie korzystam, także trzeba przetestować samemu Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 15 maja Opublikowano 15 maja 8 godzin temu, ASX napisał: widzę że pojawiła się nowa wersja customowego firmware muOS. Do tej pory siedziałem na stockowym, ale ten naprawdę kusi z tego co widzę na filmach to system jest lekki, konsola uruchamia się szybko, wydajność w grach jest taka sama/lepsza, są fajne motywy do pobrania, jest fajne wsparcie dla PORTMASTERA który pozwala uruchomić starsze pecetowe gierki na tym małym urządzeniu jak GTA3, Vice City, Doom 3, Half Life 1 i 2. No brzmi zajebiście. Na minus problemy z parowaniem urządzeń przez bluetooth i z graniem na TV przez hdmi. Ale ja z tego w ogóle nie korzystam, także trzeba przetestować samemu Testowałem, mam na wszelki wypadek na drugiej karcie, żeby portmastera odpalać, ale jak na razie stockowy u mnie wygrywa. Kupiłem też wersję H Anbernica i mam zagwozdkę, bo dwa mi niepotrzebne, a nie wiem, który zostawić... Napiszę jednak, że wygodniejszy jest Plus, ma też lepszy dpad i przyciski. H jednak ma analogi i możliwość gry w automaty w pionie, co jest całkiem fajne. Cytuj
Bud 11 Opublikowano 15 maja Opublikowano 15 maja (edytowane) Tak czytam i się zastanawiam: Retroid 4 Pro czy Anbernic 556? R4 jakoś bardziej z wyglądu mi się podoba, 556 mam wrażenie że przyciski itd poza ekranem wiadomo to chyba raczej taka niska półka wykonania? Chodzi mi w zasadzie tylko o PSX i DC, ew. PSP. Grając na Switchu Lite miałem ten problem ze szybko drętwiały mi ręce i wkurzało mnie to. Anbernic wydaje się być bardziej ergonomiczny, ale może ktoś mial podobne problemy z wygoda grania i może wypowiedziec się na ten temat i rowniez w porównaniu do R4? Nie chce dokupywać żadnych dodatkowych nakładek itd tylko po prostu czasem wygodnie pograć w klasyki. Stąd 556 wydaje się chyba lepszy? Czytałem że ciężko ogarnąć wrzucanie gierek itd na R4 i prościej wszystko ogarnąć na 556 prawda to? Nie bawi mnie szukanie innych systemów itd, chciałbym po prostu na stockowym systemie odpalić to na co mam chęć i tyle. No i ostatnie pytanie gdzie kupić, czy ich stronki np Retroida czy Anbernica jest legitna tą oficjalna rzekomo i czy dlugo to idzie? Widze ze obie konsole sa aktualnie dostępne, ale np 556 idzie z Chin, wiec i pewnie dlugo i clo dowala... Pytam, bo w sumie to trochę strach podawać karty gdzieś tam Chińczykom, a nie majorsom z SONY, czy Big N hehe Edytowane 15 maja przez Bud Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Dotarl RG35XX H. W srodku ta chinska karta z firmwarem i ROMami. Pierwsze co to włożyłem ją do kompa i skopiowałem całość. No i teraz takie moje trzy grosze: - lekko sie obsralem jak konsola mi sie nie wlaczala, ale potem zobaczylem, ze nie włożyłem karty z powrotem xd - w zwiazku z powyższym rozumiem, ze konsola odczytuje system operacyjny prosto z karty, a nie z jakiejs pamieci wewnętrznej (tj. jak karta padnie to i konsola nie ruszy). Czy po skopiowaniu zawartości/plików recznie w Windowsie i wrzuceniu ich na inną markową karte SD odpali sie wszystko, czy tak łatwo nie ma i trzeba sflashowac nową karte obrazem pobranym ze strony Anbernic, costam partycjonowac? Luzno rzucilem okiem na reddita, ale tu eksperci to pewnie się dowiem. PS analogi są osmiokierunkowe, myślałem ze płynne kółka będą Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja 9 minut temu, _Red_ napisał: Dotarl RG35XX H. W srodku ta chinska karta z firmwarem i ROMami. Pierwsze co to włożyłem ją do kompa i skopiowałem całość. No i teraz takie moje trzy grosze: - lekko sie obsralem jak konsola mi sie nie wlaczala, ale potem zobaczylem, ze nie włożyłem karty z powrotem xd - w zwiazku z powyższym rozumiem, ze konsola odczytuje system operacyjny prosto z karty, a nie z jakiejs pamieci wewnętrznej. Czy po skopiowaniu zawartości/plików recznie w Windowsie i wrzuceniu ich na markową karte SD odpali sie wszystko, czy tak łatwo nie ma i trzeba sflashowac nową karte obrazem pobranym ze strony Anbernic? PS analogi są osmiokierunkowe, myślałem ze płynne kółka będą Firmware musi być na oddzielnej karcie, po wrzuceniu obrazu na karcie masz tworzonych kilka partycji: ukryte oraz jawne, na jedną z nich wrzucasz gry. Warto gry mieć na oddzielnej karcie. Najnowszy firmware możesz ściągnąć stąd, polecam zwłaszcza wersję zmodyfikowaną: https://plus.rg35xx.com/en/firmwares-2/anbernic-stock/ Wrzucasz obraz na kartę co najmniej 16GB, wkładasz do konsoli, odpalasz, stworzone zostaną odpowiednie foldery i partycje, wyłączasz konsolę, wyciągasz kartę, w razie potrzeby rozszerzasz partycję z grami (jak masz kartę powyżej 16GB) i wszystko. Co ciekawe, jak gry masz na karcie nr 2, po zmianie systemu, ta karta nie jest w żaden sposób modyfikowana, jak gry masz na jednej to po każdej zmianie firmware musisz ponownie wrzucać gry. Analogi faktycznie przekazują 8 kierunków, ale ponoć to problem systemowy, tak jakoś o oczy mi się obiło. 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja O to supcio, mam sandiska 32GB to na niego wrzuce FM, a na drugiej karcie będę tylko wgrywal ROMy. Thx. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja (edytowane) System na karcie w tych konsolkach to w sumie jest zaleta: nie ma flashowania, nie ma kombinowania: wszystkie zmiany robisz na SD z poziomu kompa. Jeśli coś pomieszasz podmianka karty i chodzi. Nie ma (chyba) ryzyka ze uwalisz konsole na amen. Edytowane 18 maja przez friedrich 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Masz rację. Wbilem sobie czysty OS stockowy na kartę 16GB kingstona i przynajmniej jak coś się skopie to włożę inną. A gierki i sejwy na drugiej karcie. edit: obchodziłem się jak z jajkiem z folią na ekran, nałożyłem idealnie równo bez bąbli (oczywiście wcześniej wyczyściłem szybkę szmatkami z zestawu) i wyszło, że szkło ma na warstwie klejącej jakiś mikropaproch i go widać xD Ech, próbowałem poprawic i jest tylko gorzej xd jak mnie zacznie zapaćkany ekran wkurzać to sobie kupię z Aliexpresu ze dwie nowe sztuki, chyba że macie jakiś sklep GSM w Polsce, który sprzedaje pod ten wymiar? Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja On 5/15/2024 at 9:06 AM, ASX said: widzę że pojawiła się nowa wersja customowego firmware muOS. Do tej pory siedziałem na stockowym, ale ten naprawdę kusi z tego co widzę na filmach to system jest lekki, konsola uruchamia się szybko, wydajność w grach jest taka sama/lepsza, są fajne motywy do pobrania, jest fajne wsparcie dla PORTMASTERA który pozwala uruchomić starsze pecetowe gierki na tym małym urządzeniu jak GTA3, Vice City, Doom 3, Half Life 1 i 2. No brzmi zajebiście. Na minus problemy z parowaniem urządzeń przez bluetooth i z graniem na TV przez hdmi. Ale ja z tego w ogóle nie korzystam, także trzeba przetestować samemu Nie no te porty to raczej nie na RG35XX Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja 30 minut temu, Czoperrr napisał: Nie no te porty to raczej nie na RG35XX tutaj działa, sam testowałem tylko darmowe Spelunky z PCta Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Działa na CFW, czyli MuOS, Batocerze i Knulli, nie na oficjalnym firmware Część prostszych tytułów faktycznie chodzi na stocku: Doom, Quake, Spelunky, Celeste itp. Są dostępne na karcie dołączonej do konsoli 10 godzin temu, _Red_ napisał: Masz rację. Wbilem sobie czysty OS stockowy na kartę 16GB kingstona i przynajmniej jak coś się skopie to włożę inną. A gierki i sejwy na drugiej karcie. edit: obchodziłem się jak z jajkiej z folią na ekran, nałożyłem idealnie równo bez bąbli (oczywiście wcześniej wyczyściłem szybkę szmatkami z zestawu) i wyszło, że szkło ma na warstwie klejącej jakiś mikropaproch i go widać xD Ech, jak mnie zacznie zapaćkany ekran wkurzać to sobie kupię z Aliexpresu ze dwie nowe sztuki, chyba że macie jakiś sklep GSM w Polsce, który sprzedaje pod ten wymiar? Popatrz na moje zdjęcie, na wersji Plis też spierniczyłem nakładanie folii, zagięta w rogu, bo chciałem paproch wyciągnąć Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Warto dopłacać względem ANBERNIC RG35XX do Anbernic RG351P? Niby fajnie ,że są te analogi ale nie wiem czy ja tam będę grał w coś 3D xd Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Godzinę temu, Ukukuki napisał(a): Warto dopłacać względem ANBERNIC RG35XX do Anbernic RG351P? Niby fajnie ,że są te analogi ale nie wiem czy ja tam będę grał w coś 3D xd Gier co wymagaja analogi za wiele nie ma, nie czuje braku 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi