Skocz do zawartości

Anbernic RG35XX - retro konsola

Assassins_78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Aleks napisał(a):

Szczerze, to nie wiem o czym piszesz :facepalm: Konsolka ma GorlicOS. Rozumiem, że to jakieś ustawienia w RetroArch? No, nic - dzięki. Przeżyje bez tych napisów. 

Przycisk Menu+X otworzy ci menu RetroArch, pobaw się ustawieniami video, być może skalowanie domyślne jest trefne.

Jak już trafisz w konkretne ustawienia, nie zapomnij ich zapisać, gdzieś tam jest save configuration file.

• Dzięki 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie,

Wczoraj przyjechał do mnie od majfrendów RG35XX Plus, niestety zbyt długo się nie nacieszyłem ponieważ przestał działać, a dokładniej nie chce się włączyć, na zmiane pojawia się logo anbernic i napis exiting. Pierwsze uruchomienie przebiegło bez problemu, popykałem trochę w różne gry (niektóre z nich nie dało się sterować). Pograwszy przeszedłem do eksploracji urządzenia i wszedłem w aplikacje następnie files i od tamtej pory nie da się nic zrobić. Konsola się zawiesiła, na zmianę napis exiting i czarne tło. Wyłączyłem na noc i podłączyłem do ładowania. Rano włączyłem i to samo, po włączeniu, pozostawiłem tak do godziny 9 i postanowiłem spróbować wyłączyć i ku mojemu zaskoczeniu po wyłączeniu konsola uruchomiła się na chwilę ale to też długo nie trwało bo po wyłączeniu jest to samo co wyżej napisałem czyli logo/czarne tło/exiting. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem, konsola do wyrzucenia czy da się coś z tym zrobić? 

Opublikowano
2 hours ago, skamill said:

Witajcie,

Wczoraj przyjechał do mnie od majfrendów RG35XX Plus, niestety zbyt długo się nie nacieszyłem ponieważ przestał działać, a dokładniej nie chce się włączyć, na zmiane pojawia się logo anbernic i napis exiting. Pierwsze uruchomienie przebiegło bez problemu, popykałem trochę w różne gry (niektóre z nich nie dało się sterować). Pograwszy przeszedłem do eksploracji urządzenia i wszedłem w aplikacje następnie files i od tamtej pory nie da się nic zrobić. Konsola się zawiesiła, na zmianę napis exiting i czarne tło. Wyłączyłem na noc i podłączyłem do ładowania. Rano włączyłem i to samo, po włączeniu, pozostawiłem tak do godziny 9 i postanowiłem spróbować wyłączyć i ku mojemu zaskoczeniu po wyłączeniu konsola uruchomiła się na chwilę ale to też długo nie trwało bo po wyłączeniu jest to samo co wyżej napisałem czyli logo/czarne tło/exiting. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem, konsola do wyrzucenia czy da się coś z tym zrobić? 

To pewnie nie problem z konsolą, a z systemem. System jest na karcie SD, może coś się skrzaczyło. Sprawdź czy można pobrać system ze strony Anbernic i wgraj go raz jeszcze na sformatowaną kartę albo spróbuj jakieś alternatywnego OS.

Opublikowano

Czoperrr ma rację: 90% problemów z Anbernicami wynika z padniętej karty SD. Wystarczy na nowej karcie zainstalować system ze strony Anbernica i konsola będzie hulać. To jest imho zaleta tych sprzętów.

Opublikowano

Ostatnio Anbernic przegiął pałę nawet jak na ich standardy, wypuścili nową aktualizacje systemu dla rodziny RG35XX i wrzucili do niej pirackie porty GTA 3, Stardew Valley, Shovel Knighta i innnych gierek. Po chwili się ogarnęli i usunęli link do pobrania, bo to było za dużo nawet jak dla nich. 

• Haha 1
Opublikowano

Dzisiaj o 12:00 czasu polskiego startuje sprzedaż kolejnej konsolki od Anbernica RG40XX opartej na tym samym H700 co RG33XX

jedyna różnica to ekran 4 cale zaokrąglona obudowa.  i przyciski na szczycie ulozone jeden nad drugim a nie obok siebie.

Cena na starcie 65USD + przesyłka (większość czeka "na taniej" czyli 50USD)

Z wszystkich recenzji warto obejrzec te dwie

Opublikowano

Tymczasem można już zamawiać RG40XX H

https://www.purepc.pl/anbernic-rg40xx-h-nowy-chinski-handheld-z-duzym-ekranem-ips-i-calkiem-wydajnym-procesorem-obsluga-gier-z-konsoli-sony-psx

tl:dr: jedyną różnicą w stosunku do 35XX H wydaje się być 4-calowy ekran, no i bryła z RG Cube

Masakra w jakim tempie tłuką te zabawki:rofl:

Opublikowano

Bryła to przecież ściągniętą z Trimui Smart Pro a posrednio z PSVita.  Tylko w odróżnieniu od Trimui który ma 16:9 to Anbernic ma ekran . 4:3.  Od Niedzieli jest promocja na Ali  i i o ile nowy Anbernic nie dostanie promocji to TSP jest poniżej 200zl.   Moja już czeka w sortowni inPostu w poniedziałek bedzie.  

Ogólnie zysk z ekranu tego RG40XX wzglede RG35XX jest na tyle niewielki że nie jest wart płacenia 150zl więcej.  

Opublikowano

O ile nie jest to emulacja PSP a i wiele gier z Dreamcasta działa w 16:9.  Co do zasady to obraz 4:3 na ekranie 4 cale jest niemal dokładnie taki sam wielkością  jak na ekranie 5 calowym 16:9 z pasami 

Opublikowano

Już trzeci odebrany Anbernic RG35XX H :notbad:

Spoiler

zakupy.thumb.jpg.6f986b5125835d9325a4e2fb2499e539.jpg

Dwa pierwsze dla kumpli, ostatni jako urodzinowy prezent dla brata. Świetna konsolka choć ja preferuję swojego zwykłego 35XX bo znaczną część dzieciństwa spędziłem przy Pokemonach na GB Color.

Opublikowano
W dniu 13.07.2024 o 12:43, robbo2k_PL napisał(a):

Bryła to przecież ściągniętą z Trimui Smart Pro a posrednio z PSVita.  Tylko w odróżnieniu od Trimui który ma 16:9 to Anbernic ma ekran . 4:3.  Od Niedzieli jest promocja na Ali  i i o ile nowy Anbernic nie dostanie promocji to TSP jest poniżej 200zl.   Moja już czeka w sortowni inPostu w poniedziałek bedzie.  

Ogólnie zysk z ekranu tego RG40XX wzglede RG35XX jest na tyle niewielki że nie jest wart płacenia 150zl więcej.  

Ale rozmiar, ten 40 może lepiej siedzieć w rękach komuś i wtedy 150 warto dołożyć.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, iluck85 napisał(a):

Ale rozmiar, ten 40 może lepiej siedzieć w rękach komuś i wtedy 150 warto dołożyć.

Albo brac  Trimui Smart Pro za 200zł z ekranem 5 cali 720p  to troche zabija sens 4 calowego Anbernica.

RGC  zrobił nawet takie porównanie.     Klikniecie przenosi do tego porównania ale na wszelki wypadek 25:22

Edytowane przez robbo2k_PL
Opublikowano (edytowane)

Informacja prasowa dotycząca polskiej dystrybucji Anbernica.  

Już są zaślepki cenowe w X-kom tanio nie jest.  W zasadzie Chiny x2.   

Niezwykle miło poinformować nam o pozyskaniu nowej marki do dystrybucji!

Dilectro Electronics od czerwca 2024 roku jest polskim dystrybutorem konsol retro firmy Anbernic.

Konsole Anbernic, znane na całym świecie z doskonałej jakości i dostępu do nostalgicznych tytułów z lat 90-tych XX wieku oraz początku XXI wieku, są już dostępne w oficjalnej polskiej dystrybucji.

https://electronics.dilectro.pl/dilectro-electronics-oficjalnym-dystrybutorem-konsol-do-gier-retro-anbernic/

Edytowane przez robbo2k_PL
Opublikowano

Cześć Wam. Jestem nowy tutaj na forum.

Kupiłem sobie tą oto konsolkę do gier RETRO: Anbernic RG35XX H jako w sumie pierwszy sprzęt do retro

I pojawia się kilka pytań.

Automatyczne wykrywanie gier, oraz dodawanie nowych silników. Co zrobić abym spełnił te dwa punkty? Chodzi mi o to, żebym mógł emulować jak największą ilość systemów / konsol. Wiadomo, że gdzieś do okolic generacji PS1.

Gdzieś widziałem na zdjęciach system po polsku - gdzie jest taki?

Co dla mnie, dla mnie ta konsola jest lepsza niż PSP. Ale wiadomo: to nieco inny sprzęt i inne jego zastosowanie. Lepiej mi leży w rękach niż PSP i lepiej się gra. Jeszcze kilka lat i ludzie zamiast gier retro, będą zbierać urządzenia do ich odtwarzania :)

Opublikowano
On 7/17/2024 at 9:55 AM, Ukukuki said:

Pewnie na start takie ceny a później albo super promocje albo normalizacja ceny. Plus taki ,że będzie gwarancja. 

Wciąż lepiej kupić bez gwarancji ale 2x taniej. Szansa na zepsucie się niewielka, a jak się zepsuje to można kupić drugi i wyjdzie tyle co w Xkom z gwarancją.