Shen 9 689 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 25 minut temu, iluck85 napisał(a): Ja do dzisiaj nie wiem po co ludzie instalują te inne softy. Ja to próbowałem kiedyś i olałem, bo dłużej czasu siedziałem na wgrywaniu, ustawianiu niż... na samym graniu. Wrzucasz instalke na karte, karte wkładasz do konsoli, klikasz zainstaluj i w pare minut juz wszystko jest gotowe. Gry to wiadomo, mozna sciagnac paczke z archive.org i tez chwila roboty. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 5 września Autor Opublikowano 5 września W dniu 1.09.2024 o 23:03, bogram napisał(a): Co to jest scraper okładek i skąd go wziąć? Wiem odgrzewam, ale nie widziałem tego wcześniej (szpital ;/) tu masz krok po kroku Używam od wyjscia na swiatło dzienne ale w innej troche wersji. Nie zmienia faktu, że jest to najlepsze narzędzie do okładek, wideo, pdf z gier. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września faktycznie lipa z tym analogiem, jednak nie będę wymieniał swojego RG35XX Cytuj
robbo2k_PL 32 Opublikowano 6 września Opublikowano 6 września Ten problem z analogiem jest we wszystkich RG35XX i RG40XX które je mają Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września W sobote na discordzie pogadanka z twórcami muos na temat nowej aktualizacji, w sumie mi tylko bluetootha brakuje, ale watpie, ze teraz dadza te funkcje Cytuj
sajki 0 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Cześć Mam problem z konsolą Anbernic RG35XX. Chodzi o gry z PSP. W każdej z gier, które testowałem (Vice City Stories, God of War, Metal Slug) po kilku minutach grania zaczyna się spadek płynności, artefakty dźwiękowe, po czym konsola sama wyłącza grę (exiting). Wiadomo dlaczego tak się dzieje i co zrobić w takim przypadku? Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 17 września Autor Opublikowano 17 września (edytowane) Ta konsola nie jest dla PSP Po co ją katujesz ? Spoiler Do PSP to masz rg556 Edytowane 17 września przez Assassins_78 1 Cytuj
sajki 0 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Z tego co widziałem/czytałem, ludziom działa. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września Godzinę temu, sajki napisał(a): Z tego co widziałem/czytałem, ludziom działa. Działa tak jak tobie, mocniejsze sprzęty sobie nie dają rady z płynna emulacja psp. Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Na trimui Smart pro też pewnie nie program w gry z PSP?. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 18 września Autor Opublikowano 18 września (edytowane) Pograsz , ale musisz ciąć ustawienia/albo używać cheatów-wtyczek np. ma 60FPS. Ten SoC nadal nie jest do PSP idealny. Ktoś kto twierdzi że jest bo na YT pokazują to troszkę to naciągają *. * Spoiler wiem bo miałem 3 sztuki i taki GOW ciął w dalszej rozgrywce a konsola była gorąca. Edytowane 18 września przez Assassins_78 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września W takim razie, które konsola będzie sensowna do PSP i vity? Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Do Vity to chyba żadna. Do PSP mam nadzieję, że chłopaki coś doradzą. Dla mnie te wszystkie konsole są raczej od Atari po pierwsze Playstation z malutkimi wyjątkami, bo wtedy są najbardziej kompaktowe i "tanie". Reszta to albo nowinki, albo jednak już droższy sprzęt. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września 19 minut temu, Hubert249 napisał(a): W takim razie, które konsola będzie sensowna do PSP i vity? Do vity i psp to najlepiej kupić po prostu vite. Tylko nie wiem jak teraz z cenami. Przeróbka jest banalna a gry i dlc normalnie się ściaga z serwerów Sony 1 Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Vita jest generalnie super do grania w gry z PSX/PSP/Vity. Retroarch też śmiga, ale nigdy nie chciało mi się ustawić porządnie np. emu GBA, żeby działał dobrze, przez co taka Castlevania działała w zaniżonych klatkach + był tragiczny dźwięk. Domyślam się, że to kwestia konfiguracji, ale Miyoo którego posiadam ma to w Onionie bez żadnego kombinowania (+ nie szkoda jakby się miał rozwalić w podróży xD). Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września 8 godzin temu, Shen napisał(a): Do vity i psp to najlepiej kupić po prostu vite. Tylko nie wiem jak teraz z cenami. Przeróbka jest banalna a gry i dlc normalnie się ściaga z serwerów Sony No właśnie ceny są spore i bierzesz używany sprzęt z baterią pod znakiem zapytania. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 19 września Autor Opublikowano 19 września RG556 emuluje PSP wręcz idealnie (większość gier rozdzielczość X5) co do Vity to spróbuje za 1h aż mnie korci jak to będzie chodzić, chodź widzę że sam emu jeszcze kuleje 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września z Vitą nawet na Steam Decku nie jest idealnie, więc retrokonsolki raczej lepiej sobie nie poradzą. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 19 września Autor Opublikowano 19 września (edytowane) RG556 daje rady w Vitę Póki co jeden tytuł ale grywalny bez glitchy. Jaki tytuł was interesuje ? Edytowane 19 września przez Assassins_78 Cytuj
sajki 0 Opublikowano 19 września Opublikowano 19 września W sumie jakoś bardzo mi nie zależy na emulacji PSP, byłem ciekaw dlaczego tak się dzieje, może coś nie tak z konsola, skoro w testach na youtube pokazują, że niby działa dobrze. W takim razie jeszcze dwie rzeczy: 1. Zdarza się opóźnienie dźwięku, przynajmniej na NES i SNES to zauważyłem. Da się coś na to poradzić? 2. Przy odpalaniu emulacji przez ten drugi emulator (druga opcja w menu) pojawiają się takie pasy po bokach: https://ibb.co/VTqnD3L a przy pierwszym emulatorze tego nie ma: https://ibb.co/1MWFdG5 Ponoć przy tym drugim emulatorze nie występuje problem z opóźnieniem dźwięku, więc jeśli nie ma innej opcji, to zależałoby mi na tym, żeby grać na tym drugim. Zmienianie aspect ratio nic nie daje, bo pasy pozostają, zmienia się tylko to, co w środku. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 19 września Autor Opublikowano 19 września Już o tym pisaliśmy co prawda w temacie ogólnym, ale już o tym była mowa Wina CORE nic nie zrobisz, trzeba żyć Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 20 września Opublikowano 20 września Szkoda że nie wygląda jak rg40xxV a tak zapowiada się zajebiście, nareszcie wymienili analogi na nowe. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 29 września Opublikowano 29 września Nowe kolory wyszły, podobno przyciski lepsze, ale tak to bez wiekszych zmian 1 Cytuj
iluck85 2 960 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada (edytowane) Odebrałem dziś RG40XXH z Hiszpanii. Lewa strona analoga nie świeci, Krzyżak nie działa w lewo, góra. Analog też nie działa. Prawy na ruch w prawo i lewo to reaguje jakbym wcisnął Y i B w testach IO. No nic, zwrot kasy leci. Sama konsola fajna, leży chyba najlepiej z tych maluchów. Z plusów etui spoo. Do minusów dodaje brak szkła. Nie wiem czy ktoś wyjął czy już nie dodają. Ali działa sprawnie i pewnie nie będę musiał odsyłać. Jak kupię nową z Chin, to tego rozkręcę. Edytowane 4 listopada przez iluck85 2 Cytuj
iluck85 2 960 Opublikowano 4 listopada Opublikowano 4 listopada No jednak było to silniejsze i nie mogłem wytrzymać. Zestaw ifixit do rozkręcania, lutownice, hotair, jebać- otwieram Lewa sekcja jest osobno pod płytę podpiętą taśmą. Taśma nie siedziała jak trzeba, poprawiłem i gotowe. Byłem przygotowany na jakiś zimny lut 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi