Aleks 488 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Szczerze, to nie wiem o czym piszesz Konsolka ma GorlicOS. Rozumiem, że to jakieś ustawienia w RetroArch? No, nic - dzięki. Przeżyje bez tych napisów. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Ja mam stockowy soft i mam tak po wciśnięciu przycisku F którego nie ma w zwykłej wersji 35xx. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Warto uzywac tego emulatora ze screena? W moim przypadku mialem lagi z dźwiękiem, więc do psx uzywam retroarch. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Na tym 1 mam jak Aleks, na RA jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 20 godzin temu, Aleks napisał(a): Szczerze, to nie wiem o czym piszesz Konsolka ma GorlicOS. Rozumiem, że to jakieś ustawienia w RetroArch? No, nic - dzięki. Przeżyje bez tych napisów. Przycisk Menu+X otworzy ci menu RetroArch, pobaw się ustawieniami video, być może skalowanie domyślne jest trefne. Jak już trafisz w konkretne ustawienia, nie zapomnij ich zapisać, gdzieś tam jest save configuration file. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
philipo 142 Opublikowano 17 Czerwca Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
skamill 0 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Witajcie, Wczoraj przyjechał do mnie od majfrendów RG35XX Plus, niestety zbyt długo się nie nacieszyłem ponieważ przestał działać, a dokładniej nie chce się włączyć, na zmiane pojawia się logo anbernic i napis exiting. Pierwsze uruchomienie przebiegło bez problemu, popykałem trochę w różne gry (niektóre z nich nie dało się sterować). Pograwszy przeszedłem do eksploracji urządzenia i wszedłem w aplikacje następnie files i od tamtej pory nie da się nic zrobić. Konsola się zawiesiła, na zmianę napis exiting i czarne tło. Wyłączyłem na noc i podłączyłem do ładowania. Rano włączyłem i to samo, po włączeniu, pozostawiłem tak do godziny 9 i postanowiłem spróbować wyłączyć i ku mojemu zaskoczeniu po wyłączeniu konsola uruchomiła się na chwilę ale to też długo nie trwało bo po wyłączeniu jest to samo co wyżej napisałem czyli logo/czarne tło/exiting. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem, konsola do wyrzucenia czy da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2 hours ago, skamill said: Witajcie, Wczoraj przyjechał do mnie od majfrendów RG35XX Plus, niestety zbyt długo się nie nacieszyłem ponieważ przestał działać, a dokładniej nie chce się włączyć, na zmiane pojawia się logo anbernic i napis exiting. Pierwsze uruchomienie przebiegło bez problemu, popykałem trochę w różne gry (niektóre z nich nie dało się sterować). Pograwszy przeszedłem do eksploracji urządzenia i wszedłem w aplikacje następnie files i od tamtej pory nie da się nic zrobić. Konsola się zawiesiła, na zmianę napis exiting i czarne tło. Wyłączyłem na noc i podłączyłem do ładowania. Rano włączyłem i to samo, po włączeniu, pozostawiłem tak do godziny 9 i postanowiłem spróbować wyłączyć i ku mojemu zaskoczeniu po wyłączeniu konsola uruchomiła się na chwilę ale to też długo nie trwało bo po wyłączeniu jest to samo co wyżej napisałem czyli logo/czarne tło/exiting. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem, konsola do wyrzucenia czy da się coś z tym zrobić? To pewnie nie problem z konsolą, a z systemem. System jest na karcie SD, może coś się skrzaczyło. Sprawdź czy można pobrać system ze strony Anbernic i wgraj go raz jeszcze na sformatowaną kartę albo spróbuj jakieś alternatywnego OS. Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 10 Lipca Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Czoperrr ma rację: 90% problemów z Anbernicami wynika z padniętej karty SD. Wystarczy na nowej karcie zainstalować system ze strony Anbernica i konsola będzie hulać. To jest imho zaleta tych sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca https://www.facebook.com/story.php?id=100064473171198&story_fbid=889628853196212 Xkom stal sie oficjalnym dystrybutorem chinszczyzny. 369 zl za wersję H xd Pewnie bez karty z ROMami bo byłoby to trochę piractwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 11 Lipca Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Ostatnio Anbernic przegiął pałę nawet jak na ich standardy, wypuścili nową aktualizacje systemu dla rodziny RG35XX i wrzucili do niej pirackie porty GTA 3, Stardew Valley, Shovel Knighta i innnych gierek. Po chwili się ogarnęli i usunęli link do pobrania, bo to było za dużo nawet jak dla nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Dzisiaj o 12:00 czasu polskiego startuje sprzedaż kolejnej konsolki od Anbernica RG40XX opartej na tym samym H700 co RG33XX jedyna różnica to ekran 4 cale zaokrąglona obudowa. i przyciski na szczycie ulozone jeden nad drugim a nie obok siebie. Cena na starcie 65USD + przesyłka (większość czeka "na taniej" czyli 50USD) Z wszystkich recenzji warto obejrzec te dwie Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca Tymczasem można już zamawiać RG40XX H https://www.purepc.pl/anbernic-rg40xx-h-nowy-chinski-handheld-z-duzym-ekranem-ips-i-calkiem-wydajnym-procesorem-obsluga-gier-z-konsoli-sony-psx tl:dr: jedyną różnicą w stosunku do 35XX H wydaje się być 4-calowy ekran, no i bryła z RG Cube Masakra w jakim tempie tłuką te zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Bryła to przecież ściągniętą z Trimui Smart Pro a posrednio z PSVita. Tylko w odróżnieniu od Trimui który ma 16:9 to Anbernic ma ekran . 4:3. Od Niedzieli jest promocja na Ali i i o ile nowy Anbernic nie dostanie promocji to TSP jest poniżej 200zl. Moja już czeka w sortowni inPostu w poniedziałek bedzie. Ogólnie zysk z ekranu tego RG40XX wzglede RG35XX jest na tyle niewielki że nie jest wart płacenia 150zl więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 4:3 to idealny ekran dla retro konsolek Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 13 Lipca Udostępnij Opublikowano 13 Lipca O ile nie jest to emulacja PSP a i wiele gier z Dreamcasta działa w 16:9. Co do zasady to obraz 4:3 na ekranie 4 cale jest niemal dokładnie taki sam wielkością jak na ekranie 5 calowym 16:9 z pasami Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof93 1 252 Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Już trzeci odebrany Anbernic RG35XX H Spoiler Dwa pierwsze dla kumpli, ostatni jako urodzinowy prezent dla brata. Świetna konsolka choć ja preferuję swojego zwykłego 35XX bo znaczną część dzieciństwa spędziłem przy Pokemonach na GB Color. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca W dniu 13.07.2024 o 12:43, robbo2k_PL napisał(a): Bryła to przecież ściągniętą z Trimui Smart Pro a posrednio z PSVita. Tylko w odróżnieniu od Trimui który ma 16:9 to Anbernic ma ekran . 4:3. Od Niedzieli jest promocja na Ali i i o ile nowy Anbernic nie dostanie promocji to TSP jest poniżej 200zl. Moja już czeka w sortowni inPostu w poniedziałek bedzie. Ogólnie zysk z ekranu tego RG40XX wzglede RG35XX jest na tyle niewielki że nie jest wart płacenia 150zl więcej. Ale rozmiar, ten 40 może lepiej siedzieć w rękach komuś i wtedy 150 warto dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 15 Lipca Udostępnij Opublikowano 15 Lipca (edytowane) 10 minut temu, iluck85 napisał(a): Ale rozmiar, ten 40 może lepiej siedzieć w rękach komuś i wtedy 150 warto dołożyć. Albo brac Trimui Smart Pro za 200zł z ekranem 5 cali 720p to troche zabija sens 4 calowego Anbernica. RGC zrobił nawet takie porównanie. Klikniecie przenosi do tego porównania ale na wszelki wypadek 25:22 Edytowane 15 Lipca przez robbo2k_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Informacja prasowa dotycząca polskiej dystrybucji Anbernica. Już są zaślepki cenowe w X-kom tanio nie jest. W zasadzie Chiny x2. Niezwykle miło poinformować nam o pozyskaniu nowej marki do dystrybucji! Dilectro Electronics od czerwca 2024 roku jest polskim dystrybutorem konsol retro firmy Anbernic. Konsole Anbernic, znane na całym świecie z doskonałej jakości i dostępu do nostalgicznych tytułów z lat 90-tych XX wieku oraz początku XXI wieku, są już dostępne w oficjalnej polskiej dystrybucji. https://electronics.dilectro.pl/dilectro-electronics-oficjalnym-dystrybutorem-konsol-do-gier-retro-anbernic/ Edytowane 17 Lipca przez robbo2k_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 17 Lipca Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Pewnie na start takie ceny a później albo super promocje albo normalizacja ceny. Plus taki ,że będzie gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza
bogram 0 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Cześć Wam. Jestem nowy tutaj na forum. Kupiłem sobie tą oto konsolkę do gier RETRO: Anbernic RG35XX H jako w sumie pierwszy sprzęt do retro I pojawia się kilka pytań. Automatyczne wykrywanie gier, oraz dodawanie nowych silników. Co zrobić abym spełnił te dwa punkty? Chodzi mi o to, żebym mógł emulować jak największą ilość systemów / konsol. Wiadomo, że gdzieś do okolic generacji PS1. Gdzieś widziałem na zdjęciach system po polsku - gdzie jest taki? Co dla mnie, dla mnie ta konsola jest lepsza niż PSP. Ale wiadomo: to nieco inny sprzęt i inne jego zastosowanie. Lepiej mi leży w rękach niż PSP i lepiej się gra. Jeszcze kilka lat i ludzie zamiast gier retro, będą zbierać urządzenia do ich odtwarzania Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca On 7/17/2024 at 9:55 AM, Ukukuki said: Pewnie na start takie ceny a później albo super promocje albo normalizacja ceny. Plus taki ,że będzie gwarancja. Wciąż lepiej kupić bez gwarancji ale 2x taniej. Szansa na zepsucie się niewielka, a jak się zepsuje to można kupić drugi i wyjdzie tyle co w Xkom z gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza
bogram 0 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca To jaki obecnie jest najlepszy system pod tego Anbernica 1 godzinę temu, bogram napisał(a): RG35XX H Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca No i xkom nie daje gotowców z grami Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi