Paliodor 1 761 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Warto dopłacać do tego rg40xx czy lepiej po taniości rg35xxh? Głównie chodzi o gry z psx ewentualnie n64 i ich płynność działania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 12 minut temu, Paliodor napisał(a): Warto dopłacać do tego rg40xx czy lepiej po taniości rg35xxh? Głównie chodzi o gry z psx ewentualnie n64 i ich płynność działania. No jak chcesz chłopie n64 odpalać to analog się przyda jednak Jeszcze gdybys mial rg35 to moze bym sie zastanawial, czy warto robic upgrade, ale jak nie masz zadnej konsoli, to bym wziął od razu lepszą. Na rg35 wszystko co testowalem z szaraka chodziło płynnie, n64 bez gałki nawet nie probowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris Blake 40 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia To ja odniosę się jeszcze do rg40xxh. Mam rg35xxh, ale ekran dla mnie ciut za mały. Rg40xxh jest dla mnie idealny. Bebechy te same, ale ekran robi mi różnicę i jako maszynka do ogrywania final fantasy tactics jest git. Z tymże konsolka wyraźnie się dość mocno grzeje jak się dłużej pogra. Mi jakoś strasznie nie przeszkadza, ale mimo wszystko nie powinno. Nie jest to niestety przypadłość tylko mojego egzemplarza sądząc po wpisach na reddicie. Podobno rozwiązaniem jest wrzucenie termopada nad procesor. No ale to tylko wtedy jak się człowiek chce bawić w rozkręcanie i dodatkowe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 22 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Dzięki za info. Coś wpadnie w tym albo następnym miesiącu bo bardziej na retro człowieka od jakiegoś czasu ciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Za 200 zl nadganiam czasy Dreamcasta, na którym nigdy nie grałem więc mam z milion potencjalnych pozycji do obczajenia Na urlopie cisniemy z młodym na zmiane w Soul Calibur, ta gra wyglada doskonale nawet dziś, a działa na RG35XX H jak maseuko. Przeskok wizualny nad Soul Blade z PS1 to ewidentna generacja do przodu. W pociągu 5h grałem w FF9 i bateria nadal była na chodzie. Dziekuje panie Chińczyk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 9 minut temu, _Red_ napisał(a): Za 200 zl nadganiam czasy Dreamcasta, na którym nigdy nie grałem więc mam z milion potencjalnych pozycji do obczajenia tylko lekko ponad 600. Te analogi to jak w padach, wychylaja się czy takie jak w 3ds co się porusza po płaskim Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 39 minut temu, Shen napisał(a): tylko lekko ponad 600. Te analogi to jak w padach, wychylaja się czy takie jak w 3ds co się porusza po płaskim wychylają się jak w zwykłych padach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Nie rozumiem pytania bo nie wiem jak dzialaly w 3ds xd Ale ogolnie analogi sa jak w podróbkach padów, tj. mają jedynie 8 kierunków, nie zatoczysz postacią koła 360° na ekranie (np. w Mario 64) bo realnie aktywne strefy to boki i skosy jak w d-padzie. No chyba że gdzieś w retroarch da się to aktywować ale sprawdzałem w M64 i np. GTA Stories na PSP i postać lata tylko w 8 stron. Reagują za to na stopień wychyłu, więc lekko do przodu to postać idzie, mocniej - biegnie. Chociaz tyle, ale grzybki są jakości dalekiej od dualszoków (nie dziwne w tej cenie). Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Mnie trochę irytuje, jak w RG35XX H analogi są dokładnie pod krzyżakiem/przyciskami (a że są dosyć blisko, to czasami ‘zahaczę’ o strzałkę w dół czy przycisk ‘B’). Idealnie by było, jakby były minimalnie przesunięte do środka, jak w standardowych padach. (No ale wtedy musiałaby być od razu większa bryła konsolki :)) Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia SP powinna być po niedzieli. Jedna paczka już w kraju. Znowu poczta ogarnia, a nie inpost. Nie wiem od czego to zależy na tym ali. Ale jestem ciekaw przycisków, bo pamiętam jak nisko klikały te w GB SP. Miały bardzo mały skok. Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 7 godzin temu, _Red_ napisał(a): Nie rozumiem pytania bo nie wiem jak dzialaly w 3ds xd Ale ogolnie analogi sa jak w podróbkach padów, tj. mają jedynie 8 kierunków, nie zatoczysz postacią koła 360° na ekranie (np. w Mario 64) bo realnie aktywne strefy to boki i skosy jak w d-padzie. No chyba że gdzieś w retroarch da się to aktywować ale sprawdzałem w M64 i np. GTA Stories na PSP i postać lata tylko w 8 stron. Reagują za to na stopień wychyłu, więc lekko do przodu to postać idzie, mocniej - biegnie. Chociaz tyle, ale grzybki są jakości dalekiej od dualszoków (nie dziwne w tej cenie). jest poprawka na githubie prawdopodobnie w nastepnym MuOS bedzie zaimplementowana . Wszystkie te Anbernici maja taki 8 kierunkowy joy a nie analoga. Przeszkadza to jak diabli np w Virtua Tennis na Dreamcast nie da sie serwowac po rogach. Ten sam sposób zaimplementowali nawet w najnowszym RG40XX-V ciagle 8 kierunkowy joy Edytowane 23 Sierpnia przez robbo2k_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Bo ta gałka symuluje d-pada. Ja w sumie sam nie wiem, kusi mnie mieć w kieszeni wszystko i myślę czy by 3Dsa nie spylić skoro go mam tylko do gier GB gbc gba nds 3ds… i wymienić na jakiegoś anbernika hmm Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 49 minut temu, robbo2k_PL napisał(a): jest poprawka na githubie prawdopodobnie w nastepnym MuOS bedzie zaimplementowana Na co poprawka? W sensie dodadzą plynne koło na gałce czy to niemożliwe softwarowo? edit https://www.reddit.com/r/RG35XX_H/comments/1bxnkqf/analog_stick_is_just_a_dpad tu coś pisza, ze da sie wymusic tryb full analog i np. w Ape Escape jest płynny ruch 360°. Musze obadac. https://www.reddit.com/r/RG35XX_H/comments/1dl818f/turns_out_the_device_does_have_true_360_analog/ U mnie az tak plynnie Mario nie skręca, raczej leci po skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 23 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) Problem jest taki iz nawet w trybie analogowym ruchy gałki sa silnie przycinane do 8 kierunków. Tutaj masz omowienie tego problemu w 8:05 (powinien sie odtworzyc od tego momentu) a tutaj masz demonstracje i rozwiązanie tego problemu Edytowane 23 Sierpnia przez robbo2k_PL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Kupilem w Media Expert przejsciowke mini hdmi - hdmi i anbernicuje na TV Soul Calibur wymaga chwile dostosowania dla oczu po rozciagnieciu 640x480 na 4K, ale po chwili jest juz normalnie xd Super sprawa, kabel wychwycil połączenie od strzala, skalowanie panoramiczne bez zadnych pasów, input laga nie ma etc. Legancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 605 Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia A kontrolery jak ogarnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Nie podłączałem kontrolerów, gram anbernikiem bezposrednio wpietym do TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Jutro będzie SP, InPost przyjął i przekierowałem do paczkomatu Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 836 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Genialny ten SP. Guziczki mają niski skok, jak SP, nie są tylko tak miękkie- twardo się wciska. Krzyżak bardziej miękki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
bogram 0 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Cześć Pany. Pytanko. Ma ktoś na RG35XX H kolekcję gier 256 GB do pobrania, bez jakichś dziwnych chińskich tytułów, czy podobnych nie grywalnych śmieci? Gdyby była ewentualność, że nie będę miał dostępu do internetu nawet kilka miesięcy, taki zestaw najlepszych tytułów na wszystko. Edytowane 26 Sierpnia przez bogram Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Wpisz sobie "Tiny best set go!" w google i wejdź w link na archive.org 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 633 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia W dniu 25.08.2024 o 22:56, iluck85 napisał(a): Jutro będzie SP, InPost przyjął i przekierowałem do paczkomatu Kurczę, zamawiałem w tym samym czasie, jak nie wcześniej, a moje gdzieś utknęło w PL od kilku dni. Zostajesz przy stockowym OS? Bo obejrzałem trochę filmików o MuOS i jednak jest tam parę opcji, które mogą być fajne dla tego clamshella, a które nie jestem pewien czy są w stockowym. Jak np. dokładne ustawienia, jak się konsola ma zachować po zamknięciu. Dreamcast na tym sprzęcie działa w miarę ok, czy wybiórczo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Ja zmienie o ile znajde jakis dobry poradnik. Jak przeloze karte z grami i wgranym garliciem z klasycznego rg35 do sp do slotu drugiego, to bedzie odczytywał gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 17 godzin temu, iluck85 napisał(a): Genialny ten SP. Guziczki mają niski skok, jak SP, nie są tylko tak miękkie- twardo się wciska. Krzyżak bardziej miękki. Nie za gruby? Parę osób to przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, NemoKOF napisał(a): Nie za gruby? Parę osób to przeszkadzało Jakas kolosalna roznica wzgledem oryginalu to nie jest, wiec jak komus pasował gba sp to i tu da rade Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi