Skocz do zawartości

South of Midnight

Featured Replies

• Odpowiedzi 241
  • Wyświetleń 13,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Atherius
    Atherius

Do 79 crap, od 80 dobra gra! To jak ze wzrostem.

• Ja mam tylko nadzieję że wyjdzie dobra gra oraz że Josh i inni skupią się na murzynie w Japonii i nie zorientują się o istnieniu tego tytułu. 

• Odpuszczam sobie próbowanie. Nie zamierzam grać w grę której twórcy otwarcie na twitterze twierdzą, że nienawidzą graczy i są otwarcie rasistowcy. Zapraszam do growego szamba po detale

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

No oczywiście, w pełni się zgadzam. Tak samo jak ja mam prawo niedoskonałości w grze krytykować do czego wojownicy xboxa odbierają prawo broniąc tych "niedocenianych perełek" z intensywnością godną lepszej sprawy

Różnica w tej sytuacji jest taka, że grę doceniają ludzie którym daleko do Xbotów, a Ty latasz z krucjatą jebania wszystkiego co wydał MS a nie ma średniej 89+, pozdrawiam :)

Opublikowano
4 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Różnica w tej sytuacji jest taka, że grę doceniają ludzie którym daleko do Xbotów, a Ty latasz z krucjatą jebania wszystkiego co wydał MS a nie ma średniej 89+, pozdrawiam :)

Gears 5 84 na meta, dla mnie 9/10

Halo 4 87, dla mnie 9+/10

Age of Empires 2 DE 84 na meta, dla mnie kurwa 12/10

Indiana Jones 86, dla mnie, po paru godzinach, lekko 9/10

Więc nie. Jebię to co na jebanie zasługuje

Opublikowano
15 minut temu, Homelander napisał(a):

Gears 5 84 na meta, dla mnie 9/10

Halo 4 87, dla mnie 9+/10

Age of Empires 2 DE 84 na meta, dla mnie kurwa 12/10

Indiana Jones 86, dla mnie, po paru godzinach, lekko 9/10

Więc nie. Jebię to co na jebanie zasługuje

Ile h masz?

Opublikowano
Just now, Donatello1991 said:

Ile h masz?

W czym? W Jonesie? Mało. Z 5? Akurat jak wyszło to byłem w trakcie RDR2 i nie chciałem porzucać. Czekam na jakąś promocję na Steamie, albo w kluczykowni i kupuję. Uprzedzam pytanie: nie potrafię grać w gry z Gamepassa. Muszę kupić. Takie dziwactwo

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

W czym? W Jonesie? Mało. Z 5? Akurat jak wyszło to byłem w trakcie RDR2 i nie chciałem porzucać. Czekam na jakąś promocję na Steamie, albo w kluczykowni i kupuję. Uprzedzam pytanie: nie potrafię grać w gry z Gamepassa. Muszę kupić. Takie dziwactwo

W SoM.

Opublikowano
Just now, Donatello1991 said:

W SoM.

A. Nic. Chciałem zagrać, bo podoba mi się design. Nie zagram z powodu wylewów pani community manager z firmy którą grę zrobiła. Tak jakoś nie lubię jak się na mnie pluje i wyzywa. A szczególnie jak płacę za to moimi pieniędzmi i czasem.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego Greg robi z siebie takiego męczennika, który jest atakowany za pisanie prawdy. Przecież doslownie każdy kto grał w SoM pisze o tej kiepskiej walce.

Co nie znaczy że nie można z gry czerpać przyjemnosci, bo są takie pozycje które dzięki klimatowi, kreacji świata, czy ciekawej historii albo zjawiskowej oprawie wizualnej i dźwiękowej przyciagają do ekranu, niejako mimo przeciętnemu gameplayowi.

Oczywiście taki a nie inny gameplay to zbyt fundamentalna kwestia by była to gra 9 lub 10/10. Ale i tak daleko moim zdaniem SoM do crapa.

Jeśli Greg jest za coś "atakowany" to nie za to że krytykuje gry Xboxa, Ubisoftu lub Sony, bo to nie ma znaczenia, tylko za to że mógłby czasami zagrać trochę w te gry o których tak chętnie się wypowiada i ocenia, bo kto wie może ktoraś by mu się spodobała. Chociaż wydaje mi się że zabrnął już tak daleko w tej swojej postawie, że trudno mu będzie przyznać się do błędu.

Opublikowano
5 godzin temu, tjery napisał(a):

Co ja tu czytam. Jeśli dobrze rozumiem to za hujowo zrobioną jakąś połowę gameplayu (bo powiedzmy, że połowa to elementy platformowe, połowa walka) i za to, że można ją przeskipować, dodajemy punkty do oceny końcowej? I twórcy zbierają dodatkowe pochwały za to, że zjebali, ale luz, bo w swojej wspaniałomyślności dali możliwość pominięcia tego? Dobry patent.

Dodatkowa punkty do oceny za to że nie trzeba grać to kolejny etap recenzji gier dla tatuśków, którzy nie mają czasu na granie. "Walka chujowa, grać się nie da, na szczęście nie trzeba się męczyć i można obejrzeć cutscenki na youtubie więc daje 10/10" - tak tu pewnie będą recenzje wyglądać jak średnia wieku na forum przekroczy 50 lat.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Czyli jednak trzeba cały czas dawać emotki na końcu wypowiedzi, zanotowałem, inaczej bicie chochoła do upadłego. Walka nie jest w żadnym stopniu trudna, po prostu robienie po raz 30-40-50-ty tego samego killrooma męczy, jeszcze żeby to jakieś urozmaicone było. Już bym wolał, żeby mobki były rozmieszczone po całej mapce, a nie tylko wyznaczonych arenkach. Bossów nie skipuję, bo są satysfakcjonujący, to samo elementy platformowe. Jak dodam moje żartobliwe +1 za skipowanie, to finalnie wyjdzie i tak gra 7/10, na nic więcej też się na nastawiałem.

Opublikowano

Nie zdzwie się jak za jakiś czas stanie się to normą. Ostatnio Kojima potwierdził że w DS2 pojawi się możliwość pominięcia starć z bossami, dla tych których interesuje fabuła

Opublikowano

A kiedy wlatuje możliwość pominięcia grania dla tych zainteresowanych fabułą? Niech se filmy i seriale robi, bo chyba co niektórym medium się pojebało.

Opublikowano

Poleciałem dzisiaj do końca i ostatnie rozdziały są bezapelacyjnie o wiele lepsze od pierwszej połowy gry.

Ale finalny boss to:

Spoiler

Fale wrogów, którzy występowali już wielokrotnie w killroomach. To mi smaka narobili po molly, a tu taki plaskacz na sam koniec. sapek

Edytowane przez Atherius

Opublikowano
3 hours ago, ASX said:

Nie wiem dlaczego Greg robi z siebie takiego męczennika, który jest atakowany za pisanie prawdy. Przecież doslownie każdy kto grał w SoM pisze o tej kiepskiej walce.

Co nie znaczy że nie można z gry czerpać przyjemnosci, bo są takie pozycje które dzięki klimatowi, kreacji świata, czy ciekawej historii albo zjawiskowej oprawie wizualnej i dźwiękowej przyciagają do ekranu, niejako mimo przeciętnemu gameplayowi.

Oczywiście taki a nie inny gameplay to zbyt fundamentalna kwestia by była to gra 9 lub 10/10. Ale i tak daleko moim zdaniem SoM do crapa.

Jeśli Greg jest za coś "atakowany" to nie za to że krytykuje gry Xboxa, Ubisoftu lub Sony, bo to nie ma znaczenia, tylko za to że mógłby czasami zagrać trochę w te gry o których tak chętnie się wypowiada i ocenia, bo kto wie może ktoraś by mu się spodobała. Chociaż wydaje mi się że zabrnął już tak daleko w tej swojej postawie, że trudno mu będzie przyznać się do błędu.

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. To, że nie zamierzam grać w South of Midnight nie ma nic wspólnego z jej jakością. Pisałem o tym wiele wiele razy. Podobnie jest z Dragon Age. W Avowed bym zagrał może gdybym miał więcej czasu, ale nie mam. A gier mam całą masę do ogrania, które stoją wyżej w moim rankingu widzimisię gier do ogrania. O Assassinie też wielokrotnie się wypowiadałem, że jest ta gra poza moim kręgiem zainteresowań, ale doceniam jej jakość i absolutnie się nie dziwię, że gra sprawia komuś frajdę. Assassin interesuje mnie z innego powodu, o którym też pisałem. Nie wiem gdzie tu popełniam błąd, ani tym bardziej że miałbym się przyznawać. Mam ogromne wrażenie, że ani Ty ani @Paolo de Vesir nie czytacie w ogóle to co piszę tylko z góry zakładacie, co w moim poście się znajduje. I nie odpowiadacie na niego, a na jakąś dziwną interpretację tego, co Waszym zdaniem tam jest

Na forumku to błędu przyznawałem się wiele, wiele razy, nie mam z tym żadnego problemu,

bo nie uważam się za żadną wyrocznię, ani nie mam też zamiaru nikomu narzucać mojego zdania czy opinii.

Opublikowano
21 minutes ago, Wredny said:

A Wy serio rozkminiacie post tego trolla, jakby to na poważnie było pisane?philosoraptor

Ty lepiej w Baldura zagraj to Ci się perspektywa zmieni :)