tlas 442 Opublikowano 20 października Autor Opublikowano 20 października Pytanie odnośnie pierwszego questa od Bridgitte - Spoiler stoję przed bossem i nie mam skarbu, mam się wracać, przeoczyłem coś? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października 18 minut temu, tlas napisał(a): Pytanie odnośnie pierwszego questa od Bridgitte - Pokaż ukrytą zawartość stoję przed bossem i nie mam skarbu, mam się wracać, przeoczyłem coś? Spoiler Chodzi o zabicie minotaura dla tej białowłosej czarnuli od magic igniterów? No miałeś go zabić i dostałeś z niego Brute's Horne który masz jej pokazać na dowód. Nie wiem o jaki inny skarb chodzi? Pozostałe opcjonalne skrytki na mapie znalazłeś do nich wejście? Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Dobra, odpuszczam jedno (chyba ostatnie) zadanie poboczne bo za trudne Czas na finał Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 27 minut temu, Pupcio napisał(a): Dobra, odpuszczam jedno (chyba ostatnie) zadanie poboczne bo za trudne Czas na finał Ja dzisiaj jutro planuje solidne 20h pograć, zobaczymy jak daleko zajdę, na razie w jakiejś randomowej wieży dostałem wpierdol od jakiegoś pomniejszego typa, chyba trochę rośnie poziom trudności :D. Jestem po 4 dungeonie, a typ wali 2 megidole z rzędu wtf. Cytuj
tlas 442 Opublikowano 21 października Autor Opublikowano 21 października 13 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a): Pokaż ukrytą zawartość Chodzi o zabicie minotaura dla tej białowłosej czarnuli od magic igniterów? No miałeś go zabić i dostałeś z niego Brute's Horne który masz jej pokazać na dowód. Nie wiem o jaki inny skarb chodzi? Pozostałe opcjonalne skrytki na mapie znalazłeś do nich wejście? Ok bo coś tam NPCty mówiły przed misją o jakimś ukrytym skarbie, ale może po prostu dokonałem nadinterpretacji. Cytuj
messer88 6 588 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Ta wczoraj tam byłem, mówił npc na początku o skarbie. Myślę że to chodziło zwyczajnie o te skrzynki z itemkami do purify. W ogóle chyba złą kolejność wybrałem bo poszedłem tam po głównym dungeonie Grand Cathedral i szybko padł boss, a wcześniej mi jakiś typek gadał że znacznie trudniejsze tam mają być moby. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 27 minut temu, tlas napisał(a): Ok bo coś tam NPCty mówiły przed misją o jakimś ukrytym skarbie, ale może po prostu dokonałem nadinterpretacji. Chodzi o te skrzynki za kratami. Trzeba było poszukač dziur żeby się przecisnąć. Pamiętaj, że to ludzie od Persony lubią o najbardziej oczywistych rzeczach rozprawiać. Cytuj
Plackus 443 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): Dobra, odpuszczam jedno (chyba ostatnie) zadanie poboczne bo za trudne Czas na finał Ile godzinek pokazuje Ci aktualnie na sejwie ? Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 79 chociaż nie jestem pewny czy przeniosło te 10+ z demka zostały mi może z 3 godzinki do finału tak myśle. Fajny wynik i zero uczucia zamułki przez całą przygode. Fajna gierka 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października U mnie 57h, jeszcze masa gry została i zero uczucia z P5 i Rebirth (wspaniałe gry, żeby nie było) ale jednak tam można było poczuć to uczucie "wszystkiego jest aż za dużo, a przez 10h nic się nie działo" po takim czasie. Atlus tutaj naprawdę zapracował nad pacingiem opowieści. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Najbardziej cieszy brak magicznego smartfona i codziennych wiadomości o niczym i tego yebanego kota który ciągle każe się kłaść No i pierwszy raz udało mi się zrobić wszystkie social linki i zadania na pierwszym luźnym podejściu i zdecydowanie mi sie podoba ta zmiana że łatwiej to osiągnąć 1 Cytuj
Plackus 443 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października (edytowane) 16 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): U mnie 57h, jeszcze masa gry została i zero uczucia z P5 i Rebirth (wspaniałe gry, żeby nie było) ale jednak tam można było poczuć to uczucie "wszystkiego jest aż za dużo, a przez 10h nic się nie działo" po takim czasie. Atlus tutaj naprawdę zapracował nad pacingiem opowieści. Oj tak, tempo opowieści to mocny plus tej gry choć zdarzały się momenty przeskakiwania z pokoju z dialogiem do drugiego pokoju z dialogiem itd. Ale chyba luźniej im to wyszło bo w personach bardziej mnie bolało i czasami pobieżnie czytalem co ktores słowo i skipowałem chmurki. Odnośnie pobocznych questów to nie odhaczam wszystkich od razu i nie mam z tym problemu ale za to FOMO objawia sie u mnie podczas walk gdzie czuje ze moj build i klasy towrzyszy nie wykorzystuje w 100% w porownaniu do tego co jeszcze moga zaoferowac, ale to tylko pokazuje ze to całkiem fajny system a przedewszystkim satysfakcjonujący w ch00j 5 minut temu, Pupcio napisał(a): Najbardziej cieszy brak magicznego smartfona i codziennych wiadomości o niczym Jakby zostawili te pierdoły to własnie chwalony pacing by pewnie siadł a tak to pełna koncentracja na głowny wątek przeplatany ciekawymi pobocznymi i w to mi graj Edytowane 21 października przez Plackus Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Smartfon w zasadzie zastąpili tutaj Gallicą i podręczną mapą, z której można się wszędzie przenieść. Czuję, że ewentualna P6 i ich następne gry będą dojebane jak wrzucą tam takie zmiany. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października No ciekawe jak będzie wyglądać mapka w p6. Nie widzę powrotu to 3 ulic na krzyż po tym co zrobili tutaj a z drugiej strony ciężko żeby uczniak z liceum sobie jeździł po całej japonii przez cały rok kruci mogliby zrobić w końcu personke na studiach Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października A czym studia miałyby się różnić od szkoły średniej? Będzie akademik jak w 3 i szwendanie się po uniwerku, nie widzę potencjału na coś świeżego. 17 latki specjalnie się nie różnią od 22 w japońskiej kulturze, a już zwłaszcza w jRPGach Mogliby zrobić Personke w więzieniu np Cytuj
Josh 4 828 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 11 minut temu, Dahaka napisał(a): Mogliby zrobić Personke w więzieniu np Zgadzam się. Social Linki budowane podczas spacerniaka albo wspólnych pryszniców z innymi osadzonymi mogłyby dodać trochę świeżości oraz pikanterii "Ej, ziomek, bo mi tu spadło mydło w płynie, podaj mi je. Btw, byłeś już cwelony?" - Nie - Proszę dajcie mi spokój - Tak, a o co chodzi? wiem kto z forum chętnie by zagrał w taką Personkę Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Szybko to NG+ na tym Regicide leci Spanie spanie spanie Dungeon I Grind Spanie spanie spanie nie przegap Debaty spanie spanie spanie lol Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): No ciekawe jak będzie wyglądać mapka w p6. Nie widzę powrotu to 3 ulic na krzyż po tym co zrobili tutaj a z drugiej strony ciężko żeby uczniak z liceum sobie jeździł po całej japonii przez cały rok kruci mogliby zrobić w końcu personke na studiach W Strikers jeździli :). Nie no P6 musi być na studiach i jako ex na Xboxa. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Wiem, ale to tylko wakacyjny okres a nie cały rok+ jeździli bo była z nimi już Makoto STUDENTKA. Dlatego studia, chlanie sake i podrywanie chińskich studentek to jest to czego potrzebuje ta seria a nie siła przyjaźni i japońskie problemy dzieci Zresztą już Catherine a teraz metaphor pokazuje jak bardzo ten szkolny setting ich ogranicza w pokazywaniu fajnych rzeczy Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października 7 minut temu, Pupcio napisał(a): Wiem, ale to tylko wakacyjny okres a nie cały rok+ jeździli bo była z nimi już Makoto STUDENTKA. Dlatego studia, chlanie sake i podrywanie chińskich studentek to jest to czego potrzebuje ta seria a nie siła przyjaźni i japońskie problemy dzieci Zresztą już Catherine a teraz metaphor pokazuje jak bardzo ten szkolny setting ich ogranicza w pokazywaniu fajnych rzeczy Zdecydowanie widzę P6 na "studiach", to już czas i na Unreal Engine 4 albo nawet 5 (raczej 4, ale to już Atlus ma obcykane z SMT V i Persona 3 Reload). Mogliby jebnąć, będą na fali sukcesu na fali zapowiedź w tym roku na TGA. Już był trening przed live'm u Geoffa A co do Catherine wciąż nie chce mi się odpalać Switcha, a już od dawna mam zakupioną najlepszą wersją tam na Steam niestety nie ma tej ulepszonej Full Body, ew. na PS5 w 30 fps, ale już chyba wolę przenośnie @Pupcio. Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Zdecydowanie warto odpalić full body, dużo fajnych zmian 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Catherine bardzo, bardzo fajna odskocznia od SMT. Dodatkowy content fabularny w Full Body w zupełności powinien przekonać. Więcej takich klimatów panie Atlusek. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Zle zakonczenie powinno byc True Endingiem Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Wybiera się je w Spoiler w tej wiosce eldersów czy dopiero jak Louie chce żebyśmy do niego dołączyli? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi