tlas 440 Opublikowano 7 października Autor Opublikowano 7 października 1 minutę temu, Pupcio napisał(a): Dobra c0rwa wstrzymajmy konie panowie 1 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 minutę temu, Pupcio napisał(a): Dobra c0rwa wstrzymajmy konie panowie, recka z ppe jeszcze nie wylądowała więc nie znamy prawdy Już jest https://www.ppe.pl/recenzje/353434/metaphor-refantazio-recenzja-gry-gra-o-tron-dla-fanow-persony.html Persona i gra o tron? Nie musisz mnie Panie Atlus wiecej namawiać 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Eurogamer ostatnie kilka lat lecieli wszystkie hity na 3-4/5, żeby teraz w ciągu 2 dni dać 2x5/5 :D. Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Wylądowała, 9.5 ale to Gruszczyk więc nikogo. Square niech lepiej patrzy i robi notatki Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 6 minut temu, oFi napisał(a): Już jest https://www.ppe.pl/recenzje/353434/metaphor-refantazio-recenzja-gry-gra-o-tron-dla-fanow-persony.html Persona i gra o tron? Nie musisz mnie Panie Atlus wiecej namawiać Odjęli za grafikę i słusznie :). Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października O namiot pod kołderką ogrywając na decku nie trzeba będzie się martwić 1 Cytuj
Plackus 419 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października W końcu się udało. Ostatnio co się czlowiek napompuje na jakąś grę i czeka dłużej to ta finalnie nie dowozi. Brawo Atlusa Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października ło kurwa, ale ugotowali. wahalem sie czy nie poczekac bo to kobyła na 100-150h pewnie, ale ciezko bedzie. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Mesjaszphor Pan Atlus Kurwa. Co za tydzień najpierw SH2, teraz to. Ciekawe jak Square pójdzie z remakiem Romancing Saga 2. Cytuj
DarkStar 92 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Już jest 91/100 i 97% recommend, ktoś zepsuł ocenę Cytuj
Pupcio 18 455 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Pewnie znowu te cholerne gryonline! Cytuj
Plackus 419 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 11 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a): Mesjaszphor Pan Atlus Kurwa. Co za tydzień najpierw SH2, teraz to. Ciekawe jak Square pójdzie z remakiem Romancing Saga 2. U mnie na później na tapecie mimo ceny DQ3 2DHD Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 43 minuty temu, DarkStar napisał(a): Już jest 91/100 i 97% recommend, ktoś zepsuł ocenę 91 OP, 94 meta, pewnie skończy w granicach 91-93 jeszcze stosunkowo mało recek. Tak czy inaczej dobrze, że nie wszyscy olali komentowanie warstwy technicznej, bo to temat do poprawy na Personę 6, Metaphor był bardzo długo w developmencie, ale to, że miejscami bez modowania wygląda gorzej jak Persona 5 vanilla to fakt i trzeba to zauważyć. Najlepszy rok w historii jRPGów. Cytuj
ogqozo 6 553 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Recenzje w skrócie. Pozytywne: to nie jest tylko Persona fantasy!!! Te mniej pozytywne: to jest tylko Persona fantasy. Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Czuje, że będzie poniżej 99 przez grafikę no słabo Czyli GOTY? Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 2 minuty temu, GearsUp napisał(a): Czyli GOTY? W tym roku nie ma faworyta, same sztosy wychodzą :). Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 27 minut temu, ogqozo napisał(a): Recenzje w skrócie. Pozytywne: to nie jest tylko Persona fantasy!!! Te mniej pozytywne: to jest tylko Persona fantasy. Przy tej ilości zmian względem Persony, całkowicie nowych albo dopakowanych tych, które już znamy mechanikach i znacznie większej skali przygody, to trzeba być chyba niedorozwojem umysłowym, żeby pisać, że to tylko "Persona fantasy". Sam o grze nie czytałem prawie nic i jestem mocno zaskoczony jak bardzo Metaphor się różni od poprzednich dokonań Atlusa. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Po Trails of Azure miałem się brać za FF7R, ale teraz po tych wszystkich ocenach, ochach i achach dla Metaphor, zaczynam się wahać. Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): W tym roku nie ma faworyta, same sztosy wychodzą :). Gry atlusa nie są niszą i ma sporą szansę bo P5 w 2017 zdobyła RPG roku i była w finale (przegrała z BoTW). Tu na forum to zauważyłem, że action-horrory raczej dominują (nawet mają oddzielny temat) Residenciaki, Alan Wake, SH, Dead Space a nawet Returnal ma w sobie dużo z Lovecrafta mimo, że to rogulike i wszystkie te gry co roku są na topie w głosowaniu na tym forum Cytuj
Josh 4 535 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października To forum jest piękne, bo ludzie tutaj doceniają każdy rodzaj gier. Od pokręconych japońskich erpegów, gdzie przeciwnicy przypominają penisy, przez survival horrorki produkowane dla totalnych zjebów, aż po takie kasztany jak Assassin's Creed Shadow czy Star Wars Outlaws. Ciekawi mnie co wygra w głosowaniu, moje głosy na pewno pójdą na Silenta, Metaphor, może też na ostatniego Prince'a i Yakuzę i znajdzie się miejsce dla kilku horrorkowych indyków, bo wyszło ich w opór. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 4 minuty temu, Josh napisał(a): To forum jest piękne, bo ludzie tutaj doceniają każdy rodzaj gier. Od pokręconych japońskich erpegów, gdzie przeciwnicy przypominają penisy, przez survival horrorki produkowane dla totalnych zjebów, aż po takie kasztany jak Assassin's Creed Shadow czy Star Wars Outlaws. Ciekawi mnie co wygra w głosowaniu, moje głosy na pewno pójdą na Silenta, Metaphor, może też na ostatniego Prince'a i Yakuzę i znajdzie się miejsce dla kilku horrorkowych indyków, bo wyszło ich w opór. Świetny rok, mega różnorodny, tylko zabrakło bardzo dobrego Ubisofciaka xD. Ale pole position na forum na pewno ma Silent Hill 2. Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października 9 minut temu, GearsUp napisał(a): Tu na forum to zauważyłem, że action-horrory raczej dominują 4 minuty temu, Josh napisał(a): To forum jest piękne, bo ludzie tutaj doceniają każdy rodzaj gier. 4 minuty temu, Josh napisał(a): moje głosy na pewno pójdą na Silenta xD 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października Teraz, GearsUp napisał(a): xD Różnorodne to fakt, ale rok temu pierwsze 2 miejsca zajęły survival horrory :D. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 7 października Opublikowano 7 października No cóż skoro okazały się sztosami czemu mają być piętnowane za gatunek? Jestem pozytywnie zaskoczony przyjęciem Metaphor na Meta/Open. Wiadomo oceny jeszcze lekko spadną jak wjedzie więcej recek ale jak na gierkę, gdzie niektórzy odbijali się już 10 sekund na pustyni to mały szok. Wypuszczenie dema było również strzałem w dziesiątkę i udało się Atlusowi zaaragować na wczesny feedback co do problemów technicznych. Ciekawe czy transfer save na Decku obędzie się bez problemów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi