Donatello1991 1 438 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia Dla samej grafiki warto? PS5, dam radę w 30fps jak trzeba. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 3 stycznia Opublikowano 3 stycznia W 30fps graficzka jak w exach Sony, więc pewnie warto, ale gierka z pierwszej osoby w takim klatkażu to katorga dla oczu. Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 5 stycznia Opublikowano 5 stycznia W dniu 3.01.2024 o 13:47, Donatello1991 napisał: Dla samej grafiki warto? PS5, dam radę w 30fps jak trzeba. Nie ma sensu się katować, w 60 fpsach też świetnie wygląda. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 5 stycznia Opublikowano 5 stycznia Ale jednak widać wtedy te wszystkie uproszczenia i sztuczki, rozmazane tekstury, jakieś szachownice itp. Teraz jestem w Cloud Forest i tu widać to mocniej niż w poprzednich dwóch krainach (choć ogólnie nadal jest zjawiskowo pięknie). Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 6 stycznia Opublikowano 6 stycznia Nie wiem o czym piszesz z tymi sztuczkami i mimo że nie jestem specjalistą z DigitalFoundry to zrobiłem sobie dwa zrzuty ekranu z obu trybów i poza rozdzielczością to tam nic nie ucina. Z lupą nie będę analizował ale ilość obiektów na ekranie się nie zmienia a tekstury się rozmazują bo mniej pikseli. Poza tym ten Cloud Forest jest tak nudny i bezpłciowy że nawet w 8K wyglądałby słabo. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Trochę już gram, a na tej generacji te różne sztuczki i uproszczenia często są dość łatwe do wyłapania, więc trochę słabo, że nie zauważasz tak ewidentnych umowności. Screenshot Ci tego za bardzo nie odda, bo te rozmazania i niższe rozdziałki dopiero w ruchu wychodzą, aczkolwiek nawet na screenshotach da się wyłapać różnice w ilości obiektów i jakości odbić w wodnej tafli. Ja nie twierdzę, że gra jest brzydka, czy coś, ale tryb performance operuje na bazie wielu sztuczek, które pogarszają ogólne piękno oprawy graficznej. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia 20 minut temu, Wredny napisał: więc trochę słabo, że nie zauważasz tak ewidentnych umowności. Właśnie dla niego dobrze, że tego nie widzi. Ty widzisz i się na tym skupiasz. 1 Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 7 stycznia Opublikowano 7 stycznia Nie, nie skupiam się - jak coś jest ładne to nie rozbieram tego na części pierwsze i ogół zawsze wygra u mnie ze szczegółem. Ale zauważam i o tym piszę z czysto "kronikarskiego" poczucia obowiązku wobec tych, którzy są na tym punkcie bardziej przeczuleni. Star Wars Jedi Survivor też mi się podobało, mimo ewidentnego upośledzenia technicznego - tam jednak było to bardzo inwazyjne, a tu jest po prostu widoczne, ale można przymknąć oko i wciąż uznawać Avatara za grę "piękną". Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Pograłem 2h na razie i wygląda gra faktycznie świetnie a i gra mi się komfortowo w 30 fps. Jak nie znudzi po 10h to będzie Oki. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Im dalej w las tyn lepiej. Pierwszy lot to opad szczeny jeśli chodzi o widoki. Gra fabularnie nie dowozi, ale grać się chce. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Pierwszy lot to także zajebisty klimat dzięki wspaniałej muzie, żywcem wyjętej z filmu - obstawiam, że to najlepszy fragment w całej grze. Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia 4 minuty temu, Wredny napisał: Pierwszy lot to także zajebisty klimat dzięki wspaniałej muzie, żywcem wyjętej z filmu - obstawiam, że to najlepszy fragment w całej grze. Nom muza była też konkret. Czy ja mam wrażenie, że bez grindu pobocznych to ciężko w głównych idzie? Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Tak to niestety wygląda, ale jakoś mi nie przeszkadza, bo często zatracam się w pobocznych czynnościach, zdobywaniu surowców i kraftowaniu lepszego ekwipunku. 1 Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia 1 minutę temu, Wredny napisał: Tak to niestety wygląda, ale jakoś mi nie przeszkadza, bo często zatracam się w pobocznych czynnościach, zdobywaniu surowców i kraftowaniu lepszego ekwipunku. Ile h już masz? Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia No i z racji małego urlopu ukończyłem grę. Za sukces uważam, że nie znudziła mnie po 10h co obstawiałem na samym początku. Grafika i muzyka topka. Fabuła ubisoft/10. Więcej dodawać chyba nie trzeba. Gameplay spoczko i eksploracja super. Oczywiście końcowa misje musiała wymęczyć nasranymi przeciwnikami do porzygu. Mam ochotę jeszcze pograć i coś porobić, więc do premiery PoP pogram chwilę. Dzięki Ubisoft+. Chociaż gdybym kupił, to bym nie żałował. 8/10. 1 1 Cytuj
bloo 33 Opublikowano 26 stycznia Opublikowano 26 stycznia Nieamowicie przyjemnie immersyjne +100h - serdecznie polecam wszystkim co lubią zagubić się w open worldowym sanboxowaniu. 2 Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 26 stycznia Opublikowano 26 stycznia 4 hours ago, bloo said: zagubić się w open worldowym sanboxowaniu. Cytuj
bloo 33 Opublikowano 26 stycznia Opublikowano 26 stycznia 2 hours ago, Homelander said: Rozumiem, że nie lubisz open worldow, sandboxowania i kreatywnych możliwości gamingowych oddanych w ręce i wyobraźnię gracza, jakie daje definicja tego typu gier. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Powiem więcej - AVATAR jest najlepszy, kiedy się nim po prostu bawimy i zwiedzamy ten piękny świat. Teraz, kiedy mam "fabułę" za sobą i nie muszę już co chwila przewracać oczyma z zażenowania, słysząc kolejną strong-female-protagonist, bawię się chyba najlepiej. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia 2 hours ago, bloo said: Rozumiem, że nie lubisz open worldow, sandboxowania i kreatywnych możliwości gamingowych oddanych w ręce i wyobraźnię gracza, jakie daje definicja tego typu gier. Lubię. Z tym, że Ubi gry to zaprzeczenie wszystkiego co napisałeś 1 Cytuj
bloo 33 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia 34 minutes ago, Homelander said: Lubię. Z tym, że Ubi gry to zaprzeczenie wszystkiego co napisałeś Mowisz, że istnieją jakies 3A sandoboxy, które dają wiecej nieskryptowanej wolności od ubi gierek? O_O 1 Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia 1 hour ago, bloo said: Mowisz, że istnieją jakies 3A sandoboxy, które dają wiecej nieskryptowanej wolności od ubi gierek? O_O No tak. Zeldy chociażby Cytuj
Donatello1991 1 438 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia Przecież Avatar zjada zelde. 1 1 1 1 Cytuj
bloo 33 Opublikowano 27 stycznia Opublikowano 27 stycznia 6 hours ago, Homelander said: No tak. Zeldy chociażby Kontekst odpowiedzi sugeruje, że musi być ich cała masa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi