SebaSan1981 3 631 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 Cześć! Jako że nie znalazłem topiku dedykowanego tej grze, postanowiłem go założyć. Domyślam się że obecnie ESO nikogo ale być może poza mną i e-kolegą @anarom_pl jeszcze ktoś w to gra, na PC, Xboksie czy na Playstation. Jak większość dobrze wie, ESO to typowe mmo w bardzo fajnym i rozbudowanym uniwersum. Regularnie dochodzą nowe DLC, gra jest poprawiana i rozwijana pod względem mechaniki walk oraz innych aktywności. Ogrywam obecnie ESO na Ps5 i gra się rewelacyjnie. Loadingi są szybkie a gra jest płynna bez zamułów na konsolach poprzedniej generacji. Zostało wprowadzonych sporo zmian np w drzewku Champion Pointów, dodano nowe aktywności kolekcjonerskie, sety do craftingu, triale/dungeony oraz towarzyszy NPC (mają nawet swoje ulubione i nielubiane aktywności!) których możemy rozwijać. Po latach nadal gra się w to dobrze, może nawet lepiej niz kiedyś bo większość błędów i gliczy zostało naprawionych. Jakby co, zapraszam do dyskusji! Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 16 czerwca 2023 Opublikowano 16 czerwca 2023 https://www.psxextreme.info/topic/110596-elder-scrolls-online/#comment-3467071 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 16 czerwca 2023 Autor Opublikowano 16 czerwca 2023 Spoko, to akurat widziałem, jakieś ogłoszenie do gry na Xboxie i praktycznie zero info o grze. Jeśli to możliwe, mod mógłby scalić oba wątki. Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 20 czerwca 2023 Autor Opublikowano 20 czerwca 2023 Nowe DLC do gry jest już dostępne! Całkiem spora kraina w rejonie Ebonheart Pactu, niedaleko Morrowindu. Jakby ktoś grał na PS4/PS5 to możemy się ustawić na sesyjkę. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Siema ryjku, zapomniałem o tym temacie. Aktualnie odbywa się Mayhem. Siedzę na pvp i tłukę oranżadę ;-). Czasami mnie tłuką xD. Zrób postać na pvp w DC to polatamy w przyszłości. https://eso-hub.com/en/events/whitestrakes-mayhem 1 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 30 czerwca 2023 Autor Opublikowano 30 czerwca 2023 Powbijałem dzis rano troszkę punkcików Mayhem na Imperial City ale też mnie łoją bo latam mainem w starym przedpotopowym buildzie trialowym vicious ophidian pve pod vMA hah Chętnie bym polatał w DC ale robić od nowa postać pod pvp? Sporo czasu by zajęło ale kto wie, zobaczymy mordeczko. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 12 lipca 2023 Opublikowano 12 lipca 2023 (edytowane) Poświęć trochę koron i zmień Alliance w Crown Store. Jestem w dużej i fajnej gildii pvp, jak coś to daj znać. Jak wiesz niedawno dodano nową postać Arcanist. Przetestowałem tę klasę bardzo szczegółowo i podzielę się spostrzeżeniami. A więc jeżeli chodzi o pvp to nie polecam bo jest słaby. Laser jest zbyt łatwy dla przeciwnika do uniku. Na pve to już absolutnie inna bajka. Jest rewelacyjny i do tego ma bardzo prostą rotację. Polecam Gram Khajitem i mam na sobie Medusax5, Deadly Strikex5, Slimecrawx1 i Gaze of Sithisx1. Jedzonko Lava Food. Edytowane 12 lipca 2023 przez anarom_pl 1 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 25 lipca 2023 Autor Opublikowano 25 lipca 2023 Spoczko, na wolnym zmienię barwy na niebieskie i dołączę do gildii. Zbieram nadal CP biegając solo po IC bo chcę dobić chociaż do tysiąca bo brakuje mi kilku pożytecznych pasywek. Za parę dni @anarom_pl widzimy się po tej samej stronie mocy 1 Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 27 lipca 2023 Autor Opublikowano 27 lipca 2023 Do świata ESO zawitał nowy event, tym razem nie związany z pvp ale z handlem. W dalszym ciągu masa ludzi gra, są nowe aktywności w całym Tamriel i okolicach. 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Opublikowano 1 sierpnia 2023 Spokojnie pograj trochę. Ja na pvp wskoczę dopiero za kilka tygodni. Teraz mam masę roboty i trochę wyjazdów. Od września będę na bieżąco. Do zobaczenia bro Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 2 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 2 sierpnia 2023 Luzik, muszę odłożyć korony z eso plusa zanim zmienię alliance, po napisaniu ostatniego posta zauważyłem że mnie nie stać na "zdradę" sojuszu haha Prędzej czy później zmienię, narazie biegam ze spawarką, eksploruję i soluję world bossów. Niektóre dungeony solo też padają a to znak że klasa Arcanist w połączeniu z dopasowanymi setami jest naprawdę dobra. A co do PVP to miałeś rację, przeżywalność i odzyskiwanie resource'ów jest co prawda dobra ale dmg zadaję marny. Jedynie kulki i bicie macką jakoś dają radę. Granie pvp ma sens jedynie w grupie, w pojedynkę moja NB radziła sobie ciut lepiej. Cytuj
SebaSan1981 3 631 Opublikowano 23 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 23 sierpnia 2023 Dzień dobry. Fajnie widzieć że temat się rozwija. Chciałem wspomnieć o najfajniejszej dotąd mechanice bądź też aktywności gry jaką jest poszukiwanie skarbów poprzez zdobywanie poszlak oraz mini-gra w wykopaliska. Rozwijanie nowych skilli: Scrying i Excavating pozwala na poszukiwanie bardziej zaawansowanych przedmiotów np artefaktów lub unikalnych mitycznych setów. Aby zdobyć powyższe skille, gracz musi odnaleźć w Solitude w Western Skyrim specyficzną postać, która da questa od którego się wszystko zaczyna. Moim zdaniem warto bo zdobycie mitycznego gearu poważnie wzmacnia postać. Inne skarby można sprzedać i zarobić sporo golda. No i to chyba narazie tyle, nowe niusy być może za jakiś czas. Pozdrawiam i życzę miłej kawusi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi