Shen 9 636 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca @Fenix czasami tu wpada poczytać. Trzymam kciuki, chęci są, wątpie, żeby Fenix robił problemy Cytuj
Bodzio_PSX 14 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca To ode mnie jeden tip warty rozważenia, a mianowicie fajnie jakby chociaż w jednym wariancie te wydania specjalne były spójne. Chodzi mi przede wszystkim o design czy to okładki, czy choćby może brzegu, gdyby to było nie szyte, a klejone. Wiem, że pewnie z wielu okładek nie zrezygnujecie, bo niektórzy biorą po kilka numerów i zawsze to zastrzyk gotówki, ale w tych dotychczasowych wydaniach brakuje mi trochę spójności. Fajnie byłoby to na półce mieć i kolekcjonować jako element większej całości, a nie tak, że co numer to kompletnie inna okładka, logo, itp. jakby to było z różnych wydawnictw. 4 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca 21 minut temu, Bodzio_PSX napisał: To ode mnie jeden tip warty rozważenia, a mianowicie fajnie jakby chociaż w jednym wariancie te wydania specjalne były spójne. Chodzi mi przede wszystkim o design czy to okładki, czy choćby może brzegu, gdyby to było nie szyte, a klejone. Wiem, że pewnie z wielu okładek nie zrezygnujecie, bo niektórzy biorą po kilka numerów i zawsze to zastrzyk gotówki, ale w tych dotychczasowych wydaniach brakuje mi trochę spójności. Fajnie byłoby to na półce mieć i kolekcjonować jako element większej całości, a nie tak, że co numer to kompletnie inna okładka, logo, itp. jakby to było z różnych wydawnictw. Tez o tym myslałem, nawet bym dopłacil więcej za format i papier jaki był w pixelu Cytuj
Ukukuki 7 008 Opublikowano 28 marca Opublikowano 28 marca Ja ogólnie jestem łasy na retro i nawet jak przygotują numer o Pongu i jego klonach to kupię xd Cytuj
Adolfo 29 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 15 godzin temu, Shen napisał: To może ja mam dziwne podejście, że chce czytać o retro i sobie powspominać, a nie wałkować psp czy ps3 na których grałem jeszcze niedawno. Racja, dajmy tematowi trochę czasu. Po prostu zwróciłem uwagę, że łatwiej byłoby stworzyć pismo o PSP niż GB, ale atrakcyjność miksu retro i sentymentu do lat 90-tych wygrywa na korzyść maszynki Nintendo. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 15 godzin temu, Bodzio_PSX napisał: To ode mnie jeden tip warty rozważenia, a mianowicie fajnie jakby chociaż w jednym wariancie te wydania specjalne były spójne. Chodzi mi przede wszystkim o design czy to okładki, czy choćby może brzegu, gdyby to było nie szyte, a klejone. Wiem, że pewnie z wielu okładek nie zrezygnujecie, bo niektórzy biorą po kilka numerów i zawsze to zastrzyk gotówki, ale w tych dotychczasowych wydaniach brakuje mi trochę spójności. Fajnie byłoby to na półce mieć i kolekcjonować jako element większej całości, a nie tak, że co numer to kompletnie inna okładka, logo, itp. jakby to było z różnych wydawnictw. dokładnie + wg mnie te numery powinny mieć trochę bardziej "albumową" formę, w sensie niech to wygląda chociaż jak taki Edge albo pierwsze numery Pixela, czyli gruby papier i okładka, na której jest jakaś autorska grafika a nie oklepane arty sprzed lat, a w środku duże grafiki itd. Tak, żeby można to sobie było kolekcjonować i po latach będzie się tak samo fajnie to oglądało. Mam numer o ps2 i o ile mi się podobał, to wątpię, żebym kiedykolwiek do niego wrócił, a takie albumy o gierkach to sobie wielokrotnie przeglądam jak mnie nostalgia najdzie. Wiem, że taka forma mocno podniosłaby cenę, ale mam wrażenie, że większości by to nie przeszkadzało, skoro wielu kupowało po kilka okładek tego samego wydania. Chyba warto byłoby pomyśleć o tej spójności i jakości nad ilością okładek itp Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca 56 minut temu, number_nine napisał: dokładnie + wg mnie te numery powinny mieć trochę bardziej "albumową" formę, w sensie niech to wygląda chociaż jak taki Edge albo pierwsze numery Pixela, czyli gruby papier i okładka, na której jest jakaś autorska grafika a nie oklepane arty sprzed lat, a w środku duże grafiki itd. Tak, żeby można to sobie było kolekcjonować i po latach będzie się tak samo fajnie to oglądało. Mam numer o ps2 i o ile mi się podobał, to wątpię, żebym kiedykolwiek do niego wrócił, a takie albumy o gierkach to sobie wielokrotnie przeglądam jak mnie nostalgia najdzie. Wiem, że taka forma mocno podniosłaby cenę, ale mam wrażenie, że większości by to nie przeszkadzało, skoro wielu kupowało po kilka okładek tego samego wydania. Chyba warto byłoby pomyśleć o tej spójności i jakości nad ilością okładek itp Dla mnie lepsze takie jak kiedys, nostalgiczne - prosze zostawic tak jak jest 1 Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 29 marca Opublikowano 29 marca (edytowane) W dniu 27.03.2024 o 21:24, jakbu napisał: Skoro jest już PS2 oraz Dreamcast, to w pierwszej kolejności chętnie zobaczyłbym Gamecube'a oraz Xboxa. Potem pewnie GBA, NDS, Wii oraz SNES w losowej kolejności. I ja podobnie, ale generalnie wciągam wszystko z tej "serii" Więc czekam z niecierpliwością edit: + handheldy, Vita koniecznie! Edytowane 29 marca przez kaj.dam Cytuj
emisnk1989 0 Opublikowano 31 marca Opublikowano 31 marca (edytowane) Witam widziałem na pewnych źródłach reedycje magazynów Psx fan i top Secret i tym podobnych, czy nie dobrym pomysłem byłoby zacząć wydawać takie wydania Psx extreme czy byłyby problemy z ewentualnymi wydawcami starych nr? myślę że zainteresowanie byłoby spore gdyby można nabyć archiwalne nr legalnie i po normalnych cenach, niektóre stare nr są mega drogie na portalach Edytowane 31 marca przez emisnk1989 Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). Szczegoly wraz z opcja preordera okolice weekendu lub tuz po - chcemy domknac temat okladek, zeby nie wyszly potem limitowane edycje edycji limitowanych ;). Celujemy w 116 stron. 6 1 2 1 4 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Szkoda, liczyłem na coś od Nintendo, od Amigi jest ta książka od Łapusza co chyba wyczerpuje temat. 1 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia To akurat nie moja bajka, więc odpuszczę, ale fajnie że się temat tych specjali rozkręca, czekam na kolejne. 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Ja akurat o Amidze przyjmę wszystko (poza technicznym zanudzaniem), bo to był mój pierwszy sprzęt, na którym "świadomie" grałem. Do dzisiaj żałuje, że zamieniłem moją Amigę 500 na psxa, bo szaraków to później jeszcze ze 4 miałem Cytuj
Suavek 4 714 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia U mnie w domu było Atari ST. Z Amigą w życiu nie miałem styczności, więc sentyment zerowy. Różnych książek i specjali o Amidze też już trochę było na naszym rynku. No ale zobaczymy, przede wszystkim pod kątem ceny. Koniec końców pewnie i tak zamówię. Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia 34 minuty temu, Shen napisał: Szkoda, liczyłem na coś od Nintendo, od Amigi jest ta książka od Łapusza co chyba wyczerpuje temat. Lista dluga :). Tak jak wspominalem celujemy w regularne wydawnictwo, czyli w tym roku jeszcze numery 20 wrzesnia i 20 grudnia w planie. Cytuj
grzybiarz 10 298 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia 31 minut temu, LeifErikson napisał: To akurat nie moja bajka, więc odpuszczę, ale fajnie że się temat tych specjali rozkręca, czekam na kolejne. Panie, to się kupuje wszystko jak leci. Zawsze coś tam ciekawego znajdziesz - i może na emulatorach odpalisz. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Na Amidze całkiem dużo grałem. Mam nadzieję że w tym wydaniu będzie trochę tekstów od starych redaktorów którzy zawsze pisali że Amiga to była ich główna platforma (Norby, Hiv, miło by było jak by Ściera też wysmażył tekst). Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia 13 minut temu, Suavek napisał: U mnie w domu było Atari ST. Z Amigą w życiu nie miałem styczności, więc sentyment zerowy. Różnych książek i specjali o Amidze też już trochę było na naszym rynku. No ale zobaczymy, przede wszystkim pod kątem ceny. Koniec końców pewnie i tak zamówię. Tu bez zmian w stosunku do tego, co znacie - przedpremierowo 29,99 zl, po premierze 34,99 zl. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Tego sie nie bedzie dalo kupic cyfrowo w PDF? Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Zajebiscie. Nigdy nie mialem Amigi, ale zawsze uwielbialem o niej czytac - od najmlodszych lat. Cos niesamowitego bylo w pixelarcie w tych grach, czy demach. I ta muza 1 Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia 25 minut temu, pawelgr5 napisał: Tego sie nie bedzie dalo kupic cyfrowo w PDF? Nie. Robimy tylko druk i tylko w sprzedazy bezposredniej, tj. bez Empikow etc. To pozwala znacznie zoptymalizowac koszt druku, nie mowiac o tym, ze cos wiecej zostaje, bo nie ma prowizji kolporterow. 1 Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Amiga mnie nie grzeje, ale co - od Was nie wezmę? No wezmę, wezmę, oczywiście. A nuż dam się zaintrygować jakimś tytułem. Cytuj
kaj.dam 15 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia (edytowane) Nigdy nie miałem swojej własnej Amigi, do czasu pojawienia się szaraka w domu królował C64 od "wujka" z Niemiec. Ale doskonale pamiętam zazdrość w kierunku kolegi starszego brata który Amigę posiadał. Więc specjala nie wezmę? Oczywiście że wezmę. I czekam na info o kolejnych Edytowane 17 kwietnia przez kaj.dam Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia (edytowane) Duch Pixela uderza ze zdwojoną siłą Spoiler tak, wiem, że wszyscy starszy zgredzi wywodzą się z amigowej sceny ;d Edytowane 17 kwietnia przez jakbu 1 Cytuj
Mari4n 427 Opublikowano 17 kwietnia Opublikowano 17 kwietnia Będę miał powód żeby swoją A500+ w końcu naprawić, bo już ponad 10 lat czeka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi