kaj.dam 15 Opublikowano 3 maja Opublikowano 3 maja Wydawnictwo Gamebook U mnie już zrobiony preorder, choć oryginał od Bitmap Books posiadam również, jak najbardziej. PS Maniac Mansion rulez! 1 Cytuj
Benson 22 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja W dniu 3.05.2024 o 21:54, K.Adamus napisał: Wow, nie wiedziałem że ogarniają też tłumaczenia. Nic osobistego, ale to jest mimo wszystko trochę dziwne, że "siedząc w branży", nie wiesz o takiej premierze książkowej, o której jest głośno w giereczkowie od wielu miesięcy. Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja Tytuł mam na półce tylko po ang więc się nie interesowałem Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja 54 minuty temu, Benson napisał: Nic osobistego, ale to jest mimo wszystko trochę dziwne, że "siedząc w branży", nie wiesz o takiej premierze książkowej, o której jest głośno w giereczkowie od wielu miesięcy. Tez myslalem, ze siedze w branzy, a nie slyszalem o tym, widac reklama lezy Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Trochę za często te specjale bym powiedział, ale rozumiem zamysł. 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca O ile beda trzymac poziom, to dla mnie mogą wychodzić co kwartał. 1 Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Dla mnie 4 specjale w ciągu roku bardzo spoko. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Jeszcze może wyjść o PlayStation, ten numer zerowy to były gry przed premierą psx extreme, a jakby tak zebrać wszystko do kupy… Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Tak jak już kiedyś pisałem, dawać specjalne numery o seriach gier. Na dobry początek proponuję serię GTA lub Elder Scrollsy Cytuj
Badus 272 Opublikowano 16 czerwca Opublikowano 16 czerwca Serie gier? Nuda. To już wydania stricte gatunkowe bardziej by imo siadły. 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca Z seriami jest ten kłopot chyba, że jak ktoś całkiem ma w pompce jakąś to nie kupi, więc takie podejście trochę zawęża rynek, no może nie licząc takiego GTA, które każdy mniej lub bardziej zna. Może faktycznie gatunki miałyby większy potencjał żeby do większej grupy ludzi trafic? Shooter Extreme, RPG Extreme, Racing Extreme i tak dalej. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca Gatunkowe i caly specjalny numer o najlepszych horrorach w historii gamingu 3 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca Serie gier to juz chyba ostatnia deska ratunku, jeszcze sporo sprzętów do obskoczenia. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 24 minuty temu, Shen napisał(a): Serie gier to juz chyba ostatnia deska ratunku, jeszcze sporo sprzętów do obskoczenia. Tak i nie, zależy jaka seria. Pod premierę GTA wydaje mi się, że takie coś by siadło bardzo dobrze z całą historią, postaciami itd. + np. info o tym, co w "szóstce" tak na "za pięć dwunasta przed premierą". Co do sprzętów - to prawda, jest tego masa, tylko jedna istotna sprawa - to musi mieć potencjał sprzedażowy, aby nie wyszła z tego sztuka dla sztuki Koszt redakcyjny jest zawsze zbliżony, koszt druku maleje wraz ze wzrostem nakładu, więc też - drukować mało średnio się kalkuluje, no ale nie ma co drukować dużo ponad zamówienia, bo potem to zalega. A jak mówię - robić, żeby wychodzić na zero przy tym nakładzie pracy, jaki jest (mówię z mojego punktu widzenia), no to też nie do końca o to chodzi. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 1 minutę temu, Perez napisał(a): Co do sprzętów - to prawda, jest tego masa, tylko jedna istotna sprawa - to musi mieć potencjał sprzedażowy, aby nie wyszła z tego sztuka dla sztuki Jeszcze trochę tego jest, snes, gameboy, n64, zeby daleko nie szukac, są tez sprzety z potencjalem na drugi numer jak ps2. 2 minuty temu, Perez napisał(a): Koszt redakcyjny jest zawsze zbliżony, koszt druku maleje wraz ze wzrostem nakładu, więc też - drukować mało średnio się kalkuluje, no ale nie ma co drukować dużo ponad zamówienia, bo potem to zalega. Cena jest troche wyzsza za numery specjalne, odchodzi kosz kolportażu, nic nie idzie na przemiał, więc chyba są też plusy tych wydań Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca Jasne, jeszcze jest trochę platform, które mają potencjał :). A co do wydań specjalnych - tak, ta forma sprawdza się bardzo OK (żeby tak pismo kolportować i zachować sprzedaż to byłaby bajka :D), ale oczywiście i tutaj jest próg wejścia. Te 1000 egz., które gdzieś tu się przewija, to takie na styk faktycznie, licząc koszt redakcji i druku vs kasa ze sprzedaży. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 8 godzin temu, pawelgr5 napisał(a): Gatunkowe i caly specjalny numer o najlepszych horrorach w historii gamingu Z @Piechota jako red. nacz. Cytuj
Piechota 434 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 26 minut temu, mitra napisał(a): Z @Piechota jako red. nacz. A to już w jakimś sensie istnieje - zapraszam na faktultet Ewolucji wirtualnego horroru na Uniwersytecie Adama Mickiewicza! xD 1 Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca To może skusicie się na eksperyment i zaczniecie wydawać coś a'la Retro Gamer, czyli takiego szmatławca ogólnie o retro. Np co dwa miesiące by na spokojnie zebrać materiał i zrobić konretną szatę graficzną. Obecna branża to padaka, a o starociach zawsze chętnie się poczyta. Tym bardziej, że potencjalnych tematów jest od groma. 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 27 minut temu, Piechota napisał(a): A to już w jakimś sensie istnieje - zapraszam na faktultet Ewolucji wirtualnego horroru na Uniwersytecie Adama Mickiewicza! xD Trochę daleko do Poznania Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca A to kolejny special to nie będzie PSX Extreme 199X (The best of 199X)? W ogóle całkiem dobre tempo jest z nimi jeśli w połowie kwietnia był start z Amiga Extreme to wszystkie strony zostały zapełnione w 1.5 miesiąca. Oby tylko jakość była na poziomie. Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca Jakość będzie. Jak możesz w to wątpić? Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 8 minut temu, Paliodor napisał(a): Np co dwa miesiące by na spokojnie zebrać materiał i zrobić konretną szatę graficzną. Obecna branża to padaka, a o starociach zawsze chętnie się poczyta. Tym bardziej, że potencjalnych tematów jest od groma. Skąd ludzi do tego brać, jak już się ledwo wyrabiają z PE i numerem specjalnym co kwartał Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 17 czerwca Opublikowano 17 czerwca 18 minut temu, mitra napisał(a): Jakość będzie. Jak możesz w to wątpić? Korekta w Saturn Extreme nadal w pamięci... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi