MichAelis 5 616 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 3 godziny temu, Perez napisał(a): SNES na grudzień planowany, o tym już wspominałem. @Roger już podobno zaczął robić szpigiel! Pewnie zaraz przyjdzie "dej mi 200 stron!11!". I nie, nie MS DOS ani nic komputerowego :). Ja tylko przypomnę, że na Amigę też tutaj tytani biznesu psioczyli, a sprzedała się jak sprzedała Cytuj
iluck85 2 906 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca (edytowane) Było PlayStation, były dwie Segi, było Nintendo. Xbox jak nic Wlatuje czarna okładka z zielonym X. Edytowane 18 lipca przez iluck85 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Perez 1 718 Opublikowano 18 lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 lipca Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;). 20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak to sobie wymyśliliśmy, że okres letni z kawałkiem września to fajny moment na przypomnienie sobie wakacyjnych wojaży po salonach z automatami. Pełna zapowiedź pojawi się przy okazji przedsprzedaży, ale w skrócie: 116 stron - to już na pewno się robi, ale zobaczymy, czy coś nie dojdzie lub czegoś nie dorzucimy do wydania, bo pomysłów kilka jeszcze jest podobnie jak przy Amidze - celujemy w 6 okładek w pełnej sprzedaży (m.in. Pac-Man, Mortal) i jedną limitkę (tu pracujemy nad, wydaje się nam, fajną niespodzianką) ponad 30 recenzji absolutnych klasyków: Moon Patrol, Pac-Man, Shinobi, Outrun, Mortal Kombat i wiele więcej wspominki, wywiady, wizyty w zakładach pracy salonach gier SNK, Marvel vs Capcom, historia Metal Slug, przegląd bijatyk Arcade'owa mapa Polski i jeszcze wiele innych tekstów Start przedsprzedaży w weekend lub zaraz po - poniedziałek/wtorek. Wtedy już kompletne info - okładki, pełna zapowiedź, możliwość zamawiania na Allegro i w naszym sklepie. 10 2 3 Cytuj
triboy 973 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca A jak ktoś kupił limitkę Amigi, to będzie miał pierwszeństwo zakupu limitki Arcade? Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Powiem tak: teksty Dziatkiewicza o automatach zwykle pomijałem. Na początku były nawet ciekawe ale z czasem strasznie wtórne męczenie buły moim zdaniem. Cały numer na ten temat? No zobaczymy, do kolekcji się weźmie, a i trochę wspomnień może ożyje (wakacje w Grzybowie '96 i "wyscigi", "majkel dżekson" i inne hity). Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Godzinę temu, Perez napisał(a): wspominki, wywiady, wizyty w zakładach pracy salonach gier Kurde historia wuja brata siostry pewnie będzie od tego gościa co wywiady robił. Trochę średni temat, ale po bombach może trza zrobić coś słabszego. Tzn każdy pewnie grał na automatach, ale to nie jest jednak SNES czy N64. Cytuj
sznyciol 4 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 116 stron o pinballach poproszę haha.Nie no ale okladka z Caddilacs and Dinosaursusi wlecieć.Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Kupie, bo jestem zbieraczem i nie chce, zeby cos brakowalo, ale kolejny boomerski numer. Juz wczesna podstawowka u mnie kazdy mial pegazusa, wielu gameboya, byl jeden salon z automatami w miescie i dosc szybko padl. Sam temat salonow i automatów tez byl w ostatnich latach przeciez mocno cisniety w PE. Wywiady z wlascicielami salonow, ludzmi co te automaty sciagali z zachodu itp itd. 1 Cytuj
Kmiot 13 663 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Amiga przy zapowiedzi to było dla mnie takie meh, a końcowy efekt dostarczył rewelacyjnej lektury. Tutaj oczekuję tego samego. Żadnej presji, ale lepiej, żeby tak było! Tylko NRGeeka ta krótko przy ziemi na smyczy trzymajcie. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Może recki dostarczą, ale te wspominki i wywiady to już czuje, że bedzie dublowanie tego co było w PE, jak to jezdzili na zachód po jeansy i przywozili automaty. Cytuj
Benson 22 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Nigdy nie miałem żadnych Pegasusów czy innych Nintendów, więc totalnie mi wiszą takie specjale (choć mam wszystkie, które się ukazały ), ale arcade'y to moje dzieciństwo, więc biorę bez zastanowienia Jestem rocznik 81, więc trochę się tych monet nawrzucało w różnego rodzaju salonach - od wozów Drzymały (miałem 2 w swojej dzielnicy ) po spory salon gier obok Spodka. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Jedyne czego się obawiam to to "ponad 30 recenzji absolutnych klasyków: Moon Patrol, Pac-Man, Shinobi, Outrun, Mortal Kombat i wiele więcej", standardowo wolał bym zobaczyć parę recek hidden gemów które są nadal grywalne dzisiaj niż usłyszeć po raz 20ty jak to MK był jednym z prekursorów digitalizowanej grafiki ale grać w to dzisiaj to już nie bardzo. 1 Cytuj
Pix 914 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca No niestety dla mnie też mocne meh. Jak chcieliście zrobić numer o arcade to mogliście zebrać do kupy wszystkie teksty Dziatkiewicza i wydać pod banderą PSX Extreme Edycja Do Spania Zrobię tak jak Shen napisał - kupię, żeby nie mieć braków w kolekcji. W dzieciństwie coś tam się liznęło salonów, ale chyba jestem za małym boomerem, żeby się tym ekscytować. Moje dzieciństwo to jednak pegaz, plejak, n64 i gb. Oczywiście wciąż liczę, że kilka tekstów przyjemnie mnie zaskoczy, a numer będzie równie porządnie przygotowany jak Amiga Extreme. I jeszcze małe pytanko to Prezesa @Perez kto rednaczuje tego specjala? Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 1 minutę temu, Pix napisał(a): No niestety dla mnie też mocne meh. Jak chcieliście zrobić numer o arcade to mogliście zebrać do kupy wszystkie teksty Dziatkiewicza i wydać pod banderą PSX Extreme Edycja Do Spania Zrobię tak jak Shen napisał - kupię, żeby nie mieć braków w kolekcji. W dzieciństwie coś tam się liznęło salonów, ale chyba jestem za małym boomerem, żeby się tym ekscytować. Moje dzieciństwo to jednak pegaz, plejak, n64 i gb. Oczywiście wciąż liczę, że kilka tekstów przyjemnie mnie zaskoczy, a numer będzie równie porządnie przygotowany jak Amiga Extreme. I jeszcze małe pytanko to Prezesa @Perez kto rednaczuje tego specjala? Prowadzi Majk, grafikę ogarnia Romek (tak jak przy Amidze) plus dodatkowo Marek, który ogarnia korektę w miesięczniku. Tematycznie jak najbardziej rozumiem, że nie każdemu podejdzie, chociaż i przy Amidze były podobne głosy. Natomiast sam jestem ciekaw jak to wypali - potencjał wydaje się nieco mniejszy niż Amiga, no ale właśnie pytanie na ile. Bo to też będzie jakiś sygnał odnośnie kolejnych tematów. 1 Cytuj
Mari4n 419 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Na pewno łyknę. Miałem kiedyś taką zasadę, że na każdej wycieczce i kolonii przeznaczałem połowę forsy na automaty. Ograłem między innymi Metal Sluga, Tekkena 3 i pierwszego taga, czy House of the Dead 2. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Dziatkiewicz, to niby pisał o tych automatach(głównie siedział chyba we flipperach), ale tak naprawdę o jakichś pierdach. Wierzę, że da się to ogarnąć dużo lepiej. Miałem wrażenie, że bardziej chodziło o niego(bo jest prezesem czegoś tam) i kuzyna szwagra niż o gry, do czego się zresztą przyznawał, bo nie bardzo w nie gra, dlatego to wyglądało tak, a nie inaczej. Jak na moje ciekawszy temat niż komputerki, ale zobaczymy. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca W sumie pisma o maszynach arcade nie było, więc myślę że jest tu pole do popisu. No i ciekawi mnie, czy to będzie o starych tytulach które możemy emulować na mame, czy ogólnie automatach i nowszych i w 3D Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Dobry sztos sie szykuje dla starych dziadów Centralnie chcę takie klasyki jeszcze z przełomu 80'/90' Choplifter, BombJack, Gun Smoke, Xain'd Sleena...ale pewnie zbyt niszowe, zbyt leciwe Cytuj
sadiker 57 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Czy tylko ja, będąc na koloniach/wakacjach w latach 90-tych zawsze szukałem gdzie mają automat z Violent Storm? Jakoś inne gry mnie tak nie bawiły, jeszcze od biedy Metal Slug i Cadillacs and Dinosaurs. A automatu z Mortal Kombat to jak sięgam pamięcią nigdy nie znalazłem(głównie jeździłem nad morze). 1 Cytuj
mcp 2 013 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Violent Storm oczywiście, najlepsza była piłka do futbolu amerykańskiego, która po rzucie w przeciwnika odbijała się po całym ekranie. Dla mnie salony to właśnie Cadillacs, najwięcej żetonów w to poszło i zdecydowanie mój top gier dzieciństwa. Wakacje nad morzem, dwa złote wyżebrane od babci i kurs na salon gier, za taki pieniądz były cztery żetony Do tego X-Men children od the atom, Street Fighter the Movie z JCVD wyciętym z filmu, Punisher, AvP, Metal Slug, Tekken 2 i 3, Time Crisis, trochę tego było. Fajne wspomnienia więc liczę na kolejnego nostalgicznego kopa w ryja z tym numerem. Cytuj
Badus 272 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca No jeśli nie wleci recka Star Wars Trilogy Arcade/Star Wars Racer to się pogniewamy... Jest potencjał, o ile klasyki nie dostaną dużej powierzchni - wolałbym więcej o mniej popularnych, ale w jakiś sposób zjawiskowych maszynach. Ile można męczyć Pac-Mana... Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 5 minut temu, Badus napisał(a): No jeśli nie wleci recka Star Wars Trilogy Arcade/Star Wars Racer to się pogniewamy... Jest potencjał, o ile klasyki nie dostaną dużej powierzchni - wolałbym więcej o mniej popularnych, ale w jakiś sposób zjawiskowych maszynach. Ile można męczyć Pac-Mana... Recki mają zgodnie po stronie - ani większych, ani mniejszych. 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca Smród Pixela wisi w powietrzu A tak czekałem na specjalny numer o Nintendo 64... 1 1 Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 18 lipca Opublikowano 18 lipca 9 minut temu, [InSaNe] napisał(a): Smród Pixela wisi w powietrzu A tak czekałem na specjalny numer o Nintendo 64... Jak wleci SNES w grudniu to raczej N64 nie za szybko. Ja tam bym mógł robić ci co miesiąc specjale, ale to by chyba nikt nie wyrobił czasowo :). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi