Skocz do zawartości

Wydania specjalne - temat ogólny

Wybieramy 6 okładek wydania specjalnego PC Extreme - wskaż swoje typy:  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybieramy 6 okładek wydania specjalnego PC Extreme - wskaż swoje typy:

• Diablo
      36
    • Doom
      36
    • Duke Nukem 3D
      35
    • Fallout
      26
    • GTA
      22
    • Heretic
      5
    • Quake
      35
    • System Shock
      9
    • Tomb Raider
      19
    • WarCraft
      20
    • Wolfenstein 3D
      20

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 21.01.2025 o 15:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MOCNE. 

Ryzykowna sprawa, ale jak to się zwróci, to chyba już wszystko się zwróci, więc PRÓBUJ MŁODY PREZESIE. 

Generalnie nie moja bajka oczywiście, choć wziąć wezmę i tak, nawet w ramach eksperymentu, ale bardziej w ramach wsparcia. 

Okładki?

Quake, Duke Nukem, Doom, choć trzy FPSy to będzie chyba za dużo i gdyby trzeba było jedną odrzucić, to Quake, bo pozostałe nadrabiają kolorystyką. 

Tomb Raider powinien się znaleźć na okładce, ale nie jestem przekonany do tego arta.

Chciałbym też jakiegoś reprezentanta gatunku point 'n' click, bo więcej okazji raczej nie będzie.

Można wiedzieć kto na stanowisku Redaktora Naczelnego tego wydania?

Opublikowano
10 minut temu, Shen napisał(a):

StarCraft bije Warcrafta na łeb popularnością i iloscia sprzedanych kopii, dziwny wybór.

Dziwne kryterium.

Opublikowano
6 minut temu, Kmiot napisał(a):

MOCNE. 

Ryzykowna sprawa, ale jak to się zwróci, to chyba już wszystko się zwróci, więc PRÓBUJ MŁODY PREZESIE. 

Generalnie nie moja bajka oczywiście, choć wziąć wezmę i tak, nawet w ramach eksperymentu, ale bardziej w ramach wsparcia. 

Okładki?

Quake, Duke Nukem, Doom, choć trzy FPSy to będzie chyba za dużo i gdyby trzeba było jedną odrzucić, to Quake, bo pozostałe nadrabiają kolorystyką. 

Tomb Raider powinien się znaleźć na okładce, ale nie jestem przekonany do tego arta.

Chciałbym też jakiegoś reprezentanta gatunku point 'n' click, bo więcej okazji raczej nie będzie.

Można wiedzieć kto na stanowisku Redaktora Naczelnego tego wydania?

Za sterami Voyager, który ogarniał Amiga Extreme. 

Co do samego pomysłu - taaa, wiem, że to "zamach", ale mimo wszystko Amiga też była w klimatach komputerowych - specjale to specjale, traktować mają o historii grania. W tym przypadku docelowo już po całej przedsprzedaży i rozesłaniu numerów jest plan zrobić ze 2-3 tygodnie pauzy i wrzucić też partię do Empików, co może pozwoli dotrzeć do szerszego grona odbiorców. Tak że to faktycznie dość duży eksperyment, ale coś tu trzeba kombinować, bo PS2 Extreme czy nawet PS3 Extreme w kółko nie da się wydawać, a trudno przewidzieć jak te mniej popularne sprzęty sobie poradzą, chociaż uspokajając - jak Roger nie zamuli to na czerwiec niezmiennie plan na Nintendo. 

• Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Bardzo dobra decyzja moim zdaniem, warto spróbować poszerzenia odbiorców i wkroczenia na terytorium CDA trochę. 

Okładka z pierwszym GTA i Diablo cudo. :wub:

Mam tylko nadzieję że skupicie się bardziej na latach 90tych niż 80tych.

• Plusik 1
Opublikowano

Do którego roku będą gry? Pewnie do końca nie wiadomo ale nie wiem czy to po prostu PC extreme do czasów Windowsa Xp, 2001 rok czy nowsze. W sumie starocia ok, ale chyba nie chciałbym czytać o grach wydanych w czasach kiedy było na rynku pełno pecetowych pism. 
—-

co do ps3 Extreme to zabrakło tekstu o piratach, jak doszło do przeróbki itp. Albo dlaczego warto w 2025 mieć ps3 cfw :) pamiętam że by zrobić jailbreaka wymagany był m.in. iPod i to był dla mnie szok bo akurat miałem taki model na chacie. Te stare wydania, w sumie chyba można pisać - jak dziś wygląda piractwo na danej konsoli, albo jak się zaczynało. 
PS np by przerobić dziś new 3DSa potrzebny jest magnez który zasymuluje zamykanie ekranu… i wtedy wciskamy kombinacje klawiszy i mamy hack menu…

• Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, aux napisał(a):

Na limitkę dajcie najlepszą grę na PC

Ja bym chyba widział odpalony monitor z jakimś starym windowsem tudzież dosem, na jakimś biureczku z białymi głośnikami sundio :)

—-

głosowałem na diablo, bo z tych gier okładkowych, najwięcej godzin spędziłem na siekaniu potworów. Heretic ładna okładka, skorzana struktura wygląda dobrze, ale w gierkę chyba nie gralem. 

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, triboy napisał(a):

Macie już pomysł na limitkę?

Tak, Romek działa, chociaż chyba się boję efektu ;) Ale spokojnie, żadnych dziewczyn z kompem pod pachą! 

@grzybiarz czasowo lata 80. i 90. Dalej już nie idziemy, bo za dużo tego by się zrobiło. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ekhhhm... kontrowersyjny temat. PC jako platforma do grania to u mnie zaistniał dopiero koło 2002 bo sam miałem konsole (+ Amiga ogrywana u kuzyna i automaty w szulerni) a te komputery które znajomi dostawali na komunię (koło 1997r.) to do grania się nie nadawały. Z typowo PCtowych starszych gier to ja widział bym jeszcze okładkę z HoMM III, wiem że oklepany temat ale w tę grę to chyba każdy grał na przełomie wieków i w przeciwieństwie do większości staroci jest nadal grywalna, o i jeszcze może Baldur lub Planescape Torment? Tomb Raider ikona ale czy PCtowa? Nie powiedział bym. Okładki System Shock/Heretic/Fallout/Diablo i Wolfenstein/Duke/Doom to praktycznie jedno i to samo. I wiem że PC FPSami stał ale moim zdaniem za dużo jest ich na okładkach, brakuje różnorodności.

I ponownie apeluję o podwójną oceniaczkę jak w retrocenzji.

Opublikowano (edytowane)
Spoiler

O cholera tego się nie spodziewałem - Paczaizm.pl

Typy wskazałem w ankiecie, ALE...Tomb Raider i System Shock, bardzoe proszę, ale z innymi artami. Obecne są po prostu brzydkie.

PC to dla mnie przede wszystkim FPSy, a że lata '90 to ich prime time na PC to i też zajebistość ich artów mnie nie dziwi (Książę <3)

Edytowane przez Badus
Opublikowano

Ja was prosze utrzymajcie styl graficzny rodem z PS3 Extreme, plis

Niech recenzje kazdej z tych klasycznych gier widocznych na okladkach z ankiety, a nawet pozostale, zajmuja wiecej niz strone, plis

Jesli nie wszystko jest juz postanowione, zrobta zestawienie gier FPS tak, zeby zalapalo sie slowo na temat perelek jak blood, redneck rampage i calej reszty, plis

Plus zestawienie RTSow, i samochodowek, plis

Ciezki wybor okladkowy…

Quake, Diablo, Doom, Tomb Raider top ale kupie co bedzie.

A szykuje sie rozpierd*l…

wiem to

Opublikowano

Specjala, jak każdego, oczywiście wezmę, ale okładki w większości mocno takie sobie (Heretic i System Shock - WTF). Na szczęście mój faworyt (Diablo) prowadzi, więc mam nadzieję, że się załapie na ostateczne.

Opublikowano

Ciekawie zapowiada się walka o to szóste miejsce okładkowe. Bo z forumka już ponad 20 głosów i 60 z ankiet google'owych, więc jakiś pogląd jest i raczej bez niespodzianek na pierwszych czterech miejscach, potem piątek się klaruje, ale szóste może być ciekawie do końca. 

Opublikowano

Godzinę temu, Perez napisał(a):

Za sterami Voyager, który ogarniał Amiga Extreme. 

Mega dobra informacja :ohboy:  Amigi nigdy nie miałem a chwaliłem jakość tekstów i skład, nie znam gościa ale robi świetną robotę. 

Ja zagłosowałem w ten sposób:

image.png.51ba83eae88b2eb31a03245ce85fe9ec.png

Najbardziej podoba mi się Quake, Diablo, Książe, Wolf, Doom. W tej kolejności, oklepane arty ale serce bije mocniej.