Skocz do zawartości

Wydania specjalne - temat ogólny

Wybieramy 6 okładek wydania specjalnego PC Extreme - wskaż swoje typy:  

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybieramy 6 okładek wydania specjalnego PC Extreme - wskaż swoje typy:

• Diablo
      36
    • Doom
      36
    • Duke Nukem 3D
      35
    • Fallout
      26
    • GTA
      22
    • Heretic
      5
    • Quake
      35
    • System Shock
      9
    • Tomb Raider
      19
    • WarCraft
      20
    • Wolfenstein 3D
      20

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta zostanie zamknięta 21.01.2025 o 15:00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, czapa napisał(a):

Bardzo prosta sprawa i mam nadzieję że ten temat zostanie poruszony w numerze.

image.jpeg.50b8a1a1d88a5f1162682fc06c7fd58c.jpeg

Pamietam jak dowiedzialem sie serfujac po necie na modemie w Deceku, ze na makaronie pojawily sie piraty bez potrzeby przerabiania konsoli. Dom rodzinny mialem pod Warszawa, jakas godzine drogi pociagiem od widocznego wyzej Stadionu Xlecia. Zapakowalismy z ziomkiem wedki do plecaka i powiedzielismy rodzicom, ze jedziemy na ryby :dog:

Po obejsciu calej korony znalezlismy typa z 2 grami po 15 zeta: sword of the berserk i power stone. No i z boot cd do odpalania gierek.

Potem okazalo sie, ze tego dnia na stadionie byla strzelanina.

Dobre czasy.

Berserk zacinal sie po zaladowaniu 2. misji.

Edytowane przez Davs Chadzky
  • Plusik 2
Opublikowano

Kolejny numer który z pewnością trafi do mnie na półkę :) Decyzja o wyborze okładki niełatwa, ale wśród kilku wybranych, zakupię pewnie wersję z Diablo :D

Swoją drogą, były konsole SONY, Segi i nawet podróba Nintendo się załapała, więc mam nadzieję na to, że doczekam się wreszcie czegoś o klasycznym Xboxie :)

Opublikowano

Nie podoba mi sie pomysł Nintendo SNES Extreme. Ludzie! Kto w tamtych czasach miał jakiekolwiek Nintendo? Był tylko Pegasus, później playstation i PC-ty i mikrokomputery, Amigi. O Nintendo Snesie to nikt nie słyszał w 90 latach. Będzie taka sama CHAŁA jak numer o Saturnie. Kupi garstka ludzi. Wycofajcie się lepiej z tego.

• Minusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, Danny85 napisał(a):

Nie podoba mi sie pomysł Nintendo SNES Extreme. Ludzie! Kto w tamtych czasach miał jakiekolwiek Nintendo? Był tylko Pegasus, później playstation i PC-ty i mikrokomputery, Amigi. O Nintendo Snesie to nikt nie słyszał w 90 latach. Będzie taka sama CHAŁA jak numer o Saturnie. Kupi garstka ludzi. Wycofajcie się lepiej z tego.

2019_11_10_706666_3cf370-3595864673.jpg.bdfc381c124fa0c53fc78caa01f7284d.jpg

Opublikowano

Zobaczysz że ludzie poprą moje stanowisko. 😁 Już prędzej MEGA DRIVE EXTREME ma prawo bytu niż SNES EXTREME. Dlatego że Bobmark od Pegasusa sprowadzał Super Pegasusa z grami na Segę MEGA Drive. Dobrze pamiętam tamte czasy. Takie zakrzywianie historii nie wiąże się z niczym dobrym.

Chcecie żeby Perez nie splejtował? To sugerujcie żeby wydawał o popularnych platformach a nie o Nintendo o którym nikt nie wiedział np. w 1995. To odważniej powinien powstać PS1 EXTREME albo drugi numer PS2 EXTREME. 

Opublikowano

No ale padly tutaj argumemty ze kogo bylo stac na pc jak to samo mozna powiedziec o snesie czy n64. U mnie w klatce wiekszosc dzieciakow miala pc i to w pierwszej polowie lat 90,  konsoli nikt. W szkole tez. Jeden koles mial snesa. Podobno, bo tylko on go widzial.

Opublikowano

To, że mało kto miał snesa, nie znaczy, że nikt nie grał w gry z niego. Były dobre emulatory, niektóre gry wyszły  też na szaraka. Plus nintendowcy to spora sekta w Polsce. Sega się jara moze z 10 osob w tym kraju.

Opublikowano (edytowane)

Proponujesz zakrzywiać czasoprzestrzeń TYPIE. 😁 Jest dużo osób które interesują się nintendo, lecz to są młode pokolenia wychowane na Nintendo Switch i MOŻE na Nintendo DS, rzadziej na Nintendo Wii. Dla takich osób Nintendo 64, SNES, NES to prehistoria. Nawet nie mają świadomości o takich platformach. Słyszeli może tylko o game boyu, ale że był classic, Color i advance to ni znaju.

Edytowane przez Danny85
Literówka
Opublikowano
Godzinę temu, Mejm napisał(a):

U mnie w klatce wiekszosc dzieciakow miala pc i to w pierwszej polowie lat 90,  konsoli nikt. W szkole tez.

To to jakieś bogate blokowisko było xd U mnie na odwrót, do 96 królował Pegasus, od 97 PS1, jakieś pojedyncze Amigi się trafiały. Pierwsze PCty u kumpli to widziałem dopiero koło 98 (bo dostawali jako prezent na komunię) ale do grania to one się nie nadawały.

Co do SNES Extreme to przewaga nad Saturnem jest taka że wyszło na nią o wiele więcej kultowych gierek (FFVI, Chrono Trigger, Super Mario/Kart/Metroid, Zelda itd.) które lepiej się zestarzały niż Saturnowe bo były zrobione w 2d.