Ukukuki 7 443 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Analiza chipów w kartridżach zwiększających moc konsoli. Świetny patent szalonych lat 80 i 90. Z gier może top 5 portów z automatów. No i nie może zabraknąć artykułu o bitwie SMD vs SNES czy o tym jak powstawał DKC. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego (edytowane) Moze to tylko ja, ale podczas lektury wybranych recenzji w PS3 Extreme zauwazylem powierzchowne traktowanie samej gierki (fabula, opis swiata i postaci, mechanika rozgrywki) na rzecz opisywania tego jak dany tytul wplynal na rynek, jak wyglada z perspektywy tu, teraz. Wiadomo, ze znamy te gry. Wolalbym jednak gdyby autorzy polozyli wiekszy nacisk na opisywanie samej gry niz jej zjawiska i otoczki, nawet jesli o samej grze juz bylo pisane 100 razy. Moze dlatego, ze zaczalem czytanke od oczywistych tytulow, czytam powoli sobie (swoja droga, co przeczytam, w to gram; trylogia drake'a, tlou, rdr juz zaliczone...) e: wpis oczywiscie odnosnie tego co bym chcial w SNES Extreme, czyli miesa w recenzjach, opisywania czym gierka jest a nie czym sie stala Edytowane 8 lutego przez Ken Adams Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Tylko, że recenzja, czego bardzo często nie wiedzą sami, tfu, pseudo recenzenci, to nie jest opisywanie gry scena po scenie, albo opisanie całego prologu, bo to w ich mniemaniu nie jest spoiler jak się dzieje na początku zamiast na końcu gry. Dotyczy to pismaków, a także znanych jutuberków. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Mniejsza o to czym jest recenzja. Chcialbym aby kazda z „opinii” zawierala w sobie opis, no nie przymierzajac w tekscie o Uncharted chcialbym przeczytac, ze gierka opowiada o losach poszukiwacza skarbow Natana Drake’a, ze wspieraja go przyjaciele: cwaniak spod ciemnej gwiazdy Sully oraz jego awionetka a takze Elena najlepsza blond dziennikarka, ktora prawie umrze niz rozstanie sie z kamera vhs, ze bohater przemierzajac zalesiona dzungle a nastepnie tajemnicze zamczyska zabija bez mrugniecia zastepy piratow, wspina sie i skacze, a jak cos zablyszczy to kolekcjonuje blyskotki, ze z czasem gra wprowadza tajemniczych przeciwnikow o cechach nieludzkich a glownym bossem jest szaleniec o imperialistycznych zamiarach, a i o tym ze woda jest ladna, a w czesci drugiej snieg a w czesci trzeciej zas ogien i piach, ze muzyka jest filmowa a grafika zywa jak pastelami malowana Jak czytam takie opisy, nie dokladnie takie, ale wiadomo o co chodzi to wtedy sobie przypominam wszystko absolutnie i jest super Nie lubie zas czytac o tym, ze gra sprzedala sie tak i tak, ze nakrecono o niej piec filmow i narysowano trzy komiksy, ze do roli Sullivana nie pasuje Marky Mark, albo, ze autorka scenariusza po 20 latach opuscila zespol tworzacy gre bo cos jej nie pasowalo, Na takie wydanie zbiorcze Extreme patrze jak na twor encyklopedyczny troche. Cos co przetrwa i bedzie aktualne zawsze Apeluje o to ale spoko, i tak bedzie czytane, tak o sobie napisalem, przemyslenie W przypadku SNES, gdzie pewnie bedzie sporo obskurnych dziel opisanych, to w ogole takie cos powinno byc Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego To widocznie recenzje ciebie nie interesują. Poszukaj solucji, poradników, no i opisów. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego No to chyba ty tak samo nie wiesz czym jest recenzja spoko Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Na pewno nie wygląda tak jak ją zaprezentowałeś powyżej. Cytuj
Ken Adams 362 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Taki opis nie stanowi recenzji to prawda, ale kazda recenzja winna zawierac przedstawienie omawianego produktu celem przekazania podstawowych informacji, jesli mielibysmy sie opierac wylacznie na subiektywnych odczuciach przyprawionych ciekawostkami, to za malo, przynajmniej dla mnie Cytuj
SlimShady 3 496 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Wbrew pozorom jest to sztuka, żeby nie wyszło z tego streszczenie, bo opisać co widzi na ekranie, to potrafi ktokolwiek. Cytuj
grzybiarz 10 400 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego Ja bym poczytał o przeróbkach i wszelkim homebrew. Np jakbym dzisiaj kupił Snesa jak mogę go wykorzystać na 100%. 1 Cytuj
Danny85 1 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego (edytowane) Propozycje kolejne: - przegląd urządzeń jak podłączyć SNESa przez HDMI do nowego telewizora. - Przegląd gier na Nintendo Scope i na temat samej bazooki też coś, że miała lunetę i odbiornik na telewizorze. - koniecznie coś o Super Mario World i Mario All Stars - o klonach wspolecznych Snesa np. Analogue Super NT - chce poczytać też o Star Fox, F-Zero, Zeldzie o Final Fanfasy. Mają być te gry. Może piszcie jakie okładki widzielibyście? Edytowane 8 lutego przez Danny85 Cytuj
sph! 989 Opublikowano 8 lutego Opublikowano 8 lutego 2 godziny temu, Danny85 napisał(a): Może piszcie jakie okładki widzielibyście? 3 Cytuj
Benson 25 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego Perez od kilku dni tak teasuje na FB starociami, że IMHO albo te dodruki pierwszych numerów coraz bardziej prawdopodobne, albo jakiś specjal dot. początków szmatławca Cytuj
Perez 1 984 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego 4 minuty temu, Benson napisał(a): Perez od kilku dni tak teasuje na FB starociami, że IMHO albo te dodruki pierwszych numerów coraz bardziej prawdopodobne, albo jakiś specjal dot. początków szmatławca Ja nic nie teasuje, na urlopie jestem Cytuj
Benson 25 Opublikowano 14 lutego Opublikowano 14 lutego O, Starucha już zniknęła z FB, ale na Twitterze jeszcze wisi Cytuj
Danny85 1 Opublikowano sobota o 23:53 Opublikowano sobota o 23:53 Dlaczego to usunęli? O co chodzi z tym zdjęciem? Cytuj
Benson 25 Opublikowano niedziela o 07:13 Opublikowano niedziela o 07:13 Nie usunęli FB na telefonie działa, jak chce i mi tego nie pokazywał. A o co chodzi? Pewnie niedługo się dowiemy. Cytuj
KOMODO 102 Opublikowano poniedziałek o 09:18 Opublikowano poniedziałek o 09:18 W dniu 16.02.2025 o 08:13, Benson napisał(a): Nie usunęli FB na telefonie działa, jak chce i mi tego nie pokazywał. A o co chodzi? Pewnie niedługo się dowiemy. Podobno pod koniec miecha będzie wiadomo coś więcej Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano poniedziałek o 10:57 Opublikowano poniedziałek o 10:57 Czyżby miało to związek z wyciekniętą niedawno książka? Cytuj
KOMODO 102 Opublikowano poniedziałek o 12:10 Opublikowano poniedziałek o 12:10 Godzinę temu, LeifErikson napisał(a): Czyżby miało to związek z wyciekniętą niedawno książka? Książką? To chyba ja też nie jestem na czasie z planami wydawnictwa N3 Media Cytuj
LeifErikson 1 143 Opublikowano poniedziałek o 12:20 Opublikowano poniedziałek o 12:20 9 minut temu, KOMODO napisał(a): Książką? To chyba ja też nie jestem na czasie z planami wydawnictwa N3 Media To miałem na myśli. Ale rozumiem, że w takim razie nie o to chodzi. Cytuj
dominalien 306 Opublikowano poniedziałek o 12:20 Opublikowano poniedziałek o 12:20 Nowa siedziba redakcji? Cytuj
Perez 1 984 Opublikowano poniedziałek o 12:37 Opublikowano poniedziałek o 12:37 16 minut temu, dominalien napisał(a): Nowa siedziba redakcji? To chyba wtedy jak się przesiądę do pokoju obok Cytuj
KOMODO 102 Opublikowano poniedziałek o 12:50 Opublikowano poniedziałek o 12:50 26 minut temu, LeifErikson napisał(a): To miałem na myśli. Ale rozumiem, że w takim razie nie o to chodzi. Jeśli chodzi o "PSX BOOK" to książkę wydaje OpenBeta, więc nie chodzi o nią . Sam też biorę udział w tej publikacji więc także czekam na premierę, zwłaszcza, że dłubiemy przy tym już od wieków - swoje pierwsze teksty do tego wydawnictwa oddałem blisko 2 lata temu Co do N3 Media i posta z sociali to zbliża się coś innego... Ale Perez nie chce nam powiedzieć co! 1 Cytuj
czapa 688 Opublikowano poniedziałek o 13:56 Opublikowano poniedziałek o 13:56 Likwidacja oby nie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi