Badus 288 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Fajnie, że wpadł TR, ale to już finalny art, który pójdzie na okładkę? Dawaj już Pan info o limitce Cytuj
Perez 1 897 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, Badus napisał(a): Fajnie, że wpadł TR, ale to już finalny art, który pójdzie na okładkę? Dawaj już Pan info o limitce Tak, grafy są już finalne, bo i na takie głosowaliście, to by średnio zmieniać teraz (zwłaszcza jakby się okazało gorsze :)). Jutro wleci już całość. Cytuj
LeifErikson 1 135 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 51 minut temu, Perez napisał(a): Nie będziemy nic kombinować Był postulat o głosowanie, tu akurat była okazja, bo faktycznie sporo tytułów, to już tak jak wybraliście tak zostawmy, bo zaraz nam się tu narobi wyjątków "a to może 7 okładek", "a może jednak zamieńmy". Jasna sprawa, chociaż z GTA jest o tyle wyjątkowa sytuacja, że to tylko jeden głos mniej względem Fallouta i TR, gdzie kolejne traca juz sporo wiecej głosów. Inna kwestia że brakuje okładki samochodziarskiej, a w przypadku innych specjali schodziły one dobrze, z tego co pamiętam. No ale demokracja to demokracja. Cytuj
SlimShady 3 468 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Będzie spis treści, bo nie chcę wpaść w maliny. Cytuj
Ken Adams 317 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu To prawda, ze brakuje okladki z jakas wyscigowka, np. the need for speed albo screamer. Nie ale da sie zrobic 100 okladek przeciez. Co innego wypchac ten numer blisko 200 stronami zawartosci. To by sie dalo pewnie Cytuj
A_Bogush 410 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Też mi żal tego GTA (dla mnie najlepsza okładka + do tego też dobre wszytkie czerwone okładki, poza Falloutem), szczególnie przy takiej małej różnicy w głosach. Może trzeba zwołać komisję, może tam się ktoś pomylił przy liczeniu głosów? Cytuj
LeifErikson 1 135 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Dokładnie, dość monotonny zestaw wyszedł tematycznie i wizualnie. GTA, NFS czy Test Drive byłby fajnym przełamaniem. No ale to tylko okładki. Cytuj
Perez 1 897 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, SlimShady napisał(a): Będzie spis treści, bo nie chcę wpaść w maliny. A łap w sumie, jutro będzie pod to osobny temat, ale nie ma tu żadnej wiedzy tajemnej • ponad 50 recenzji gier z epoki MS-DOS uzupełnionych o hity z późniejszych (windowsowych) lat • początki prasy komputerowej i growej stawiającej w centrum PC • niezwykła galeria zdjęć i opowieść o pierwszym PC dla graczy – IBM PCjr • IBM PC – jaki był, jak jest, dokąd zmierza • gry z wczesnej epoki pecetów • nośniki danych i monitory – jak ewoluowały • jak zmieniało się brzmienie PC, czyli krótka, acz złożona historia od brzęczyka po dźwięk 5.1 • Deluxe Ski Jump - małyszomania która trwa do dziś • Sierra i spółka – czyli przygody sterowane myszą • największe strategie epoki MS-DOS • klony Dooma i inne boomer shootery • historia początków Apogee Software • Book 8088 i Pocket 386 – testujemy współczesne klony klasycznych PC • walkthrough i solucja do pierwszego zestawu map Dooma shareware (z ujęcia izometrycznego) • historia studia Looking Glass • przegląd gier dołączonych do… Windowsa • emulacja PC w Windows oraz na Androidzie, czyli jak zrobić sobie oldschoolową konsolę z laptopa i smartfona • wywiady i rozmowy: Marcin Miąsik, Roland Pantoła, Jussi Koskela, Jordan Mechner • zaglądamy do Muzeum Komputerów Osobistych i rozmawiamy z jego dyrektorem • do tego wspominki, felietony, hyde park i inne głupotki (na przykład o tym, czym wkurzały stare pecety) 1 Cytuj
łom 2 079 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pierwszy numer specjalny przy którym będę się czuł młodo bo MS-DOS to mnie całkowicie ominął. Cytuj
Mejm 15 436 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Perez napisał(a): klony Dooma i inne boomer shootery To jest (zje.bane) nazewnictwo obecnych czasow i nie ma nic wspolnego z latami 90. Chyba ze temat traktuje o grach wspolczesnych, ale to wtedy dziwny wybieg. Klony Doom tez brzmia dziwne, moze lepiej "doomowce" albo "doomopodobne" bo tak generalnie mowiono na fpp strzelanki (pozniej przechrzczone na fps) po tym jak Doom zmasakrowal rynek. 11 minut temu, Perez napisał(a): emulacja PC w Windows oraz na Androidzie, czyli jak zrobić sobie oldschoolową konsolę z laptopa i smartfona Pewnie bedzie o DosBoxie ale moze warto tez wspomniec o eXoDOS. Cytuj
czapa 683 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szkoda że nic o stadionach, giełdach, crackach i ogólnie jak granie wyglądało w Polsce w tamtych czasach. Cytuj
BRY@N 1 779 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 39 minut temu, Perez napisał(a): • do tego wspominki, felietony, hyde park i inne głupotki (na przykład o tym, czym wkurzały stare pecety) Jedna z ulubionych gier tamtego czasu na PC reinstalacja Cytuj
Mejm 15 436 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Moze jedna strona dla wspominek forumowiczow? Cytuj
Perez 1 897 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 37 minut temu, Mejm napisał(a): Moze jedna strona dla wspominek forumowiczow? Kurczę, Mejm, żebym ja wiedział, że Ty tak oblatany to normalnie główny konsultant :D. A co do strony - spoko, zasugeruję Voyagerowi, dla mnie jak najbardziej OK. Cytuj
Szermac 2 936 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu No i elegancko, z braku point and clicków to Diabolo okładka wjedzie. Cytuj
Perez 1 897 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 39 minut temu, Mejm napisał(a): Moze jedna strona dla wspominek forumowiczow? Jak coś ogarnięte. Jak ktoś chętny to na stronie mamy ze 4,5k znaków miejsca, można powiedzmy zrobić 5x po 800 znaków i fota. Tylko prośba nawet tutaj wrzucić info, żeby nie wyszło, że nagle 10 osób napisze (pewnie nie, ale gdyby!). Cytuj
Kmiot 13 976 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Perez napisał(a): można powiedzmy zrobić 5x po 800 znaków i fota. Mejm: 1 Cytuj
Mejm 15 436 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ja chetnie cos skrobne o swoim pierwszym pc albo tym co mialem w latach 90. Wymieniam fote na wiecej znakow A jak cos je.bnie sie awatar z forum. Mozna tak? Cytuj
Perez 1 897 Opublikowano 45 minut temu Opublikowano 45 minut temu 29 minut temu, Mejm napisał(a): Ja chetnie cos skrobne o swoim pierwszym pc albo tym co mialem w latach 90. Wymieniam fote na wiecej znakow A jak cos je.bnie sie awatar z forum. Mozna tak? Zasłonisz się jakimś blaszakiem, w sensie obudową czy coś Cytuj
PiotrekP 1 981 Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu Szkoda że okładka z GTA się nie załapała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi