Pix 1 155 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Łapusz odkupuje z powrotem PE od Pereza, zwalnia Rogera ze stanowiska rednacza, a nowym bossem zostaje Tadeusz Zieliński Albo po prostu Perez wrzucił fotkę, że na wiosnę planuje porządki w swojej piwnicy, a ludzie jak zwyle rozdmuchali temat Cytuj
Benson 27 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego 1. Dodruki pierwszych numerów. 2. Specjal o początkach. 3. Książka o szmatławcu. 4. Coś innego. Chyba trafiłem Cytuj
łom 2 181 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego 28 minut temu, Pix napisał(a): Łapusz odkupuje z powrotem PE od Pereza, zwalnia Rogera ze stanowiska rednacza, a nowym bossem zostaje Tadeusz Zieliński Wtedy wrzucona by była fotka obsranego kibla a nie piwnicy 2 Cytuj
Ukukuki 7 597 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Oby nie kwartalnik xd W sumie fajnie ,że będzie książka, przegapiłem to info. A tak serio to kompletnie nie wiem czego się spodziewać skoro powrót fizycznej redakcji został zdementowany. Cytuj
Shen 10 525 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Extreme Party, zdjęcie przypomina trochę ten klub z ostatniej edycji. Cytuj
Danny85 1 Opublikowano 17 lutego Opublikowano 17 lutego Na pewno będzie to wznowienie starych numerów. Zobaczcie na fejsbuku psx extreme dużo obrazków z pierwszych numerów pojawia się w postach. Cytuj
lukasz638 1 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Fajnie by było. Może w końcu udałoby się zebrać resztę brakujących numerów. Cytuj
Shen 10 525 Opublikowano 18 lutego Opublikowano 18 lutego Dopiero co Perez marudził, że się nie opłaca i sztuka dla sztuki. Cytuj
sadiker 96 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Może na zdjęciu są lochy, a jak lochy to starucha, a jej pilnuje Ściera, więc może chodzi o oficjalny powrót Ściery do PSX Extreme? 1 Cytuj
Mari4n 678 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Roger coś wspominał że Alien ma coś naskrobać, tylko ciekawe czy to jednorazowo, czy dłuższa współpraca Cytuj
Mari4n 678 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 18 minut temu, K.Adamus napisał(a): Tęgie rozkminy, nie? Cytuj
Kmiot 14 190 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Ostatnio takie teorie czytałem w wątku Abandoned. Pamiętacie? Cytuj
KOMODO 134 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 5 minut temu, Mari4n napisał(a): Tęgie rozkminy, nie? Faktycznie tęgie i co do jednej mylne Cytuj
Bzduras 13 369 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Hassan to tak naprawdę Perez w przebraniu! 1 Cytuj
K.Adamus 719 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 33 minuty temu, Mari4n napisał(a): Tęgie rozkminy, nie? Oj tak. Fajnie się to śledzi, jak się wie cierpliwości 26 minut temu, Bzduras napisał(a): Hassan to tak naprawdę Perez w przebraniu! Prezzessan 1 Cytuj
Mari4n 678 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Wydaje mi się że to będą stare numery dostępne w pdf. Nic lepszego mi do głowy nie przychodzi. Cytuj
łom 2 181 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Survival Horror Extreme? Konsol z potencjałem na speciale już mało co zostało i trzeba czymś przełożyć żeby nie wejść w rutynę. Cytuj
Shen 10 525 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Perez na urlopie? Bo coś dziwnie cicho ostatnio jest Cytuj
Perez 2 208 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 7 minut temu, Shen napisał(a): Perez na urlopie? Bo coś dziwnie cicho ostatnio jest Byłem w tamtym tygodniu - matko, jak te urlopy męczą :D. Co do archiwów - jest zielone światło od Fenixa i Ściery, coś tam pomyślimy na początek z e-wydaniami tych starszych numerów, ale na 99% póki co skany - może w nieco lepszej jakości niż to co tam gdzieś było (te numery bodaj 1-30), ale na razie skany. Branie się za bary z jakimś remasterem to na razie ciężary - jak widzę jak te pdfy wyglądają, te przeróżne fonty, tła, zdjęcia czy nawet reklamy z tamtych czasów, to zrobienie tego na nowo wydaje się kosmiczne, żeby zachować ducha czasów. No bo robić to tak na pół gwizdka - trochę po staremu, trochę po nowemu - raczej mija się z celem. 2 Cytuj
Danny85 1 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego E to słabo. Liczyłem na uzupełnienie w papierowej wersji brakujących numerów 1-30. Pdfy to są na chomiku i nie maja żadnej wartości wg mnie. Tylko papier. Tylko fizyczna wersja. Łapusz powinien nam oddać hajs za takiej słabej jakości i reedycję pierwszego numeru psx extreme. Obraz jest tam za ciemny! 1 Cytuj
Benson 27 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego +1 Jakieś skany od dawna krążyły, więc ta forma mnie nie interesuje (jak czytać pdfa na kibelku???). Drukowane brałbym w ciemno, no ale rozumiem, że Perez nie działa charytatywnie. Z drugiej strony ciekawe, jaki byłby rzeczywisty odzew, gdyby weszły te dodruki w fajnej jakości za te wysokie kilkadziesiąt zł/nr. 1 Cytuj
snejk04 474 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Nie wiem, czy znalazłoby się więcej niż kilkudziesięciu chętnych na takie dodruki (a to i tak imo optymistyczne założenie), może jakieś pojedyncze numery (np 14) trochę więcej. To jest bardzo niszowy temat, zwłaszcza, że przy takim nakładzie pracy i mikro nakładzie cena musiałaby być bardzo wysoka, co część chętnych by odrzuciło Cytuj
Perez 2 208 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Tak jak wspomniałem - mnie się wydaje to naprawdę wręcz niewykonalne, ewentualnie to taki projekt, który by musiał robić sztab ludzi. Ogarnąć screeny, w całym numerze masa teł, na których czasami nie wiadomo, co jest, reklamy! (to już w ogóle max ciężary, bo skąd to wziąć). Spoko, fonty się ogarnie, ale potem to poustawiać, aby to odtworzyć to też max zabawa, bo sobie grafik mógł zmienić szerokość tekstu i raz było szerzej, raz węziej, żeby dopasować do układu na stronie. Poniżej strona z 3. numeru - i weźcie teraz ogarniajcie materiały, te layouty, ustawianie tekstu etc... Żeby ktoś dał gotowe PDF-y, które szły do druku - wtedy inna historia. Ale żeby to od zera odtwarzać... I to co @snejk04 napisał - niech nawet się zbierze 200 osób to koszt druku tylu sztuk to wyjdzie ze 30-40 zł za numer przy tak małym nakładzie. Samego druku... A jeszcze żeby zwrócił się koszt przygotowania, już nawet nie mówię, aby coś zarobić. To już naprawdę chyba lepiej zrobić naprawdę DOBRY skan z DOBREJ jakości numeru i takie coś próbować drukować, trochę to co Łapusz z numerem pierwszym, chociaż jak rozumiem jakoś tego średnia wyszła? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi