Skocz do zawartości

Wydania specjalne - temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Perez napisał(a):

trochę to co Łapusz z numerem pierwszym, chociaż jak rozumiem jakoś tego średnia wyszła? 

No średnia, ale też nie aż taka beznadziejna moim zdaniem jak niektorzy piszą. Trochę jaśniejszy druk i byłoby okej, bo główny problem to słaba czytelność ciemnych screenów.

Opublikowano
57 minut temu, Perez napisał(a):

chociaż jak rozumiem jakoś tego średnia wyszła?

Jakość była tragiczna, nie dość że papier słaby to ciemne screenshoty. Na ostatnim Extreme Party nawet komuś z redakcji pokazywałem co to za tatałajstwo zostało wydane i jak Łapuszowi nie wstyd za to brać 25zł.

Opublikowano
11 godzin temu, Shen napisał(a):

Summon @grzybiarz , on się chyba zna na remasterach pism

No niestety ja już praca na etacie i z dzieciakami nie mam czasu na takie rzeczy jak:

skanowanie do bmp (wtedy brak kompresji), mega zoom w photoshopie i usuwanie pędzlem brudów wgnieceń i różnych takich, strona po stronie.

Co do ciemnych screenów, to nawet to co wydrukowałem sobie w drukarni na podstawie pdfa, wyszło i tak ciemno, więc może następnym razem :) rozjaśnić trza strony.

lapusz zezwolił mi na pdfy ale żebym gotowe pliki mu przesłał i miały być dla patronów, więc może Ci @Perez wyśle to zobaczysz. To tylko dwa numery: 1 i chyba 25 (w tym drugim już musiałem w hydeparku wyciągać tekst sztuczna inteligencja tzw OCR.bo było niewyraźnie). Było tu chyba 100 stron i 3 miechy mi to zajęło:/ 

• Dzięki 1
Opublikowano
11 minut temu, grzybiarz napisał(a):

No niestety ja już praca na etacie i z dzieciakami nie mam czasu na takie rzeczy jak:

skanowanie do bmp (wtedy brak kompresji), mega zoom w photoshopie i usuwanie pędzlem brudów wgnieceń i różnych takich, strona po stronie.

Co do ciemnych screenów, to nawet to co wydrukowałem sobie w drukarni na podstawie pdfa, wyszło i tak ciemno, więc może następnym razem :) rozjaśnić trza strony.

lapusz zezwolił mi na pdfy ale żebym gotowe pliki mu przesłał i miały być dla patronów, więc może Ci @Perez wyśle to zobaczysz. To tylko dwa numery: 1 i chyba 25 (w tym drugim już musiałem w hydeparku wyciągać tekst sztuczna inteligencja tzw OCR.bo było niewyraźnie). Było tu chyba 100 stron i 3 miechy mi to zajęło:/ 

Łapusz to akurat nie bardzo miał na co zezwalać, bo tak jak wspomniałem - prawa do numerów 1-166 są niezmiennie u Fenixa i Ściery :)

A cała reszta to tylko potwierdzasz, ile to jest zabawy z poprawkami skanu PDF-a, a gdzie w tym wszystkim przygotowanie tego od zera. No nic, spróbujemy ze skanami mimo wszystko na jakimś sensownym sprzęcie i zobaczymy, jakie będą efekty, ewentualnie własnie jakieś rozjaśnienie czy coś.