ogqozo 6 574 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Super Mario RPG jest w sumie dokładnie takie, jak brzmi. To jest początek serii, która z czasem odchodziła coraz bardziej od RPG, aż do tego dziwactwa obecnie - początek stosunkowo konserwatywny, w końcu robiony przez Squaresoft. Jest więcej oparcia na tym że to fajnie wygląda i jest fajna opowieść, dużo zróżnicowania i wysokie tempo, estetyka na poziomie której chyba Mario nie miał już nigdy potem, mniej atrakcji w rozgrywce. Widać pewien przewodni motyw z oryginału w tych grach nadal, choć Mario&Luigi było już dość mocnym krokiem w kierunku "gry Mario wielu gatunków z elementami RPG". Tutaj jednak mamy coś relatywnie dość blisko po prostu typowego jRPG-a z postaciami z Mario. Najwięcej fanów uważa, że szczytowym osiągnięciem tej serii jest Paper Mario: TTYD, które zostanie wydane niedługo. Za nim RPG, potem pierwsza i trzecia część Mario&Luigi. 1 Cytuj
funditto 661 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Dla mnie to jednak: 1. M&L Bowser’s Inside Story 2. Paper Mario 3. Paper Mario TTYD 4. M&L Superstar Saga 5. Super Mario RPG (pierwszy raz grałem dopiero w 2016 na WiiU) 6. M&L Partners In Time Ale fakt, że cała szóstka to gry co najmniej 8,5/10, a pierwsze trzy to zdecydowanie 10/10 Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 10 stycznia Opublikowano 10 stycznia Dla mnie Superstar Saga jest niedoścignionym wzorem dla innych RPG z Marianem. Otwarty świat, ciekawe moce, ekspolaracja, przyjemny i oryginalny jak na Mariany design, sekrety a nawet fabuła, dialogi, humor i zwroty akcji były czymś ponadprzeciętnym, nie tylko jak na Nintendo. Później już coś w tej serii zepsuli. Było liniowo i męcząco. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia Panowie jak coś SM RPG jest za 125 zł w sofy x-kom z wysyłką free. https://www.x-kom.pl/p/1184073-gra-na-switch-switch-super-mario-rpg.html Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 5 maja Opublikowano 5 maja Panowie jest opcja aby zobaczyć ile hp ma/zostało wrogowi albo na co jest podatny? Wydaje mi się, że raz coś takiego mi wyskoczyło podczas walki. edit: dobra jest taki czar aby podglądnąć te stary, więc już wiem ocb. Case closed. Urocza jest ta gierka, ale to chrupanie animacji, przecież do czasami do 20 klatek chyba spada Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja Ktoś gra/grał? Panowie uwaga mam problem hehe. Nie mogę przejść ostatniego bossa. W 3 fazie mnie leje. Może jakbym miał trochę zielonych monet to byłoby łatwiej. Na jakim lvl podchodziliście do ostatniego starcia? Ja ma 18 lvl. Chyba wychodzi, że w życiu nie przeszedłem i nie gram w jRPG Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 24 maja Opublikowano 24 maja Trudno powiedzieć bez sugestii, z czym jest problem. 18 level to faktycznie nisko. Jakbyś trochę pograł to by nie zaszkodziło, ale do przejścia raczej jest. Zielone monetki nie są tak ważne jak inny ekwipunek raczej. Różny ekwipunek podnoszący obronę może pomóc. Prosta metoda to założyć Safety Ring na Piczę. W ten sposób powinna być bezpieczna od nagłych zgonów i najgorszych ataków, i być w stanie ożywiać innych padniętych w razie czego, a co turę leczyć. Można też używać przedmiotów leczących. Ogólnie trzeba leczyć no, koleś wali mocno i nie da się go blokować. Tutaj i level i wybieranie piczy zawsze wzmocnienia magii przy levelu dają efekty, bo leczenia będzie miała raczej sporo. Tutaj też w grę wchodzi, ile naużywałeś przedmiotów podnoszących FP, na pewno zapas pomaga, bo leczenia sporo. Są też inne ekwipunki które niwelują instant-kill od Magnum, można je założyć innym postaciom. Mario nawala, trudno wiele dodać (może użyć ewentulanie ataku ognistego w tym momencie jak jest słaby na ogień), Geno robi Geno Boosta (powtarzać po Shredderze), wzmocnienie obrony się przyda, można też zacząć od ataku łączonego z Geno i uzyskać też z tego dopakowanie ataku. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja No mi tych zielonych monet brakuje, bo u kijanek można za nie kupić wzmacniacze ataku i obrony. Tego pierścienia nie mam. Znajdę i z nim spróbuje. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 25 maja Opublikowano 25 maja Dobra pofarmiłem trochę walk. Znalazłem 20 zielonych monet (sekrety + walka) kupiłem 2 x part def oraz off up i poszło za pierwszym razem No nie umiem w te jRPG i nie trawię farmienia/levelowania w grach. Sam SM RPG bardzo fajny 16:30h funu. Spokojne 8/10 1 Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 12 sierpnia Opublikowano 12 sierpnia Wczoraj przeszedłem grę. 11h 50 minut. Żadnego farmienia, tylko czyściłem wszystko po drodze co się nie respawnowało i tak nabiłem 25-26 lvl. W walkach nie przegrałem ani razu. Główny team to włoski ogier, smok i chmurka. Zmieniałem tylko wtedy kiedy ktoś mi padł albo potrzebowałem groupen heala. Tylko raz się zaciąłem i musiałem wygooglować, bo nie wpadłem na to, że jest tam gdzieś niewidzialna platforma, którą odblokowuje się skokiem. Raczej nie wrócę, nie interesuje mnie co tam można robić po przejściu. Rpg dziecinny. Dobry, bo w tym przypadku krótki i nie męczyłem się za długo. Gdybym w wieku 15 lat przechodził to na Snesie, cieszyłbym się jak głupi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi