Homelander 2 225 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 1 hour ago, Suavek said: Nie. Piszę, że to odrębne kwestie. Podałem przykłady mi bliskie - pozytywny, i negatywny. Ale zarazem są gry, porty, których z tego samego powodu nie kupiłem wcale, albo nie od razu za pełną cenę, i do tego właśnie dążę. Jeśli wydawca robi chujowy port za dużą kasę, to sprzeda go co najwyżej zatwardziałym fanom. Reszta będzie zrzędzić na forach, albo czekać na promocję/gamepassa. Jeśli wydawca robi porządny port, za sensowną kasę, to sprzeda go większej ilości osób. Zarówno fanom, jak i nowym odbiorcom. Daleko szukać nie trzeba, bo raz jeszcze przywołam Quake 2. Wspomniana Persona 4 Golden też była bardzo ciepło przyjęta i dobre słowo szybko się rozeszło. Koniec końców nie wiem, co faktycznie jest bardziej opłacalne. Może faktycznie lepiej zrobić na odwal "bo owieczki i tak kupią". Nie wiem. Ale nie będę wrzucał do jednego wora porządnych i chujowych portów, bo " za wszystko odpowiada sentyment". EDIT: Chcesz inny przykład? WarCraft 3: Reforged. Jedna z moich ulubionych gier młodości. Bardzo wyczekiwałem na Remaster, miałem zamiar składać Pre-Order, po czym się okazało, jak chujowa jest to wersja, jak wiele zmieniła na gorsze. Więc powiedziałem "kij im w oko" i nie kupiłem do dziś, pomimo promocji. Wolę odpalić wersję na CD, niż płacić Activision za tak parszywy "remaster". Sentyment w tym przypadku absolutnie nie zwyciężył. I dlatego spieprzone i krytykowane GTA poszło w 10 milionach. To dowód tego co napisałeś: dobre remake gracze kupia, a zle nie. Wake up! Zresztą. Spieprzonego portu Warcrafta nie kupiłeś. Nostalgia zbyt mała. Spieprzony port Nocturne kupiłeś. Nostalgia wystarczająca. Leniwego portu RDR nie bierzesz. Nostalgia zbyt mała. Leniwy port MGS bierzesz, bo nostalgia jest wystarczająco silna. I rest my case 1 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 To ma 30 klatek po odpaleniu na PS5 xD? Przecież to jest (kolejny raz: przypominam performance trylogii GTA, abstrahując już od szeregu innych jej problemów) plucie, autentyczne plucie na nabywców. Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Jehowców, fanatyków, debili i w ogóle pojebanych ludzi, co wspierają taki proceder nigdy nie zrozumiesz. Cytuj
Ukukuki 7 108 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 No jak widać niektórzy klaskają. Cytuj
Daffy 10 630 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Nie no jak na switcha to się postarali z portem, jest świetnie mając na uwagę jaki to jest sprzęt, ma ktoś ciśnienie by grać w to przenośnie, a dodatkowo nigdy nie grał w rdr to można łykać Natomiast port na PS4 i brak wersji na pc to jest jakaś patologiczna skala dymania. 1 1 1 Cytuj
Słupek 2 183 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 podobno jak się kupi dwie wersje na switcha i PS4 to można uruchomić trailer gta6 3 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Wreszcie bedzie mozna ograc na Sonce w jakies ludzkiej jakości Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Godzinę temu, Słupek napisał: podobno jak się kupi dwie wersje na switcha i PS4 to można uruchomić trailer gta6 Jeszcze Rolexa gratis na rękę wrzucają. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 20 godzin temu, Czoperrr napisał: Miłego grania w 30 fps Wielu co tu teraz narzeka na leniwy port, brało na premiere Super Mario 3D All-stars odpalone na emulatorku w 30fps za ponad 2 bomby, ale nie bede wyczytywac 1 3 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Jak ja sie cieszę ze ostatnie moje gry R* to były GTAV jeszcze na PS3 na ktore z reszta i tak sporo czekaliśmy a ostatnio poszła kaska na limitke RDR2 co było bardzo słusznym wyborem Od tamtej pory nic a nic a o remasterach sie nie wypowiadam bo nie ma o czym pisać. W sumie to czekam juz tylko na GTA:VIce Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 41 minutes ago, Shen said: Wielu co tu teraz narzeka na leniwy port, brało na premiere Super Mario 3D All-stars odpalone na emulatorku w 30fps za ponad 2 bomby, ale nie bede wyczytywac Na pewno nie ja, ale Switchowcy to jest podgatunek gracza więc nie można ich traktować normalnie. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Remasterek po kosztach? Czy to nowa sprawa dla detektywa Growe Szambo? Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 czy ja dobrze czytam, ze ten remaster jest w 30 klatkach? XDDDDDDDDDDDDDDDDD i czy czasem na BC na Xboxie nie bylo dalo sie w 60 klatkach? 2 Cytuj
aset 6 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 10 minut temu, Figaro napisał: czy ja dobrze czytam, ze ten remaster jest w 30 klatkach? XDDDDDDDDDDDDDDDDD i czy czasem na BC na Xboxie nie bylo dalo sie w 60 klatkach? To nie jest remaster.. Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Shen napisał: Wielu co tu teraz narzeka na leniwy port, brało na premiere Super Mario 3D All-stars odpalone na emulatorku w 30fps za ponad 2 bomby, ale nie bede wyczytywac W kolekcji mario za 200zł były jednak 3 gry i jedna z nich miała 60fps. Na switcha przecież to dobry deal ten rdr nie rozumiem narzekania. Ten dodatek undead jest mega fun. Multiplayer wywalili więc też plus. Rdr pod kołderką? Tylko na Nintendo Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 w sumie wiecie, że nie trzeba tego kupować? Ja nie kupiłem i powiem wam, że nikt tego nie sprawdza i jest gitówa z fartem mordy. no wiem, że mówimy o branży gierkova czyli zbiorowy hejt, narzekanie = rekord sprzedaży 1 1 Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Zresztą to wina sony że musicie płacić za 13 letnią gre 2 bomby, xboty mają ją za fryla od x lat Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Hm czyli tak wersja na X360 kosztuje te 100 zł +/- to można śmiało powiedzieć, że wystarczy dopłacić drugie 100 zł za port na Nintendo czy już wszystkich dopadło porażenie mózgowe i twierdzicie, że wersja na x360 jest za darmo bo trzymacie pudełko od Bożego Narodzenia 2010? Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 13 minut temu, Krzysztof93 napisał: w sumie wiecie, że nie trzeba tego kupować? Ja nie kupiłem i powiem wam, że nikt tego nie sprawdza i jest gitówa z fartem mordy. no wiem, że mówimy o branży gierkova czyli zbiorowy hejt, narzekanie = rekord sprzedaży Masz farta mordo, u mnie wczoraj policja waliła do drzwi bo szukają osób które nie kupiły rdr na ps4. W ostatniej chwili zgasiłem wszystkie światła, wstrzymałem oddech i udało się zasymulować, że nikogo nie ma w domu Ciekawe czy dzisiaj będzie nalot czy będą dalej sprawdzać mieszkania. 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Cyfra u Węgra latała za niecałe 20zł to remaster jak za darmo, tylko na potężnych konsolach XBOX. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Wielkie dzięki Xboxa. Cytuj
Krzysztof93 1 352 Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 2 minuty temu, messer88 napisał: Cyfra u Węgra latała za niecałe 20zł a teraz ile muszę wydać żeby pograć we wstecznej jak nie mam jeszcze ani pudełka ani cyfry? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 sierpnia 2023 Opublikowano 18 sierpnia 2023 10 minut temu, messer88 napisał: Cyfra u Węgra latała za niecałe 20zł to remaster jak za darmo, tylko na potężnych konsolach XBOX. Najlepsza wersja jest obecnie na Playstation. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi