Skocz do zawartości

Red Dead Redemption & Undead Nightmare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Gierka pewnie wyląduje na tym ich zapomnianym kliencie i za jakiś czas na steam xd 

Ten ich zapomniany klient jest wymagany na steam i w tle gówno zawsze sie musi odpalic i aktualizować :/ 

Opublikowano

Red Dead Redemption ograłem w czasie gimnazjum na starej PS3. Fabuły nic nie pamiętam, nie wszystko rozumiałem, bo gra była po angielsku i generalnie to tak średnio się bawiłem. Po zajeb... dwójce nabrałem ochoty na powrót do jedynki, ale na PS3 ciężko się grało, a na tą odnowioną wersję trochę szkoda wydawać tyle kasy... Trzymam kciuki, żeby wyszło to na PC, może będzie taniej, a jak nie to się poczeka na jakąś promocję albo coś :P Gra pewnie jakością będzie odbiegać, bo za bardzo nie będą przy niej dłubać i spodziewam się powtórki z GTA Trilogy, natomiast i tak się sprzeda, tu nie ma wątpliwości. 

Opublikowano

Ja kilka tygodni temu ukończyłem wersję na Słicza.:wio: Świetna sprawa.:yahoo:Gra się znakomicie, klimat wylewa się z ekranu, a i graficznie prezentuje się okazale. Polecam. :lapka: Jedynie co, to Marston trochę drewnianie biega, ale tak poza tym jest w porządku.

9qVKh48.jpeg

Przy okazji przypominam, że dziś mija 14 lat od premiery RDR.

RoYL1YP.jpeg

Grę przeszedłem dwukrotnie, na dwóch różnych sprzętach. Była to niezwykła przygoda. :good2:

• Lubię! 2
Opublikowano

Ooo, panie @Sylvan Wielki grywalna ta część na pstryku jest? Mam pstryka w wersji lite i się zastanawiam czy nie kupić tego rdr,ale boję się że będzie słabo działało na tym sprzęcie. Z drugiej strony ograłem to na x360 i tam działało to dobrze pamiętam,a switch chyba moc ma porównywalną lub większą od x360 - tak się mnie wydaje :notbad:

Opublikowano

Ha! Szanowny panie kolego - jak najbardziej. :sir:

Dość napisać, że wersja na Słiczerka hula lepiej niż oryginał na X360, który to działał lepiej niż odsłona na PS3. :notlikethis:
Generalnie wersja na PS3/x360 prezentowała się, jak na możliwości owych konsol, znakomicie, ale zdarzało jej się czasami coś tam chrupnąć.
Śpieszę wyjaśnić, że RDR trzyma niemalże przez całą grę betonowe 30 k/s. Osobiście nie uświadczyłem żadnych spadków.
Według Digital Fonudry te są ekstremalnie rzadkie i to na ogół z 30 na... 29.

Tam gdzie x360 oferował 20, to NS wyciąga 30. :wio:

A gra się w tę wersję kapitalnie. Doznania mocno zbliżone do Dark Souls. Rozmiar ekranu ładnie maskuje niedoskonałości (obie gry wszak mają swoje na karku), ale trzeba przyznać, że RDR to z całą pewnością jedna z najlepiej prezentujących się pozycji na przenośną konsolę Niny. :yahoo:

Sterowanie, rozgrywka, technikalia - wszytko tu pięknie pasuje.

Zatem, dzielny kawalerze, nie żałuj grosza i życzę miłej zabawy na dzikim zachodzie, sir @Szajka. :drinks:

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Drewno w tej grze jest jakieś, czy grywalne w miarę po tylu latach? Mam na PS5 płytkę, ale jakoś nie mogę złapać weny na tę grę. 

• WTF 1
Opublikowano

No jest spoko, zacząłem grać, szkoda tylko, że nie mogę skonfigurować pada, bo bieg chciałem przypisać do R1, a X do osłony. 

Opublikowano

Na szczęście w RDR2 grałem milion lat temu i jakoś mi nie wadzi ten gameplay, nie ma tragedii i aż takiego drewna też odczuwam, chociaż czasami Marston chodzi, biega jak debil i przez przypadek wskakuje na przeszkody. Ogólnie bieg pod X jest w ciul niewygodny, bo nie możesz wtedy poruszać kamerą jak masz zajętego kciuka przy bieganiu, dlatego ten R1 był wybawieniem w GTAV i RDR2. 

Opublikowano

Najgorzej, że obecne konsole xsx/ps5 uciągną beton 60 klatek. Analiza DF była zrobiona, ale cockstar ma wyjebane w takie ficzery. 

Opublikowano

Próbuje to Undead Nightmare po raz pierwszy i nie kumam o co chodzi z tymi zombiakami. Czy one cały czas dochodzą randomowo? Ubiłem sporo w pierwszym miasteczku, zacząłem szukać amunicji po trupach i nagle znowu zaczęły wyskakiwać z każdej strony.

Opublikowano

Ale jesteś poza misją czy robisz to oczyszczanie miasteczka już? Bo przy oczyszczaniu miasteczka dajesz amunicję mieszkańcom i to napełnia ten wskaźnik A później tylko obijasz resztę zombiaków i miasto jest wyzwolone 

• Plusik 1
Opublikowano

Jestem poza misją. Zginąłem za pierwszym razem jak się odpalił filmik z tym naukowcem i mnie respawnowało na farmie. Wróciłem do miasteczka i się po nim rozglądałem. Ma to sens, dzięki.

Opublikowano

Przecież release jest 8/17/2023 więc albo to już się wydarzyło albo czekamy na siedemnasty miesiąc. Co nie zmienia faktu, że to kolejna kompromitacja cwela z rockstara :nosacz2:

Opublikowano

Ciekawe, kiedy premiera. W sumie na PS3 mi się już nie chce znowu jedynki zaczynać, za remaster na PS4 trochę dużo sobie życzą... Czekam na datę, jeśli będzie niedługo to pewnie zdecyduję się na wersję pecetową.

• 1 miesiąc temu...