KrYcHu_89 2 373 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 2 godziny temu, Homelander napisał: Q2 to była moja pierwsza gra odpalona na świeżo kupionym Voodoo 2. Wyglądał absolutnie zjawiskowo. Niestety, FPSy to wyjątkowo szybko starzejący się gatunek gier, więc wolę zostawić Quake 2 we wspomnieniach niż go odpalić i się rozczarować Hehe też pierwsza gra jaką odpaliłem na moim mocarnym kompie z Voodo 2. Miałem Quake 1, 2 i Duke 3D - idealne gierki dla 9-latka. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2023 24 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Ta nowa wersja ma ray tracing? Bo na Steam jest Quake 2 RTX jakieś demo 3 levele i ta wersja osobno. Nie, nie ma. Q2 RTX pozwala ograć podstawkę (jeśli ją masz) z włączonym path tracingiem, to jest "tylko" zremasterowane wydanie na współczesne sprzęty plus nowy content i wersja Q2 z Nintendo 64 w gratisie. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 W Gamepassie to ten? https://www.xbox.com/en-us/games/store/quake-ii/9P7L9H478GGV a głupie pytanie, skoro dziś dodane xd Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Pierwszy poziom skonczony, gra sie bardzo fajnie. Przypomnialo mi sie, jak zjebany jest ten normalny shotgun w dwojce. W dodatku gra ma grywalny poziom ktory grali dziennikarze na ECTS 1997. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Czy w multi da się na q2dm1 skoczyć ze skrzyń po megasa pośrednio po lampie lub jeszcze lepiej bezpośrednio po skosie, czy tylko za pomocą rocket jumpa? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 10 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 10 sierpnia 2023 Masa nowości, nowy rozdział, nowe sekrety, przerobione AI, 120fps i 4K, crossplay, split screen - 40zł Konwersja RDR z wyciętym multi na PS4 i Switcha - 200zł Graczu, wybierz mądrze. 6 1 Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Uwielbiam Q2 i w demo na psx przegrałem wiecej niz w pełniaka, nawet jak miałem pełniaka to grałem w demko xD Ciekawi mnie czy muzyka jest oryginalna, bo kiedyś kupiłem na steami muzy nie było, musiałem zrobić zwrot. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2023 13 minut temu, Plugawy napisał: Ciekawi mnie czy muzyka jest oryginalna, bo kiedyś kupiłem na steami muzy nie było, musiałem zrobić zwrot. Jest, w pełni nietknięta. A z tym zwrotem to zjebałeś, bo do oryginalnego wydania można było po prostu wrzucić sobie pliki z muzyką i było okej, za to teraz miałbyś upgrade za darmoszke 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czoperrr 5 239 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 sierpnia 2023 Quake 2 na N64 jest elegancki, jedynka też. Często do nich wracam. 8 5 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Ponoć ten nowy dodatek mocno sugeruje nową grę. A przynajmniej tak się na redditach upierają. Ja się go nie mogę doczekać, mam powód, żeby pograć w ten remaster przynajmniej, bo na Yamagi powtarzałem ze dwa lata temu oryginał z dwoma mission packami. Ten od Machine Games w Q1 był super - kozacka geometria i klimaty, więc ty liczę na coś podobnego. No i 64. Czyli nawet w remasterze da się dać coś, co zachęci nawet tego, co pukał w 1080/120 przed chwilą. Choć pewnie pyknie się oryginał w coopie, skoro dali. Tak powinien wyglądać remaster. Nie jak to jasne obrzydliwe gówno Q2 RTX xD Chociaż ciekawe jakby wyglądał remaster, gdyby mocniej popracowano nad teksturami i modelami - jak w Metroid Prime. Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 2 minutes ago, Nyu said: Ponoć ten nowy dodatek mocno sugeruje nową grę. A przynajmniej tak się na redditach upierają. Ja się go nie mogę doczekać, mam powód, żeby pograć w ten remaster przynajmniej, bo na Yamagi powtarzałem ze dwa lata temu oryginał z dwoma mission packami. Ten od Machine Games w Q1 był super - kozacka geometria i klimaty, więc ty liczę na coś podobnego. No i 64. Czyli nawet w remasterze da się dać coś, co zachęci nawet tego, co pukał w 1080/120 przed chwilą. Choć pewnie pyknie się oryginał w coopie, skoro dali. Tak powinien wyglądać remaster. Nie jak to jasne obrzydliwe gówno Q2 RTX xD Chociaż ciekawe jakby wyglądał remaster, gdyby mocniej popracowano nad teksturami i modelami - jak w Metroid Prime. Q2 RTX to tylko ciekawostka, technologiczny pokaz. Nie ma co na niego narzekać. Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Q2 RTX to tylko ciekawostka, technologiczny pokaz. Nie ma co na niego narzekać. Wiem, ale niektórzy też na internetowych piszą, że po co ten remaster, skoro jest brzydszy niż RTX. Aha, pamiętajcie, żeby wyłączyć w opcjach filtrowanie tekstur. Gra od razu staje się piękna Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2023 Gdyby za RTX wołali jakąś kasę to można by smęcić, a tak to po prostu showcase technologii za darmo. Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Da się wyłączyć sterownie ruchowe i audio z głośniczka na padzie? PS5. Na szybko poskakałem po opcjach i żadnej z tych opcji nie widziałem. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Pograliście już w multi? Jest ten sam vibe co kiedyś lub chociaż jego namiastka? Dobrze to generalnie hula? Chodzi mi głównie czy np można umówić się ze znajomym na duel na q2dm1. Jak rozwiązano skoki np bunnyhopy? Czy można sobie na padzie dowolnie wszystko konfigurować? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2023 Śmiga jak śmigać powinno, jak kiedyś grałeś to i dzisiaj się odnajdziesz. Movement i reszta jest taka sama. O choliwka, tu są grywalne poziomy z demek dla dziennikarzy na targach w 1997 1 1 Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 2 minuty temu, Bzduras napisał: Śmiga jak śmigać powinno, jak kiedyś grałeś to i dzisiaj się odnajdziesz. Movement i reszta jest taka sama. O choliwka, tu są grywalne poziomy z demek dla dziennikarzy na targach w 1997 Czyli rozumiem, że w multi oprócz defaultowych ośmiu map są jakieś jeszcze? Ile ich w sumie jest? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 11 sierpnia 2023 1 minutę temu, Czezare napisał: Ile ich w sumie jest? Aż musiałem włączyć, bo nie wiem - dołączałem do publicznych lobby wczoraj, żeby sobie poczillować przy strzelanku. Naliczyłem 39 mapek do multi, z podstawki, dodatków i Q2 64. 1 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Ehhh mialem czekac do konca sierpnia jak odnowie GP ale no kupie zeby chlopaki widzieli ze za taka prace wpada dobra kasa. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 jak sie w to gra na padzie? to jednak oldskulowy i szybki fps z czasow myszek i klawiatur bez autoaima. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Ale to zapierdala, nawet na jakimś bieda lapku I po tylu latach człowiek pamięta te mapy, te sekrety, nawet poszczególnych wrogów i jak z nimi postępować. Tyle kontentu za grosze albo nawet za darmo stawia Q2 w topce jeśli chodzi o jakiekolwiek remastery. 1 Cytuj
Suavek 4 806 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Na PC ulepszenie jest darmowe, a w oficjalnej dystrybucji cyfrowej Q2 można kupić za 20zł, np. w Gamebillet. Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 11 sierpnia 2023 Opublikowano 11 sierpnia 2023 24 minuty temu, Ölschmitz napisał: jak sie w to gra na padzie? to jednak oldskulowy i szybki fps z czasow myszek i klawiatur bez autoaima. W singlu bez problemu grałem w Q2 na padzie na PSX to gorzej chyba być nie może Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi