Moldar 2 260 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Śmiało można napisać, że to najlepszy remaster jaki wyszedł, świetne podejście do tematu, genialna cena, co tu więcej dodawać. 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Ktoś tu wspomniał Return to wolf, ijeeee ile ja bym dał za fajnie zrobiony remaster Return to Castle Wolfenstein do tego jakby dodali Enemy Territory z dobrym kodem sieciowym. Grałbym jak zły,a nie jakieś snoop dogi w modern łorferach czy inne różowe dodatki w R6 Siege 1 Cytuj
Assassins_78 1 149 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Warto zaznaczyć, że można mieć tą wersję już za ~20zł. Wystarczy kupić key do zwykłego Q2 i aktywuje się nam wersja ENH Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Prodeus jest gorszy, ok. Ale DUSK jest totalnie w topce. Im dalej, tym lepiej, tym bardziej creepy, tym bardziej surrealistycznie jak z American Mcgee Alice, Silent Hill i największych koszmarów z Twin Peaks. A strzelanie i movement rządzą. DUSK to chyba najlepszy w pełni trójwymiarowy FPS IMO. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Z tymi boomer shooterami taki problem, że są w wiecznym limbo early access. Sam czekam np na Wrath: Aeon Of Ruin, kolejne epizody Cultic, remaster Sin oraz Kingpin, Graven, Ion Fury: Afrershock czy Phantom Fury. Z wydanych gierek na pewno polecę jeszcze Amid Evil. Bardziej w klimatach Hexen/Heretic ale level design i fun z gry przecudny. Za parę dni ma wyjść DLC. Cytuj
Amer 1 382 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Z nadchodzących, tych na które sam czekam jak poyebany, polecam jeszcze brać na celownik Selaco. 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Godna polecajka, ale to nie boomer shooter, tylko FEAR na source porcie GZDoom. Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 22 godziny temu, Bzduras napisał: Nie, chodziło mi podczas ruchu. A nie masz przypadkiem sterowania żyroskopowego włączonego w opcjach? To było dokładnie to ziom, dzięki 1 Cytuj
Rotevil 124 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Nie czujecie przesytu tego typu gierkami? W sensie, że dużo tego wychodzi ostatnio, mnie to jarało na początku, ale teraz mi się przejadły te boomer shootery Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Autor Opublikowano 14 sierpnia 2023 Nie, a o co chodzi? 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Mnie wkurwia, że tak długo je robią. Jaki przesyt mordo xd Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Przesyt to ja mogę czuć open-worldami, których jest od zajebania, albo pikselowymi metroidvaniami, aczkolwiek z tymi drugimi mnie osobiście problem nie dotyka, bo jeszcze w wiele z nich nie grałem, ale boomer shootery? Jako konsolowiec aż tak dużego zalewu nie odczuwam i wręcz czekam na wieści o kolejnym. 2 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 54 minuty temu, Rotevil napisał: Nie czujecie przesytu tego typu gierkami? W sensie, że dużo tego wychodzi ostatnio, mnie to jarało na początku, ale teraz mi się przejadły te boomer shootery Przesyt? Wręcz przeciwnie. Z braku laku włączyłem jakiś czas temu Far Cry 6 no i jak ogólnie FC lubię to jednak to jest kopiuj-wklej, przynieś wynieś pozamiataj. W chuj opcji, małe RPG z tego zrobili. A tu wchodzi Q2, cały na czarno, gdzie masz czystą rozpierduchę, totalne odmóżdżenie i relaks połączony z powrotem do czasów dzieciństwa. Gdzie tu mieć przesyt. Żeby inne klasyki tak pozostali developerzy tak odświeżali to bycie boomerem mogłoby stać się modne. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Właśnie o to chodzi. Współczesne fpsy (poza wyjątkami jak Doom, czy Wolf) są zbyt wyrafinowane gatunkowo. Człowiek nie chce levelować, bawić się w jakieś sidequesty, perki, albo jakieś inne gimmicki tylko jebnąć jakiś fajny, przemyślany level i rozwalić na milion kawałków stwory. Tylko tyle. 4 Cytuj
Wredny 9 696 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Albo przegięcie w drugą stronę i oskryptowane korytarzówki w stylu Call of Duty, gdzie prze się przed siebie, od checkpointa do checkpointa, okazjonalnie wciskając spust i oglądając walące się budynki - czasem ma się wrażenie, że w ogóle sie nie gra tylko oglada scenkę za scenką. Dlatego taki byłem zachwycony najpierw Wolfenstein the New Order, a później odświeżeniem DOOMa (oraz ich sequelami, choć już w mniejszym stopniu), bo okazało się, że wciąż da się zrobić singlowego FPSa z satysfakcjonującym gameplayem. Ogólnie to widziałbym więcej tego typu akcji (szkoda, że z RAGE zrobili farkraja), ale jeśli wydawcy nie chcą zaryzykować z grami AAA to fajnie, że chociaż te mniejsze produkcje (ION FURY czy Prodeus) dostarczają w temacie. Cytuj
Homelander 2 210 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 A ja nigdy nie lubiłem takich arenowych czy tam boomerowych strzelanin jak właśnie Doom czy Quake. Dla mnie era FPSów zaczęła się razem z Half-Life gdzie ta fabuła była i istotna i ciekawa. 1 Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Boomer shootery są dla boomerów, którzy nie mają tyle sił i czasu aby zwiedzać fikuśne open worldy i uczyć się mnóstwa mechanik A tak bardziej poważnie, to coś w tym jest. Pewne wyważenie, że z jednej strony mamy czysty gameplay, a z drugiej brak przesytu dodatkowych rzeczy. Gry takie są relaksujące, nawet jeśli się w nich zatniemy. Osobiście mogę polecić np. Ion Fury, czyli "babskiego Duke Nukema" (z masą smaczków i autoironii) na unowocześnionym silniku Build i będącym jego miodną kwintesencją. Fajnym też jest Project Warlock, choć w swym boomerstwie sięga dość daleko. Prodeus jest całkiem spoko, ale trochę irytuje priorytetzacja sekretów. Nie zapomnijcie o innych darach Nightdive, takich jak Doom 64 czy Powerslave/Exhumed. Te gry nadal się bardzo dobrze trzymają, choć przy Exhumed musicie lubić nieco bardziej momenty platformowe i odblokowywanie skilli do wykorzystania w poprzednich levelach. Także sam książę Duke Nukem 3D World Tour (to nie od Nightdive) ma opcję ulepszonej grafiki i dodatkowy cały epizod napisany przez oryginalnych twórców (a takzę fajna opcja "dymków" z komentarzami autorów w każdym epizodzie, dzięki czemu możemy dowiedzieć się fajnych ciekawostek z produkcji). Choć szkoda, że wykosili z tej edycji dodatki fanowskie, które były obecne w wycofanej ze sklepów edycji Megaton - którą dodawano jednakże do Plusa na PS3 i Vitę, więc może niektórzy z Was mają, a nie pamiętają Aha przeszedłem Quake 2 64. Hm, nie był zły, choć zdarzały się dziwnie irytujące momenty (zwałszcza pod koniec), no i final boss to albo efekt pośpiechu, albo skończyło się miejsce na kadridżu. Nawet żadnego outro, choćby tekstu czy obrazka - od razu creditsy i nara. Ale i tak szacun, że udało im się to wszystko pomieścić Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Grając przedwczoraj zauważyłem, że gra na PS5 niemiłosiernie laguje i szarpie nawet wówczas, kiedy...ja jestem hostem. No tu to już jestem mocno zaskoczony. Coś ewidentnie siedzi w niedopracowaniu samej gry lub jej kodu sieciowego, albo diabeł tkwi w ustawieniu mojego routera światłowodowego. Gdyby ktoś coś znalazł w sieci na ten temat lub mógł coś zasugerować to byłbym wdzięczny jak to ewentualnie o ile to możliwe naprawić. Dodam, że dotąd nigdy nie miałem żadnych problemów z jakąkolwiek inną grą sieciową na PS5. Cytuj
Agent_Man 165 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Odpaliłem sobie Q2 po spatchowaniu i.... Klasyk po odświeżeniu jest jeszcze bardziej zay3bisty. Tylko zbytnio nie widzę zmian w AI - początek nawet na poziomie nightmare jest dosyć prosty. Ale może później czymś zaskoczy. Plusem jest szybsza zmiana broni i usunięcie odrzutu z pistoletu maszynowego, działa jak w Multi. Cytuj
Bartg 5 525 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 2 hours ago, Mendrek said: Project Warlock A to mój znajomy sam zrobił jedyneczke, dlubie przy dwojce z pomoca Johna Romero, ale coś skończyc nie może dalej niz early Access. Ogólnie fajna historia goscia, co mając 19 lat robil gre po nocach między zmianami w fabryce Audi, zarobił na niej sporo hajsu i wrócił do Polski 2 Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 56 minut temu, Agent_Man napisał: Odpaliłem sobie Q2 po spatchowaniu i.... Klasyk po odświeżeniu jest jeszcze bardziej zay3bisty. Tylko zbytnio nie widzę zmian w AI - początek nawet na poziomie nightmare jest dosyć prosty. Ale może później czymś zaskoczy. Plusem jest szybsza zmiana broni i usunięcie odrzutu z pistoletu maszynowego, działa jak w Multi. Zmian w AI za wiele nie ma, ale jak są to subtelne i dobrze pomyślane. Mięso armatnie częściej kuca, berserkerom dodano skok przez pół planszy, a ogólnie wrogowie mogą teraz zeskakiwać z wyższych półek na niższe. I tak jak na tamte czasy takie AI było czymś nowatorskim. Jak ci mało wyzwania w podstawce to odpal Call of The Machine, w szczególności bonusowe levele pod koniec. Niektóre mocno mi krwi napsuły, takiej ilości wrogów naraz to dawno nie widziałem. Cytuj
Agent_Man 165 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 8 minut temu, Rudiok napisał: Zmian w AI za wiele nie ma, ale jak są to subtelne i dobrze pomyślane. Mięso armatnie częściej kuca, berserkerom dodano skok przez pół planszy, a ogólnie wrogowie mogą teraz zeskakiwać z wyższych półek na niższe. I tak jak na tamte czasy takie AI było czymś nowatorskim. Jak ci mało wyzwania w podstawce to odpal Call of The Machine, w szczególności bonusowe levele pod koniec. Niektóre mocno mi krwi napsuły, takiej ilości wrogów naraz to dawno nie widziałem. A jak to wygląda z dystrybucją amunicji / apteczek na mapach w CoTM ? O ile w podstawowym Q2 gracz co chwilę potyka się o sprzęt, tak w dodatkach było przegięcie w drugą stronę - bez sekretów było cienko. A na razie ogrywam podstawkę, dopiero jestem przy sekretnej misji, w której można wcześniej dorwać SShotgun - początek gry Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 15 sierpnia 2023 Opublikowano 15 sierpnia 2023 2 godziny temu, Agent_Man napisał: A jak to wygląda z dystrybucją amunicji / apteczek na mapach w CoTM ? O ile w podstawowym Q2 gracz co chwilę potyka się o sprzęt, tak w dodatkach było przegięcie w drugą stronę - bez sekretów było cienko. A na razie ogrywam podstawkę, dopiero jestem przy sekretnej misji, w której można wcześniej dorwać SShotgun - początek gry Tak, faktycznie w dodatku dość rozsądnie jest dozowana amunicja a nawet i bronie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi