Roger 2 092 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 43 minuty temu, Pix napisał: Pyszna lektura na zimowe wieczory się szykuje. @Roger jest już jakiś pomysł na następne wydanie specjalne, czy na razie czekacie na ostateczne wyniki sprzedaży PS2 Extreme? Muszę szczerze chwilę odpocząć, ja już jadę na oparach Dobrze, że ekipa mega jest zaangażowana w PS2 i dużo pomaga. Kolejny specjal już raczej nie ja będę robił, ale myślę, że powinien być o Dreamcascie, do którego z chęcią popiszę, ale ogarniać całościowo powinien ktoś inny. Może Majk czy Konsolka. 7 2 Cytuj
[InSaNe] 2 490 Opublikowano 5 listopada 2023 Opublikowano 5 listopada 2023 Lepiej o Nintendo 64 Cytuj
Bowser 118 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 11 godzin temu, Roger napisał: Muszę szczerze chwilę odpocząć, ja już jadę na oparach Dobrze, że ekipa mega jest zaangażowana w PS2 i dużo pomaga. Kolejny specjal już raczej nie ja będę robił, ale myślę, że powinien być o Dreamcascie, do którego z chęcią popiszę, ale ogarniać całościowo powinien ktoś inny. Może Majk czy Konsolka. Magazyn o Saturnie był dobry wiec nie widzę innego kandydata od @Konsolite na magazyn o Dreamcascie. 1 1 Cytuj
łom 2 011 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Merytorycznie Saturn Extreme był ok ale technicznie to była padaka. Tylu błędów nigdy nie widziałem w magazynie więc jeśli Konsolite ma zamiar się zabrać za Dreamcasta to niech tym razem użyje programu który podkreśla błędy na czerwono a nie notatnika czy maszyny do pisania 1 1 Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 12 godzin temu, Mejm napisał: Okladke z Okemi dodrukujcie kurla. Nie ma żadnej okładki z "Okemi", jest tylko z "Okami". Już kolejny raz czytam ten przeinaczony tytuł, a przecież nie jest napisany po japońsku (bodajże w romaji, czyli transkrypcji japońskiego). Spoiler Słowo ōkami (狼) w języku japońskim oznacza "wilk", jednak znaki kanji użyte w tytule gry (大神) tłumaczy się jako "wielki bóg/bóstwo" więc główny bohater jest wielkim bóstwem w ciele wilka. Te same znaki (大神) są również używane do zapisywania pełnej imienia bóstwa solarnego Amaterasu Ōmikami. Swoją drogą ciekawa historia z tą grą, bo recenzje miała dobre (pamiętam jak Kali się nią strasznie jarał), a sprzedaż raczej cienką. Potem dopiero dostała drugie życie. Ja ją ograłem, ale żebym miał nad nią wielki zachwyt ? Owszem, ładna pod względem artystycznym, ale tak poza tym, to jednak to nie była "Zelda", do której ją porównywano. BTW: ogrywam teraz Zeldę: Oracle of ages, która miała być prostą i krótką gierką, bo co też można było skomplikowanego stworzyć na GB (tak sobie myślałem). Pomyliłem się, i to bardzo. Tylko ta mechanika notorycznego przełączania w menu z jednej umiejętności na inną, nie zniosła próby czasu. Wracając do okładki z Okami: skoro miało być limitowane, to na tym polegała atrakcyjność tego wydania. Pewno niektórzy wzięli po kilka, a potem wystawią za "stówkie", a może i dwie :^) Na mnie krzywo nie patrzcie, bo na preorder się nie nagrzałem. 7 Cytuj
Bowser 118 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 39 minut temu, łom napisał: Merytorycznie Saturn Extreme był ok ale technicznie to była padaka. Tylu błędów nigdy nie widziałem w magazynie więc jeśli Konsolite ma zamiar się zabrać za Dreamcasta to niech tym razem użyje programu który podkreśla błędy na czerwono a nie notatnika czy maszyny do pisania To akurat fakt, wyglądało jakby bez korekty Cytuj
Pupcio 18 605 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 33 minuty temu, macGyver napisał: Nie ma żadnej okładki z "Okemi", jest tylko z "Okami". Już kolejny raz czytam ten przeinaczony tytuł, a przecież nie jest napisany po japońsku (bodajże w romaji, czyli transkrypcji japońskiego). Pokaż ukrytą zawartość Słowo ōkami (狼) w języku japońskim oznacza "wilk", jednak znaki kanji użyte w tytule gry (大神) tłumaczy się jako "wielki bóg/bóstwo" więc główny bohater jest wielkim bóstwem w ciele wilka. Te same znaki (大神) są również używane do zapisywania pełnej imienia bóstwa solarnego Amaterasu Ōmikami. Swoją drogą ciekawa historia z tą grą, bo recenzje miała dobre (pamiętam jak Kali się nią strasznie jarał), a sprzedaż raczej cienką. Potem dopiero dostała drugie życie. Ja ją ograłem, ale żebym miał nad nią wielki zachwyt ? Owszem, ładna pod względem artystycznym, ale tak poza tym, to jednak to nie była "Zelda", do której ją porównywano. BTW: ogrywam teraz Zeldę: Oracle of ages, która miała być prostą i krótką gierką, bo co też można było skomplikowanego stworzyć na GB (tak sobie myślałem). Pomyliłem się, i to bardzo. Tylko ta mechanika notorycznego przełączania w menu z jednej umiejętności na inną, nie zniosła próby czasu. Wracając do okładki z Okami: skoro miało być limitowane, to na tym polegała atrakcyjność tego wydania. Pewno niektórzy wzięli po kilka, a potem wystawią za "stówkie", a może i dwie :^) Na mnie krzywo nie patrzcie, bo na preorder się nie nagrzałem. Chyba coś Ci się pomyliło bo każda jedna osoba na tym forum wie że okami wymawia sie i zapisuje w języku polskim jako okemi, takie jest oficjalne lore mr.random 4 Cytuj
Konsolite 563 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 54 minuty temu, Bowser napisał: To akurat fakt, wyglądało jakby bez korekty Temat korekty poruszałem kilka razy, poszło do, przyszło, to wrzucałem w skład. Jeśli będzie dce, to na innych zasadach „produkcji” 1 Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 50 minut temu, Pupcio napisał: Chyba coś Ci się pomyliło bo każda jedna osoba na tym forum wie że okami wymawia sie i zapisuje w języku polskim jako okemi, takie jest oficjalne lore mr.random Polska wymowa i zapis japońskiego słowa ? Tak na poczekaniu to wymyśliłeś ? To masz wymowę z menu gry, skoro nie wierzysz randomowi ;-) Nie wiem, może Mazzi, jako bardziej kompetentny, się wypowie :^) 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Nie no typ co stawia spacje przed znakami zapytania bedzie nam mowil jak pisac Okemi 1 Cytuj
Pupcio 18 605 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 @Mazzi powiedz chłopakowi że w prefekturze extreme "a" zamienia się na "e" bo ja wysiadam! Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Okami wyobraźni już widzę, że nic z tego nie będzie. 2 Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Też zamówiłem okładkę z Okemi. Nie drukujcie więcej, bo będę się czuł oszukany, skoro miała być LIMITOWANA. 1 Cytuj
Shen 9 672 Opublikowano 6 listopada 2023 Autor Opublikowano 6 listopada 2023 11 minut temu, Kmiot napisał: Też zamówiłem okładkę z Okemi. Nie drukujcie więcej, bo będę się czuł oszukany, skoro miała być LIMITOWANA. Dokładnie, mejm pisał w temacie, ostrzegałem, że szybko schodzi, jego strata Cytuj
macGyver 96 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Nie zgadzam się, bo żadnego dowodu nie macie, ale dam sobie spokój z dalszą walką o literkę :^) Natomiast co do znaku zapytania i spacji: tak, oczywiście racja, ale mnie zawsze wygląda czytelniej ze spacją, prawda? (prawda ?). I tyle w tych sprawach z mojej strony. Jak Mazzi jeszcze napisze, to będzie finito :-) Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Roger, dla nas - okladka z okemi dla ciebie - 35zl od kazdego - lzy i bul dopy szprotek byznesu co nabrali po pare sztuk a zamiast sprzedawac za stufke to sprzedadza za tyle ile kupili - zachowany status, ze jak Lapusz cos obieca to i tak bedzie odwrotnie Wybierz madrze 1 5 Cytuj
Pix 965 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Ja poproszę jeszcze bardziej limitowaną wersję okładki z wielkim napisem OKEMI na środku Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 7 godzin temu, Mejm napisał: Nie no typ co stawia spacje przed znakami zapytania bedzie nam mowil jak pisac Okemi Zazwyczaj baby tak piszą i jest to udowodnione, także z tym typem bym się nie zapędzał Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 10 godzin temu, Bowser napisał: To akurat fakt, wyglądało jakby bez korekty W stopce widnieje chyba jakaś łapuszowa Cytuj
czapa 677 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 8 minut temu, grzybiarz napisał: W stopce widnieje chyba jakaś łapuszowa Ta od korekty? Cytuj
Pix 965 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 Konsolka dobry chłopak i ma blisko serca Segę, ale jeśli będzie robił specjala o Dreamcaście to niech dostanie tym razem jakiegoś porządnego korektora, który mu ogarnie wszystkie teksty od strony technicznej. Chociaż przyznaję, że ja też miałem nadzieję na numer o N64 w następnej kolejności. 1 Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 6 listopada 2023 Opublikowano 6 listopada 2023 No dobra ale ten periodyk miał wstępnie wyjść w październiku a będzie sukces jak ukaże się w tym roku. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 6 godzin temu, addhoc napisał: No dobra ale ten periodyk miał wstępnie wyjść w październiku a będzie sukces jak ukaże się w tym roku. W dniu 11.08.2023 o 13:14, Benson napisał: Warto dodać, że wysyłka dopiero pod koniec listopada. Podobno końcówka listopada. Cytuj
Piechota 442 Opublikowano 7 listopada 2023 Opublikowano 7 listopada 2023 Godzinę temu, grzybiarz napisał: Podobno końcówka listopada. brakuje siedmiu stron do całości. W tym tygodniu zamknięcie, bądźcie spokojni 3 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi