Skocz do zawartości

PlayStation 2 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 11.11.2023 o 20:56, Kmiot napisał(a):

Domyślam się, że będzie coś sytego o SH2, skoro Adam jest "na świeżo" po ponownym ograniu. 

Rozwiń  

Niestety, choć bardzo bym chciał, nie ja silenthilluję w PS2 Extreme. A że będzie o nim w tym numerze, to akurat w miarę oczywiste..!

Edytowane przez Piechota
Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 08:42, aux napisał(a):

Chciałem się zapytać czy termin wysyłki 24 listopada (piątek) będzie dotrzymany? Strasznie jestem napalony na ten magazyn.

Rozwiń  

Ciśniemy, jeśli będzie opóźnienie to niewielkie. Teksty są już wszystkie, całe 124 strony, teraz składamy, jest już ponad 60% zrobione. 

• Plusik 4
  • Lubię! 4
  • Dzięki 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 11.11.2023 o 20:56, Kmiot napisał(a):

Domyślam się, że będzie coś sytego o SH2, skoro Adam jest "na świeżo" po ponownym ograniu. 

Rozwiń  

Sytym bym tego materiału niestety nie nazwał, bo paradoksalnie miejsca na pojedynczą grę nie było dużo. Proponowałem Rogerowi cały osobny numer tylko o serii Silent Hill ale mówi, że to cienka seria i nawet nie interesują go nowe projekty z cyklu ;)

Edytowane przez KOMODO
  • Lubię! 2
Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 09:31, KOMODO napisał(a):

Sytym bym tego materiału niestety nie nazwał, bo paradoksalnie miejsca na pojedynczą grę było dużo. Proponowałem Rogerowi cały osobny numer tylko o serii Silent Hill ale mówi, że to cienka seria i nawet nie interesują go nowe projekty z cyklu ;)

Rozwiń  

Bo mi chcesz wcisnąć oglądanie tego paździerza co teraz leci na necie :)  

• Haha 4
  • beka z typa 1
Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 09:52, Roger napisał(a):

Bo mi chcesz wcisnąć oglądanie tego paździerza co teraz leci na necie :)  

Rozwiń  

Opinie na temat innych tworów popkultury też formułujesz na podstawie cudzych opinii czy czasem też sam coś sprawdzasz? :)

PS: Oddawaj SH Colletion na PS2 - odbieram Ci go razem z tytułem fana serii ;) 

Opublikowano

Dostałem dzisiaj mejla zapraszającego do dokonania zakupu PS2E.
Kliknąłem w link i znalazłem się na stronie allegro, gdzie można było wybierać pomiędzy ośmioma wersjami (niestety, ale z Oczyma* już wyprzedana :-).
Zastanowił mnie troszkę opis w sekcji "ważne", gdzie to znajdują się informacje iż:
- po 31 października, czyli po zakończeniu przedsprzedaży, cena będzie wynosić 34,99. Mamy 13 listopada, a cena została promocyjna, tak?
- w przedsprzedaży jest tajemnicza naklejka, ale że już mamy po terminie, więc raczej powinienem zakładać, że jej nie będzie.
- podobno zakup po okresie przedsprzedaży nie gwarantuje dostępności. To po co jest w ofercie licznik dostępnych sztuk? Jest ich tyle czy to tylko taka akcja podkręcająca "bierzcie, bierzcie, bo nie wiadomo kiedy braknie"?

* offtop warning

Pokaż ukrytą zawartość

• beka z typa 1
  • WTF 1
Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 08:57, Roger napisał(a):

Ciśniemy, jeśli będzie opóźnienie to niewielkie. Teksty są już wszystkie, całe 124 strony, teraz składamy, jest już ponad 60% zrobione. 

Rozwiń  

korekta będzie tym razem?

• Haha 2
  • This 1
Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 10:53, macGyver napisał(a):

Dostałem dzisiaj mejla zapraszającego do dokonania zakupu PS2E.
Kliknąłem w link i znalazłem się na stronie allegro, gdzie można było wybierać pomiędzy ośmioma wersjami (niestety, ale z Oczyma* już wyprzedana :-).
Zastanowił mnie troszkę opis w sekcji "ważne", gdzie to znajdują się informacje iż:
- po 31 października, czyli po zakończeniu przedsprzedaży, cena będzie wynosić 34,99. Mamy 13 listopada, a cena została promocyjna, tak?
- w przedsprzedaży jest tajemnicza naklejka, ale że już mamy po terminie, więc raczej powinienem zakładać, że jej nie będzie.
- podobno zakup po okresie przedsprzedaży nie gwarantuje dostępności. To po co jest w ofercie licznik dostępnych sztuk? Jest ich tyle czy to tylko taka akcja podkręcająca "bierzcie, bierzcie, bo nie wiadomo kiedy braknie"?

* offtop warning

Pokaż ukrytą zawartość

Rozwiń  

Strzelam że to dlatego, że przedsprzedaż pierwotnie miala być do końca października, ale najwyraźniej się przedłużyła i jeszcze trwa. 

BTW, co Ty masz z tymi gwiazdkami? :D Jakbym CDA czytał, a to jedna z najbardziej irytujących rzeczy jak tak trzeba skakać miedzy linijkami. Nawias jest od tego albo przecinek. ;)

Opublikowano
  W dniu 13.11.2023 o 11:22, LeifErikson napisał(a):

Strzelam że to dlatego, że przedsprzedaż pierwotnie miala być do końca października, ale najwyraźniej się przedłużyła i jeszcze trwa. 

BTW, co Ty masz z tymi gwiazdkami? :D Jakbym CDA czytał, a to jedna z najbardziej irytujących rzeczy jak tak trzeba skakać miedzy linijkami. Nawias jest od tego albo przecinek. ;)

Rozwiń  

Dobra, może mnie troszkę poniosło. ;D W każdym razie pierwsza gwiazdka sugerowała wyraźny offtop, a gdybym resztę chciał połączyć w całość, to nie wiem co by z tego wyszło, a jak zauważyłeś, każde rozwinięcie było raczej zbyt obszerne pod ukrycie w nawiasie. Tak myślę.

Opublikowano
  W dniu 16.11.2023 o 23:09, czapa napisał(a):

Zróbcie korektę pls

Rozwiń  

Wystąpię w obronie korekty. Jak na moje oko bowiem 95% odpowiedzialności za jakość ortograficzną/gramatyczną/stylistyczną spoczywa na autorze, a nie na korekcie. Korekta ma za zadanie trzymać rękę na pulsie, wyłapać jakieś powtórzenie, brakujący przecinek czy inną pierdołę, którą przeoczył autor w trakcie sprawdzania sam po sobie. Nie może jednak przepisywać za autora całego tekstu od zera, jeżeli ten więc odwalił robotę na kolanie i żeby to jakoś brzmiało, należałoby przemodelować każde zdanie z osobna - wińcie nie korektę a autora. To czasopismo drukowane a nie wall na fejsie - każdy autor odpowiada swoim nazwiskiem za jakość tekstu, który oddaje do druku.

• Plusik 2
  • Dzięki 1