Shen 9 610 Opublikowano 17 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 1 godzinę temu, KOMODO napisał: Wystąpię w obronie korekty. Jak na moje oko bowiem 95% odpowiedzialności za jakość ortograficzną/gramatyczną/stylistyczną spoczywa na autorze, a nie na korekcie. Korekta ma za zadanie trzymać rękę na pulsie, wyłapać jakieś powtórzenie, brakujący przecinek czy inną pierdołę, którą przeoczył autor w trakcie sprawdzania sam po sobie. Nie może jednak przepisywać za autora całego tekstu od zera, jeżeli ten więc odwalił robotę na kolanie i żeby to jakoś brzmiało, należałoby przemodelować każde zdanie z osobna - wińcie nie korektę a autora. To korekta niech odsyła tekst do autora, co mnie jako czytelnika obchodzi jak wy się tam dogadujecie? Saturn Extreme za potężne 25zł a baboli była masa. W PE można przymknąć oko czasem, miesięcznik, terminy gonią, tutaj nie widzę, żeby się ktoś specjalnie śpieszył z wydaniem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMODO 66 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 (edytowane) 17 minut temu, Shen napisał: To korekta niech odsyła tekst do autora, co mnie jako czytelnika obchodzi jak wy się tam dogadujecie? Saturn Extreme za potężne 25zł a baboli była masa. W PE można przymknąć oko czasem, miesięcznik, terminy gonią, tutaj nie widzę, żeby się ktoś specjalnie śpieszył z wydaniem. Racja, płacisz więc masz prawo oczekiwać odpowiedniej jakości. Dlatego ja Saturna nie kupiłem (tak, sam kupuję magazyn do którego piszę i nigdy nie miałem przysługującej mi prenumeraty - mój cyrk, moje małpy ). Pytanie tylko czy u wszystkich autorów Saturna była masa baboli czy tylko u wybranych? Do tego właśnie pije. Odsyłanie do autora na poprawki jest możliwe jeżeli do druku zostało trochę czasu, jeżeli to tekst na ostatnią chwilę (bo np. wpadła w ostatniej chwili jakaś gra do recki lub temat jest gorący), gdy większość składek już została wydrukowana, jest to już niewykonalne. Korekta myślę robi co może, ale jej zadaniem w żadnym medium nie jest przepisywanie tekstów za autorów. PS2 Extreme nadzoruje jednak Roger, a zatem o generalną jakość można być spokojnym. Już złożyłem pre-order na wersję z okładką MGS2 Edytowane 17 Listopada 2023 przez KOMODO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Dlatego jestem spokojny. Roger to Roger, zerowy numer i Pegasus Extreme pod jego przywództwem były dopracowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Jeszcze kilka dni i będziemy czytać, to będzie piękny powrót w czasy naszej młodości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Roger bo ja mam prawie 16k zielonych plusików na forum internetowym i chciałem się dowiedzieć czy istnieje szansa że dla takich wybitnych person przez przypadek wyśle się egzemplarz z okładką okemi? Pozdrawiam całą redakcje zdrowych wariatów i proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 47 minut temu, Pupcio napisał: Roger bo ja mam prawie 16k zielonych plusików na forum internetowym i chciałem się dowiedzieć czy istnieje szansa że dla takich wybitnych person przez przypadek wyśle się egzemplarz z okładką okemi? Pozdrawiam całą redakcje zdrowych wariatów i proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby Czyżby Figaro zapomnial się przelogować? Nigdy nie grałem w okemi, to mogę Ci mlody sprzedać za 2 stówki mój egzemplarz jak ładnie poprosisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Kto robił skład tego numeru? Bo po tych reklamowych grafikach wnioskuję że kto inny niż regularnego Szmatlawca. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 11 godzin temu, Pupcio napisał: Roger bo ja mam prawie 16k zielonych plusików na forum internetowym i chciałem się dowiedzieć czy istnieje szansa że dla takich wybitnych person przez przypadek wyśle się egzemplarz z okładką okemi? Pozdrawiam całą redakcje zdrowych wariatów i proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby Jest szansa, tylko musisz wskazać tego (gdybym był na tej liście, to chętnie bym Ci odstąpił ... za drobną dopłatą; notabene powyżej oferta już jakaś była ;-P), który takim samym "przypadkiem" swojej edycji nie dostanie. ;-D A w ogóle, to zawodnik z 16k plusików powinien mieć zawsze rękę na plus... wróć: na pulsie. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Okładka z okemi dostała lekkiego downgoarda i w bonusie bardzo potrzebny wszystkim napis konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Serio? Ale słabe zagranie, gdybym wiedział to brałbym inną. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Fotka z FB więc raczej ostateczna wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) 50 minut temu, łom napisał: Okładka z okemi dostała lekkiego downgoarda i w bonusie bardzo potrzebny wszystkim napis konkurs Może to jest zdrapka, którą poskrobiesz i problem napisu znika. ;D Chyba już ktoś o tym wspomniał, że to miał być zapewne taki styl okładek z tamtych lat. Można się było się pokusić o formę czystą, bez żadnych dodatkowych napisów, bo to nie idzie na półki w salonikach, więc nie trzeba reklamować treści numeru. Skoro to jest tak frapujący problem, to trzeba by wymyśleć na to jakieś rozwiązanie jak: - indywidualne zamówienia okładki (wg. koszt roboczogodziny grafika; wg pobliskiego studia ksero - coś koło stówki ;)) Tylko problem byłby chyba w drukarni z nakładem dla pojedynczych sztuk. ;P Albo dodatkowo obwoluty - jak w książkach (obwoluta tylko z grafiką i logiem pisma). Dworuję sobie, ale niezmiennie mnie dziwuje fakt, ile to emocji wzbudzają kolejne okładki. Na ścianie tego chyba nie wieszacie? A może? W sumie mogę sobie nawet taki pokój wyobrazić. ;-) Edytowane 22 Listopada 2023 przez macGyver Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Jakby od początku było wiadomo, to by ludzie mieli wywalone. Okami było limitowane własnie z powodu okładki innej niż reszta, więc teraz robienie jej w standardzie jest po prostu słabym zagraniem i nie szanowaniem klientów. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Te okładki gryzą w oczy, do momentu przeczytania i wyrzucenia na półkę. Sam tak miałem dawno temu jak z prenumeraty dostałem tą drugą okładkę zamiast RDR2. No i przy 300 numerze też kupiłem tą z mgs, bo na szczęście były u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Hmm, faktycznie ta z Okemi nie jest taka extra jak obiecywali, ale i tak rządzi wraz z babką Vice City i Solidnym Wężem. Tak więc ja nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 @Mejm @Pupcio nadal chcecie okładke z Okemi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Roger Ty zgRedzie przestań mi okładkę z okemi prześladować Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Nie, nie. Już nie trzeba Mam ten zagrajmerski nos jednak że wziąłem z god of warem! Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Dzieki Rogera, nie bylo tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Tak się szanuje czytelników w tym wydawnictwie expectations reality 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 12 minut temu, aux napisał: Hmm, faktycznie ta z Okemi nie jest taka extra jak obiecywali, ale i tak rządzi wraz z babką Vice City i Solidnym Wężem. Tak więc ja nie narzekam. No tak to bym brał pewnie MGS, ewentualnie GoW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Czas zacytowac klasyka, "preorderzy to frajerzy" 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Chciałem powiedzieć, że poleci negatyw na allegro, ale "Czas na ocenę minął. Sprzedającego można ocenić w ciągu 90 dni od zakupu.". No żenada, nie ukrywam. Tak się nie robi, szczególnie jeśli się nie zaznaczy nic w stylu "grafika okładki może ulec zmianie". Też bym brał wersję MGS, w obecnej postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Ej no, nie kasujcie preordera! To wciąż Okemi, najlepsza gierka na czarnulę. No i tylko 200 egzemplarzy (o ile nie ściemniają) więc to jest unikat kolekcjonerski Macie jeszcze raz, w wersji nie przekrzywionej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Jeszcze ten "konkurs" w rogu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi