Skocz do zawartości

PlayStation 2 Extreme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Roger jest rednaczem, ale chyba to łapusz ma ostatnie słowo we wszystkim i efekty są jakie są. 

Fajnie, że marka PE dalej istnieje na rynku, ale czasy Advertigo i Pana Pereza to jednak był pełen profesjonalizm i wyższa kultura. Łapusz ze swoim stylem prowadzenia biznesu wygląda przy nich jak cwany wujek Zenek, co handluje za swoją stodołą bimbrem.

Opublikowano
3 godziny temu, Pupcio napisał:

I właśnie przez takich hejterów jak ty Grzybi ten łysiak robi nam na złość i zmienia okładki :nosacz2:

Oby w przyszłym tygodniu doszło bo jest lekki HAJPIK. W końcu co sonka 2 to sonka 2

Hejterów? A kto wyżej porównał tych co sobie zdążyli kupić do złodziei? Z takiej zawiści właśnie wyśmiewał się Koterski w "Dniu świra" w tzw. modlitwie Polaka. Szamse wszyscy mieli równe, a kto się zagapił, tego strata. Ja jeszcze nawet nie kupiłem, więc zostanie mi ewentualnia zapowiedziana droższa opcja. Nie mam do nikogo pretensji o to.

Zupełnie inną sprawą jest to, że ja bym takiej (jako wydawca) akcji nie zrobił. Dałbym dwie, góra trzy wersje z grami kojarzonymi jako największe hity sprzedażowe/ocenowe tylko z PS2. W sumie najbezpieczniej by było z konsolą, bo tak zawsze ktoś by napisał "a czemu z grą x a nie y?". Robienie konsultacji na forumku można by zrobić tylko po co? Są różne gusta i nie we wszystkie się trafi, a na forumku to widać aż za bardzo.

• beka z typa 1
Opublikowano
20 minut temu, Pix napisał:

Roger jest rednaczem, ale chyba to łapusz ma ostatnie słowo we wszystkim i efekty są jakie są. 

Fajnie, że marka PE dalej istnieje na rynku, ale czasy Advertigo i Pana Pereza to jednak był pełen profesjonalizm i wyższa kultura. Łapusz ze swoim stylem prowadzenia biznesu wygląda przy nich jak cwany wujek Zenek, co handluje za swoją stodołą bimbrem.

Perez był, jest i będzie debeściakiem przynajmniej mniejszym ale co do porównań samych wydawnictw to mogę tylko powiedzieć że czasami pozory mylą :). IMO PE nigdy nie było bliższe wypadnięcia z rynku niż za czasów Advertigo, a przetrwało kilka najmroczniejszych momentów wyłącznie dzięki zaangażowaniu i uporze pewnych jednostek, w tym jednego na którym wiesza się tu psy za ocenę jednego remake'u ;)

• Plusik 1
Opublikowano
59 minut temu, Mari4n napisał:

Odebrano od nadawcy się pojawiło w aplikacji InPost, na tygodniu orzeł powinien wylądować.

zależy kto CI robi dostawę, ja chyba wziąłem pod byłą robotą a tam typ olewa paczki nie weekendowe.

PS czarne etykiety inpost, to tzw "paczka w weekend".

Opublikowano
Godzinę temu, KOMODO napisał:

przetrwało kilka najmroczniejszych momentów wyłącznie dzięki zaangażowaniu i uporze pewnych jednostek, w tym jednego na którym wiesza się tu psy za ocenę jednego remake'u ;)

Buczer był świetnym rednaczem, który utrzymał PE na powierzchni w bardzo trudnych czasach. Większość tego nie neguje.

Natomiast uważam za skrajnie nieprofesjonalną sytuację, w której dziennikarz growy z wieloletnim stażem wychwala pod niebiosa oczywisty skok na kasę za trzy i pół bomby. Z tego co zauważyłem to on nie potrafi już napisać nawet kilku zdań bez wspomnienia o Gwiezdnych wojnach bądź The Last of Us. To już zamienia się w jakąś chorobliwą obsesję.

Opublikowano

Łapusz pewnie od roku nie jest związany z gazetą, a oni na niego wszystko zrzucają lmaooooo

Opublikowano
Godzinę temu, Pix napisał:

Buczer był świetnym rednaczem, który utrzymał PE na powierzchni w bardzo trudnych czasach. Większość tego nie neguje.

Natomiast uważam za skrajnie nieprofesjonalną sytuację, w której dziennikarz growy z wieloletnim stażem wychwala pod niebiosa oczywisty skok na kasę za trzy i pół bomby. Z tego co zauważyłem to on nie potrafi już napisać nawet kilku zdań bez wspomnienia o Gwiezdnych wojnach bądź The Last of Us. To już zamienia się w jakąś chorobliwą obsesję.

Każdy redaktor ma jakiś gust i cechy charakterystyczne. Znając Butchera można było spodziewać się takiej noty i osobiście nie widzę w tym nic nieprofesjonalnego. Swoją perspektywę opisał, decyzję uzasadnił. Według metacritic, jeszcze przynajmniej 25 innych mediów wlepiło tej grze dychę, z czego teoretycznie wszystkie są bardziej profesjonalne niż PE, skoro załapują się do globalnej średniej (nas pomimo próśb i gróźb nigdy na Meta nie przyjęli). A mój wpis bardziej niż TLoU dotyczył porównania wydawnictw, gdzie nie próbuje udawać, że jest idealnie, ale z doświadczenia wiem, że mogło być zdecydowanie gorzej. I były momenty, że naprawdę niewiele brakowało by tak właśnie było.

• Plusik 1
Opublikowano

Jako osoba, która mogła przejrzeć pismo, zapewniam: jest spoko. Nie idealnie, ale pod względem najważniejszym dla mnie - poprawności tekstów - w pełni akceptowalnie. Natomiast z wielu stron bije autentyczna pasja. Czuć, że włożyli(śmy) serducho. Mam nadzieję, że nie pożałujecie inwestycji 

• Plusik 4
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ja właśnie dostałem powiadomienie, że paczka zostanie dzisiaj dostarczona. Będzie czytane :obama:

Okładka z Yuną. Ileż godzin spędziło się przy fajnalu dziesiątce... Aż mam ochotę odpalić remaster.

Opublikowano
10 godzin temu, macGyver napisał:

Zupełnie inną sprawą jest to, że ja bym takiej (jako wydawca) akcji nie zrobił. Dałbym dwie, góra trzy wersje z grami kojarzonymi jako największe hity sprzedażowe/ocenowe tylko z PS2. W sumie najbezpieczniej by było z konsolą, bo tak zawsze ktoś by napisał "a czemu z grą x a nie y?". Robienie konsultacji na forumku można by zrobić tylko po co? Są różne gusta i nie we wszystkie się trafi, a na forumku to widać aż za bardzo.

Akurat mnożenie okładek to jest z punktu widzenia wydawniczegoo bardzo dobry pomysł, bo uderza w instynkty zbieraczy i skłania do zapłacenia kilka razy za to samo, tylko z innym coverem. :) A marudzenia i dyskusje zawsze będą, niezależnie od liczby okładek do wyboru.

Opublikowano (edytowane)

No i jest. Pierwsze wrażenie - ale grubas xd

Edit: drugie wrażenie po przekartkowaniu, to nadal za mało na bibliotekę PS2. Czuć że była ostra selekcja i trafiły tylko najważniejsze tytuły a i tak brakuje trochę gierek, ale dobór jest zacny, no i jest odpowiednia ocena dla MGS 2 :banderas:

PXL_20231125_120714840.jpg

Edytowane przez łom
  • Lubię! 3
Opublikowano

No i przybył :obama: Faktycznie waga ciężka, jeśli chodzi o grubość. Skoro jest numerowany to może przy dobrej sprzedaży pokuszą się o kolejne numery z reckami kolejnych gier

DSC_1444.JPG

• Plusik 1
Opublikowano

Ale wam fajnie, u mnie status "w przygotowaniu". Panie Robercie!

Też myślę że jak będzie sukces to kiedyś przygotują drugi numer. PS2 to ogromny temat na więcej niż jeden raz.