Skocz do zawartości

Mała zbiórka dla dzieci z domu dziecka

Featured Replies

Opublikowano

Chujowa sytuacja. Dyrektorka pewnie źle nie chciała, tylko wyczaiła większą skalę zbiórki i uznała, że wszystkim należy się po równo, a w jej obowiązku jest o to zadbać. Nie wie pewnie nawet, że zamysł był inny. Sam nie wiem, jak bym zareagował na Twoim miejscu w takiej sytuacji, ale też się nie zdziwię, jeśli na tym się skończy akcja. Bo nie na tym to miało polegać. Tj. następnym razem, jeśli będzie zbiórka, skala powinna być mniejsza, bez rozgłosu, a podarek symboliczny. Albo to, albo niech o logistyce po większej zbiórce myśli kto inny, a nie że nagła akcja i misja dla jednego człowieka, w dodatku przed świętami.

• Odpowiedzi 222
  • Wyświetleń 5,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• creatinfreak
    creatinfreak

@adasiulko @Kmiot @Moldar @krupek @Plugawy @mitra @iluck85 @Bzduras @Crazy Horse @_Red_ @Soban @Shen @Dud.ek @Ukukuki @grzybiarz @Suavek  Po pierwsze ja sam jeszcze raz dziękuję za tyle wsparcia

• creatinfreak
    creatinfreak

Byście widzieli ich miny jak włączyłem głośnik. Coś pięknego jaką mieli radoche. Przez dobra godzinę dyskoteka w jadalni była. Niestety wszystkich dzieci nie było, jeszcze jednego przenieśli do drugie

• creatinfreak
    creatinfreak

Widziałem się z dzieciakami. Panie mówiły, że młodzi to już tylko czekają na mnie (widzieli na FB, że coś organizuje). Przedstawiłem im moje pomysły (albo coś większego na ośrodek i mały upominek dla

Opublikowano
  • Autor

Wstępny plan jaki był zakładany będzie zrealizowany. Pierwszy dom dziecka dostanie tv i głośnik (może po prostu wezmę minimalnie gorszy i tańszy oraz nie dostaną słodyczy aby zostało trochę grosza). A dwa pozostałe domy dostaną po konsoli w późniejszym terminie, no niech dzieciaki mają, w końcu to dla nich wszystko robione. Już postanowione i ogarniane :obama:

Maszyna ruszyła i nic mnie nie zatrzyma :kratoswoke::kekw:

Opublikowano

Polska to jednak stan umysłu. 

Opublikowano

O kur.wa jaki sztryms. A kim ona jest by decydować na co ma iść ten hajs? Zrzuciliśmy się na dany cel, a że wyszło więcej niż planowane? Darczycćy wpłacali ponad kwotę nie po to by rozwadniać prezenty tylko, żeby było grubiej. Nic jej do tego. Wszystkim nie dogodzimy, jakkolwiek smutne to jest. Zrób jak uważasz @creatinfreak, bo jesteś organizatorem, ale nie daj sobie wejść na głowę, bo to nie była dla niej zbiórka.

Opublikowano
  • Autor

No dało lekko kwasu. Ale miały być puzzle itp, a dostaną tv i glonisni power audio i wejścia do kina. Tak więc i tak jest o wiele więcej niż było pierwotnie w planie. Że tak powiem przy okazji ogarniemy też konsole dla innych dzieci. Pomyślmy o tym, że damy trochę szczęścia kolejnym dzieciakom, nie o zjebanej dyrektorce ;)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Niech dyrektorka wbija na forum, i tak wiedzą skąd jesteśmy.

Dostanie minusa, albo o zgrozo, klauna i się skończy wożenie :nosacz:

image.png.c1771fd6acf579c527ed3e5d3782b34f.png

Opublikowano
  • Autor

Byście widzieli ich miny jak włączyłem głośnik. Coś pięknego jaką mieli radoche. Przez dobra godzinę dyskoteka w jadalni była. Niestety wszystkich dzieci nie było, jeszcze jednego przenieśli do drugiego domu dziecka. IMG20231220181802.thumb.jpg.e1b92fffdeef60d83cef5d034748f7f1.jpg

Ale już przygotowania idą pełną parą na dwie kolejne akcje. Tak więc stay tuned!!!!

IMG_20231220_201643.jpg

Dzięki bardzo wszystkim wspomagającym akcje. Nie będę tu wymieniał wszystkich. Każda wpłata, czy ta mniejsza czy te większe przyczyniły się do szczęścia dzieci. Ale tak jak pisałem wyżej. To nie koniec.... Jeszcze zobaczymy więcej uśmiechu.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano
  • Autor

Przyjechały kolejne fanty. IMG20231229153052.thumb.jpg.5334029e1d370512d4fb36b35a8ff523.jpg

Teraz jeszcze drugi pad (w tym jeszcze muszę wymienić gałki), bateryjki, trochę gierek dla młodszych dzieci na x i ps.

Myślę w drugim tygodniu stycznia będzie akcja podarowania. 

A może Wy macie jakieś minecrafty, LEGO, raymany czy jakieś wyścigi na xone albo PS4?

Opublikowano
  • Autor

Ostatni update. Udało mi się zorganizować taki zestaw. Czekam jeszcze na gałki do jednego pada a tak to już wszystko. W przyszłym tygodniu planuje odwiedzić dwie placówki. Zdam relacje.

IMG20240106105756.jpg

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, Plugawy napisał:

Następna zbiórka na Wielkanoc i dla jednego domu czy dajesz sobie na razie spokój? 

Zobaczymy. Dyrka by oczekiwała na 3 domy, a to już jest większe przedsięwzięcie. Na dzień dzisiejszy powiedziałbym, że pas. Dam teraz konsole, poznam resztę dzieci, zobaczę wdzięczność to może i przyjdą chęci. A poza tym do Wielkanocy jeszcze sporo czasu.

Opublikowano
  • Autor

Gry poinstalowane (prawie bo Xbox nie pomieścił wszystkiego), pady naładowane, gałki w padzie wymienione. Jutro dzwonię się umówić.

Aaaa i trafił się gratis. W pudełku razem z FIFA na Xbox był też Minecraft, super. 

Opublikowano
  • Autor

Dziś mogę powiedzieć, że cała akcja zakończyła się pełnym sukcesem. Dzieci z dwóch pozostałych domów dziecka dostały troszkę szczęścia w postaci dwóch konsol i gier. Chciałbym wszystkim biorącym udział w akcji z całego serca podziękować w imieniu swoim jak i dzieci. Pamiętajcie dobro wraca!!! Jeszcze raz dzięki!

link do relacji:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0MteWKa2PbVubByr6DNzRRNBqMPTwVHT2NW4JH6BzDVCfps5JJfVTLf6VyPq3Lkpxl&id=100057158482734

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Jeśli ktoś coś organizuje to ja chętnie przekaże dwa laptopy ASUS

Spoiler

BSNSbFV.jpegD3FaZlB.jpegG78Tog3.jpegP97t8tO.jpegP97t8tO.jpegE0G10ph.jpeg1Bwhwfu.jpegKmUVRhI.jpegneHc8l9.jpeg

Laptopy 100% sprawne.

Oryginalne Win11Home - klucze w biosie.

Gotowe do pracy.

wymieniłem im matryce + założyłem dyski SSD 256GB

Modele na zdjęciach.

W jednym bateria do wymiany, drugi trzyma ponad 4h.

Niestety z powodu, że jestem po licznych operacjach i nie za bardzo jestem mobilny i nie wiele mogę nieść (podnosić, przenosić) - jeśli ktoś coś to odbiór osobisty, oddam naprawdę potrzebującym dzieciakom :) 

Edytowane przez Assassins_78

Opublikowano
  • Autor

Szczerze dzięki Wam i innym wspierającym zorganizowałem o wiele więcej niż początkowo zakładałem. A jak pamiętacie Pani dyrektor było mało. Tak więc ja swoje zrobiłem i czuję się spełniony. Z mojej strony temat zamknięty. Jak ktoś będzie chciał u siebie coś organizować, albo macie jakieś pomysły to ja też coś dołożę czy pomogę.