Konsolite 552 Opublikowano 18 września 2023 Opublikowano 18 września 2023 W dniu 17.09.2023 o 12:11, Kmiot napisał: Chłop napisał jeden tekst o rolkach i się wykończył. Trzymaj się tam Roger. My tutaj na forum sobie poradzimy bez Ciebie, ale PE już sobie raczej nie poradzi, więc prawdopodobnie dobrze dobierasz priorytety. W dniu 17.09.2023 o 12:11, Kmiot napisał: Możliwe, że sam Capcom już o niej zapomniał. No, ale przynajmniej dinozaury pod nowego Dino Crisis mają już gotowe. To urocze, ale wątpię abyśmy się szybko, jeśli kiedykolwiek doczekali powrotu/remastera Dino Crisis, choć dziwniejsze rzeczy się zdarzały... W dniu 17.09.2023 o 12:11, Kmiot napisał: Roger z Tobą musi postępować ostrożnie, bo zaraz odjebiesz jakiejś ważnej grze 5/10 i gównoburza gotowa, też dwa razy bym się zastanowił xd Ale spoko, myślę, że jak kogoś interesuje Twoja opinia, to ma inne możliwości, by jej zaciągnąć (choćby podcasty), więc nie żeby mi tego jakoś brakowało, po portu zauważyłem okres zaniżonej płodności w magazynie, no ale będę obserwował dalej, bo może to tylko tymczasowe. Jeśli będzie zasługiwać na taką ocenę to w czym problem? Co by nie mówić o wszystkich tripleEjach to zazwyczaj gwarantują poprawną jakość rozgrywki, chyba że to TLOU2 albo konsolowy CyberPunk Inna sprawa że chyba nietrudno domyślić się (wiem, myślenie jest trudne, obserwuję to na co dzień w "fabryce;) ) co lubię, albo zapytać. Choć nie ukrywam że jeśli wyszła by nowa Shantae i okazała się słaba, to mimo wszystko bym napisał prawdę. Przykładem może być ocena 2giego sezonu Guilty Gear StrIVe - nawet Roger zapytał się czy wszystko ze mną w porządku jak zobaczył notę. Dzięki za reklamę podcastu PoGRAduszki, nie wykluczone że niebawem będzie więcej materiałów z mym aksamitnym głosem w czeluściach internetu Zaniżona płodność jest głównie spowodowana tym że ostatnio mam trochę mniej czasu na ogrywanie "gier które wyglądają ciekawie" oraz tym że w przypadku publicystyki, wolę napisać coś co chcę napisać, niż na zasadzie "trzeba napisać". Niebawem wychodzi remaster Gargoyles i zapodałem propozycję by przy okazji recenzji (jeśli dostanę ) napisać o serii animowanej i kulisach jej powstania (fani Next Generation domyślają się co mam na myśli). Zresztą wystarczy zapytać Kacpra ile On poświęca czasu na swoje materiały, to nie trudno się domyślić że jeśli chodzi o specyficzne tematy (W40K, druk 3D, czy wszystkie Extreme Plus`y) to wypada sprawdzić wiele kwestii, bo pamięć dobra, ale często nasz umysł potrafi płatać figle i przeinaczać fakty, ale w dziwaczny sposób je łączyć ze sobą. Mam kilka materiałów zaplanowanych, ale siły na zamiary - wolę oddać tekst do innego numeru niż "wyrobić normę". W dniu 17.09.2023 o 12:11, Kmiot napisał: Zmiany potrzebne, bo tak jak pisałem: obecnie kącik jest przez większość czasu kierowany do już zorientowanych w temacie i mało przystępny dla świeżaków (jak ja), bo dla Ciebie coś może być oczywistością, o której nie warto wspominać (z uwagi na mało miejsca), a dla mnie w tym momencie zaczynają się "schody" i kaskada myśli "o czym on pisze?". Potraktuj to jako wyzwanie, by w tych kilku zdaniach zachęcić czy zaintrygować potencjalnego nowego widza i żółtodzioba. Bo tych zorientowanych w temacie i tak będzie trudno zaskoczyć czy sprawić, by zmienili zdanie. Próg wejścia. W kolejnym numerze będzie tylko opis jednego tytułu oraz "nowoczesne" ułatwienie zobaczenia - przynajmniej taki jest plan. Przyznam szczerze, że chciałem składać tą stronę co miesiąc, potem że zrobię dtp (układ, logo działu itp.) ale wyszło jak wyszło, nie ma konkretnego "winnego" tylko po prostu "proza życia". W kolejnym także tylko jeden tytuł. Natomiast co do formy to zastanowię się aby pisać bardziej na zasadzie "zajawki" dla osób niezaznajomionych z tematem, na podobnej zasadzie co text o Gunpla, chyba o coś takiego Ci chodzi? 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 21 września 2023 Autor Opublikowano 21 września 2023 Nowy numer opozniony Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Cda będzie 25. A extrim 3 dni później. kurla nikt tych gazet nie kupuje a oni przekładają premiery bo embargo… Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Jak nikt nie kupuje to chyba nikomu nie powinno przeszkadzać? Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 bardziej mnie zastanawia, jakie to tytuły pretendowały do dyszki starfield i patch do Jedi Survivor??? Cytuj
K.Adamus 684 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 (edytowane) No ja myślę, że Wrota kończę 2 akt - i póki co zbieram miejscami szczękę z podłogi. Nie interesowalem soe kto recenzował ale jeśli jest mniej niż 9, to dawać go na gołe klaty! BTW. Nowy nabytek. Spoiler Spoiler Edytowane 22 września 2023 przez K.Adamus 1 Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 faktycznie, zapomniałem o bg3 Cytuj
Grześ 381 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 To ciekawe kiedy będzie PDF jak mają embargo Cytuj
Pix 915 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 Pewnie Zax dał dychę Starfield, bo ten człowiek od lat spuszcza się nad grami bethesdy. 1 Cytuj
FIIlp 54 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 17 godzin temu, Pix napisał: Pewnie Zax dał dychę Starfield, bo ten człowiek od lat spuszcza się nad grami bethesdy. W 2023 Starfield zasługuje maksymalnie na 7 bądźmy poważni. Choć Diablo 4 dostało tutaj 9... więc nic mnie nie zdziwi. 22 godziny temu, K.Adamus napisał: No ja myślę, że Wrota kończę 2 akt - i póki co zbieram miejscami szczękę z podłogi. Nie interesowalem soe kto recenzował ale jeśli jest mniej niż 9, to dawać go na gołe klaty! Ja też kończę drugi akt. Ta gra jest fenomenalna . Gram na PS5 obawiałem się sterowania ale niesłusznie. Sterowanie padem jest zrobione znakomicie nie sądziłem, że można ten typ rozgrywki przenieść tak dobrze na pada. A zaznaczę grałem w Divinity original sin 2 i tam sterownie mnie irytowało. Grałem też w Anno które niejaki Adamus ocenił na 8 Tam sterowanie było zje... godzinę wytrzymałem i wróciłem do wersji na pc. Cytuj
K.Adamus 684 Opublikowano 22 września 2023 Opublikowano 22 września 2023 26 minut temu, FIIlp napisał: Grałem też w Anno które niejaki Adamus ocenił na 8 Tam sterowanie było zje... godzinę wytrzymałem i wróciłem do wersji na pc. W porównaniu konsole - PC strategia zawsze będzie bardziej intuicyjna na blaszaku. Bede bronił zdania z recenzji, że w Anno je przemyslano, mi siadło. Ale to ja. W Baldura gram na ps5 i jestem zadowolony, ale jakoś intuicja podpowiada mi, że myszka byloby łatwiej. Co nie zmienia faktu,że jest bdb. Ale to taka gra, że i na bongosach bym grał:D Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 W dniu 21.09.2023 o 12:44, Shen napisał: Nowy numer opozniony Właśnie szukałem info kiedy nowy numer. Powinien być gdzies jakiś monit o tym opóźnieniu, dla tych 7 forumowiczy co kupują pismo. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 25 września 2023 Autor Opublikowano 25 września 2023 4 minuty temu, grzybiarz napisał: Właśnie szukałem info kiedy nowy numer. Powinien być gdzies jakiś monit o tym opóźnieniu, dla tych 7 forumowiczy co kupują pismo. Wrzucam przeciez na biezaco informacje, nastepnym razem cie otaguje. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 @Roger mógłby chociaż temat założyć. Ktoś z redakcji może mu podpowiedzieć, że forumek jeszcze nie zdechł i czeka na takie info? 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 25 września 2023 Opublikowano 25 września 2023 8 minut temu, Shen napisał: Wrzucam przeciez na biezaco informacje, nastepnym razem cie otaguje. Ale ja to wiem. Wszedłem tu bo mi się przypomniało że pisałeś. Ale coraz gorzej, że muszę gdzieś wyszukiwać info które wrzucił inny czytelnik. Cytuj
Pix 915 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Ktoś zna w ogóle lore o tym dlaczego Rodżer się wysrał na forum? Cytuj
milupl 621 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 32 minuty temu, Pix napisał: Ktoś zna w ogóle lore o tym dlaczego Rodżer się wysrał na forum? Zadał się z Łapuszem. A jak mówi mądre przysłowie "Z kim się zadajesz takim się stajesz ". 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 września 2023 Autor Opublikowano 26 września 2023 2 godziny temu, Pix napisał: Ktoś zna w ogóle lore o tym dlaczego Rodżer się wysrał na forum? Jakis redaktor najpierw twierdził, że jest na wakacjach, dlatego nie wchodzi na forum. Pewnie doszedł do wniosku, ze skoro mu łapusz za to nie płaci, to wyjebane, ale mógl się chociaz pozegnac. Cytuj
Słupek 2 155 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 albo obraził się za pociski na ppe xd 3 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Niech się obraża, byle tylko zaćmiony żądzą zemsty nie wciska gruszkowskiego do magazynu Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Konieczne jest przywołanie Rogera do porządku. Postawmy mu ultimatum. Na powrót na forum ma czas do premiery nowego numeru. Jeśli do tej pory się tutaj nie zamelduje, to absolutnie nic z tym nie zrobimy. 1 Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Trochę za słabe ultimatum, ja bym zagroził wyrażeniem zaniepokojenia i głębokiego oburzenia. Kilka lat temu UE tak zrobiła i na terrorystów to podziałało (chociaż tam jeszcze zbrojna armia rysowników kredkami na chodniku była, ale chyba nie musimy sięgać po AŻ TAK drastyczne środki), powinno podziałać i na Rogera. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 082 Opublikowano 26 września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 26 września 2023 Żeby rozwiać wszelkie teorie spiskowe Sierpień był ciężkim miesiącem kłopoty ze zdrowiem, dzieciakami, potem padł mi komputer, nie mogłem odzyskać hasła do forum a chwilę potem mieliśmy wyjazd na gamescom stąd nie wrzuciłem w poprzednim miesiącu zapowiedzi, bo nie miałem jak. Generalnie trochę musiałem się potem zresetować, odpocząć, na co nie było ostatecznie czasu, PSX jest teraz w każdym aspekcie po mojej stronie (kiedyś był w red. jeszcze Perez, Butcher, Rozbo i dwie osoby na końcówkach) a jednak jest to praca dodatkowa, bo nie idzie z PSX-a się utrzymać, więc tak naprawdę ogarniam wszystko na dwa etaty, w tygodniu i weekendami, i czasami tak po ludzku chciałby człowiek wziąć jakiś prawdziwy urlop, którego nie miałem od kilku lat (nawet jak się gdzieś wyjedzie laptop trzeba brać i te 2-4 godziny dziennie na nim ogarniać tematy). Tak więc wszystko w porządku, wracam do życia, jutro będzie zapowiedź nowego numeru na forum, jak tylko nowy grafik podrzuci wizualizacje. 6 10 4 Cytuj
Winopijca 12 Opublikowano 26 września 2023 Opublikowano 26 września 2023 Dzięki za informację. 3maj się Roger! ------- PS Rodzina > praca PSS Jak to mądrzy ludzie mawiają... "Za 10 lat jedynymi, którzy będą pamiętać, że siedziałeś do późna w pracy, będzie Twój małżonek/partner i dzieci" 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi