Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Korzystał ktoś z tych zniżek (lojalnościowych i nie tylko) na https://elenovo.pl/ Konsola mnie wyszła 1390 zł, wysyłają ją od 3 tygodni, nie wiem o co chodzi. Na mejne nie odpisują Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada wow, niezła cena - z podobną też bym sobie handheld PC kupił Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Brzmi jak standardowa obsługa Lenovo, ja bym się nie martwił tylko czekał Kiedyś reklamowałem w ich laptopie łuszczący się lakier z klawiatury, kazali odesłać laptopa. Reklamacja trwała 7 tygodni, dostałem maila ,że została rozpatrzona. Zadowolony czekałem na paczkę i curva dostałem laptopa w takim samym stanie jak odesłałem. Było to z 8-9 lat temu ale tak się zraziłem do tej firmy ,że już w życiu nic od nich nie kupię choćby nie wiem jak mieli atrakcyjną ofertę. No i oczywiście odradzam wszystkim w moim otoczeniu produkty tej firmy sukcesywnie od lat 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada Nie no od lat tylko i wyłączanie login 5 pro i zero problemów. Prócz przedmiotowej konsoli na którą czekam powiedzmy trochę długo xD Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 10 listopada Opublikowano 10 listopada SH2 na bazzite Musze przyznać że chodzi oo naprawdę dobrze. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Wygląda na to, że jednak wysłali Ha będzie 3 m-c darmowy gamepasik, będzie co ogrywać 1 Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada (edytowane) W dniu 10.11.2024 o 20:22, Assassins_78 napisał(a): SH2 na bazzite Musze przyznać że chodzi oo naprawdę dobrze. Ale widzisz jak to wygląda? :p 720p na tragicznym FSR 1 i z zepsutymi shaderami. Odpalone aby odpalić. A oprawa zgwałcona tragicznie. Edytowane 11 listopada przez SnoD Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada 7 minut temu, SnoD napisał(a): Ale widzisz jak to wygląda? :p 720p na tragicznym FSR 1 i z zepsutymi shaderami. Odpalone aby odpalić. A oprawa zgwałcona tragicznie. Na małym ekranie to nie przeszkadza aż tak. Ważne żeby był stabilny klatkarz i nie wszystko na low xd No ale tak czy siak gry na UE5 na przenośniakach to na razie sport dla sportu. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada (edytowane) @SnoD A odpalisz to lepiej na innym HH z innymi ustawieniami - czytaj lepszymi? Rozumiesz że mówimy o HH z zintegrowaną grafiką która dupska nie urywa. I tak nadal twierdzę że to wygląda naprawdę dobrze na 8 calach Nie możemy mieć wszystkiego od takiej konsoli, ja dając ten filmik starałem się udowodnić, że można odpalić tę grę i grać dość komfortowo. Na pewno otrzymacie podobne zestawienie od mojej osoby jak już konsola wyląduje w mych rekach Edytowane 11 listopada przez Assassins_78 Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada (edytowane) Są pewne granice, a te ekrany nie są takie małe. Na Rogu bardzo wyraźnie widać różnicę między FHD a 900p, 720p to już mocno rozmyte. A Legion ma jeszcze większy ten ekran. Nie wiem po co oczy męczyć. Edytowane 11 listopada przez SnoD Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Być może masz rację, każdy gra jak chce i jak mu wygodnie. Czasem po prostu trzeba iść na pewne kompromisy Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Osobiście gram we wszystko w 800p na LeGo i jest dla mnie akceptowalnie. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 13 listopada Opublikowano 13 listopada Dotarła bestia Jestem po upgrade oraz instalacji Bazzite i zmianie pasty na to co powinno być od zawsze Pierwsze testy zrobione. jest ciszej jest wydajniej (silent hill2 r) około 12 fps więcej niż na windowsie ale nie powiedział wszystkiego bo nie ma ustawień z windy - walczę z tym. (sterowniki alfa) Moim zdaniem ten HH powinien właśnie wychodzić z tym OSem (LINUXEM) anie windowsem. 1 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Po testach 2 dniowych przyznaje, że sterowniki pod windowsem są lepsze, Bizzate jeszcze musi popracować. Po zmianie pasty na pada grizzly jest mega dobrze. A nowe stery zainstalowane z łapy działają naprawdę dobrze, praktycznie w każdej grze jest spory kop wydajnościowy. Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada On 11/10/2024 at 10:59 AM, Ukukuki said: Brzmi jak standardowa obsługa Lenovo, ja bym się nie martwił tylko czekał Kiedyś reklamowałem w ich laptopie łuszczący się lakier z klawiatury, kazali odesłać laptopa. Reklamacja trwała 7 tygodni, dostałem maila ,że została rozpatrzona. Zadowolony czekałem na paczkę i curva dostałem laptopa w takim samym stanie jak odesłałem. Było to z 8-9 lat temu ale tak się zraziłem do tej firmy ,że już w życiu nic od nich nie kupię choćby nie wiem jak mieli atrakcyjną ofertę. No i oczywiście odradzam wszystkim w moim otoczeniu produkty tej firmy sukcesywnie od lat Ja tam jestem zadowlony. Mam ich 2 laptopy prywatne - jakiś 10 letni Lenovo z niższej półki i działa do dzisiaj oraz Legion 5 także bezproblemowy. Służbowe mam 2 - Thinkpad i Thinkbook a w przeszłości miałem kilka innych Thinkpadów i wszystko spoko zero problemów. Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada No jesli małpa lata w dobrych ustawieniach to naprawdę spoko Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Dla mnie bazzite game changer, nie znoszę windowsa na handheldach. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada (edytowane) Tak ja też do niego wrócę i pewnie zostanę, ale póki FSR tylko jest w wersji 1.0 nie widzę większego sensu siedzieć na nim, a dla samych Indyków - powiedzmy że słabo trochę. Ma sporo ustawień których brakuje na windzie odnośnie zasilania i to jest mega świetne. Ale jak już wspomniałem FSR póki co dla mnie nie do przyjęcia jako OS daily. Edytowane 15 listopada przez Assassins_78 Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Możesz używać wbudowanego w grę. Ja nie stosuję i jadę na 800p, i mnie wygoda > wydajność + shadery pod vulkana robią robotę. Mniej mi haczy np. Returnal na Bazzite niż windzie i to, że oszukuje gry, że ekran jest poziomy. Miałem parę gier które nie lubią się z pionowym, przekręconym ekranem. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada SH2r nie ma FSR 2.1 jedynie 1.0 co doprowadza, że gra chodzi miejscami 12 fpsów na low, co moim zdaniem jest nieakceptowalne. Małpa na nowych sterach pod windą chodzi ~60 fps i więcej w medium. Ja używam AtlasOS, którego łatwo się instaluje na czysty system - pewnie wiesz/wiecie o czym mowa Wtedy win robi się bardziej responsywny i powiedzmy gamers friendly Ale testuje oba, 2TB mam na 2 partycje podzielony i oba stoją koło siebie 1 Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Szybki test SH2r na najnowszych sterach Winda z FSR 3.1 Wysokie ustawienia Ustawienia epickie tylko nie wiem co jest z tą mgłą nie tak Sterowniki i aplikacja AMD zainstalowana ręcznie - bez usuwanie poprzednich sterowników Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada A to nie było coś zjebane z mgła w Sh2 na Z1 extreme? Coś widziałem że żeby to naprawić to trzeba raytracing włączyć czy cuś. Anyway 100fps na wysokich to jakas abstrakcja Sprzęt dla grzebaczy heh Cytuj
SnoD 2 342 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada To nie problem z mgłą, tam shadery są zjebane pod Z1. Co do FSR to poniżej 3.1 nie ma co odpalać, bo te poprzednie wersje to tragedia. Cytuj
Assassins_78 1 156 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada (edytowane) Faktyczne, po wgraniu latki jest już ok. No teraz można grać Edytowane 15 listopada przez Assassins_78 Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 21 listopada Opublikowano 21 listopada @Assassins_78 i co zadowolony z Legiona? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi