Skocz do zawartości

Legion Go - kolejny handheld PC

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brzmi jak standardowa obsługa Lenovo, ja bym się nie martwił tylko czekał :lapka: 

Kiedyś reklamowałem w ich laptopie łuszczący się lakier z klawiatury, kazali odesłać laptopa. Reklamacja trwała 7 tygodni, dostałem maila ,że została rozpatrzona. Zadowolony czekałem na paczkę i curva dostałem laptopa w takim samym stanie jak odesłałem. Było to z 8-9 lat temu ale tak się zraziłem do tej firmy ,że już w życiu nic od nich nie kupię choćby nie wiem jak mieli atrakcyjną ofertę. No i oczywiście odradzam wszystkim w moim otoczeniu produkty tej firmy sukcesywnie od lat :)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.11.2024 o 20:22, Assassins_78 napisał(a):

SH2 na bazzite :) 

Musze przyznać że chodzi oo naprawdę dobrze.

Ale widzisz jak to wygląda? :p

720p na tragicznym FSR 1 i z zepsutymi shaderami.

Odpalone aby odpalić. A oprawa zgwałcona tragicznie.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano
7 minut temu, SnoD napisał(a):

Ale widzisz jak to wygląda? :p

720p na tragicznym FSR 1 i z zepsutymi shaderami.

Odpalone aby odpalić. A oprawa zgwałcona tragicznie.

Na małym ekranie to nie przeszkadza aż tak. Ważne żeby był stabilny klatkarz i nie wszystko na low xd No ale tak czy siak gry na UE5 na przenośniakach to na razie sport dla sportu. 

Opublikowano (edytowane)

@SnoD A odpalisz to lepiej na innym HH :)  z innymi ustawieniami - czytaj lepszymi?
Rozumiesz że mówimy o HH z zintegrowaną grafiką która dupska nie urywa. 

I tak nadal twierdzę że to wygląda naprawdę dobrze na 8 calach :) 

Nie możemy mieć wszystkiego od takiej konsoli, ja dając ten filmik starałem się udowodnić, że można odpalić tę grę i grać dość komfortowo.

Na pewno otrzymacie podobne zestawienie od mojej osoby jak już konsola wyląduje w mych rekach :) 

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano (edytowane)

Są pewne granice, a te ekrany nie są takie małe. Na Rogu bardzo wyraźnie widać różnicę między FHD a 900p, 720p to już mocno rozmyte. A Legion ma jeszcze większy ten ekran.

Nie wiem po co oczy męczyć.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Dotarła bestia :) 

Jestem po upgrade oraz instalacji Bazzite i zmianie pasty na to co powinno być od zawsze ;)

oMxLR5u.jpegOadShEt.jpegeUAwuYM.jpeg2wox10H.jpegg5gUsVI.jpegPuhh0NI.jpegBE5I1ea.jpeg (4096×3072)

Pierwsze testy zrobione. 

jest ciszej

jest wydajniej (silent hill2 r) około 12 fps więcej niż na windowsie ale nie powiedział wszystkiego bo nie ma ustawień z windy :( - walczę z tym. (sterowniki alfa)

Moim zdaniem ten HH powinien właśnie wychodzić z tym OSem (LINUXEM) anie windowsem.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Po testach 2 dniowych przyznaje, że sterowniki pod windowsem są lepsze, Bizzate jeszcze musi popracować.

Po zmianie pasty na pada grizzly jest mega dobrze. A nowe stery zainstalowane z łapy działają naprawdę dobrze, praktycznie w każdej grze jest spory kop wydajnościowy.

fL3GHnA.jpeg

Opublikowano
On 11/10/2024 at 10:59 AM, Ukukuki said:

Brzmi jak standardowa obsługa Lenovo, ja bym się nie martwił tylko czekał :lapka: 

Kiedyś reklamowałem w ich laptopie łuszczący się lakier z klawiatury, kazali odesłać laptopa. Reklamacja trwała 7 tygodni, dostałem maila ,że została rozpatrzona. Zadowolony czekałem na paczkę i curva dostałem laptopa w takim samym stanie jak odesłałem. Było to z 8-9 lat temu ale tak się zraziłem do tej firmy ,że już w życiu nic od nich nie kupię choćby nie wiem jak mieli atrakcyjną ofertę. No i oczywiście odradzam wszystkim w moim otoczeniu produkty tej firmy sukcesywnie od lat :)

Ja tam jestem zadowlony. Mam ich 2 laptopy prywatne - jakiś 10 letni Lenovo z niższej półki i działa do dzisiaj oraz Legion 5 także bezproblemowy. Służbowe mam 2 - Thinkpad i Thinkbook a w przeszłości miałem kilka innych Thinkpadów i wszystko spoko zero problemów.

Opublikowano (edytowane)

Tak ja też do niego wrócę i pewnie zostanę, ale póki FSR tylko jest w wersji 1.0 nie widzę większego sensu siedzieć na nim, a dla samych Indyków - powiedzmy że słabo trochę. Ma sporo ustawień których brakuje na windzie odnośnie zasilania i to jest mega świetne. Ale jak już wspomniałem FSR póki co dla mnie nie do przyjęcia jako OS daily.

Edytowane przez Assassins_78
Opublikowano

Możesz używać wbudowanego w grę. Ja nie stosuję i jadę na 800p, i mnie wygoda > wydajność + shadery pod vulkana robią robotę. Mniej mi haczy np. Returnal na Bazzite niż windzie i to, że oszukuje gry, że ekran jest poziomy. Miałem parę gier które nie lubią się z pionowym, przekręconym ekranem.

Opublikowano

SH2r nie ma FSR 2.1 jedynie 1.0 co doprowadza, że gra chodzi miejscami 12 fpsów na low, co moim zdaniem jest nieakceptowalne.  Małpa na nowych sterach pod windą chodzi ~60 fps i więcej w medium.

Ja używam AtlasOS, którego łatwo się instaluje na czysty system - pewnie wiesz/wiecie o czym mowa ;) 

Wtedy win robi się bardziej responsywny i powiedzmy gamers friendly :P 

Ale testuje oba, 2TB mam na 2 partycje podzielony i oba stoją koło siebie :) 

• Plusik 1
Opublikowano

Szybki test SH2r na najnowszych sterach Winda z FSR 3.1

Wysokie ustawienia 

v1NCduY.jpegNZofFvW.jpeg

Ustawienia epickie

t0R38do.jpegPELpsx7.jpeg

tylko nie wiem co jest z tą mgłą nie tak :D 

Sterowniki i aplikacja AMD zainstalowana ręcznie - bez usuwanie poprzednich sterowników :) 

Opublikowano

A to nie było coś zjebane z mgła w Sh2 na Z1 extreme? Coś widziałem że żeby to naprawić to trzeba raytracing włączyć czy cuś.

Anyway 100fps na wysokich to jakas abstrakcja ;)

Sprzęt dla grzebaczy heh