Skocz do zawartości

Legion Go - kolejny handheld PC

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest naprawdę dobrze na średnich, trzyma 50 klatek, czasem chrupnięcie jest.

edit:

Zablokowanie klatek na 60 i patch z nexusa robi robotę. Teraz jest bardzo stabilnie w utrzymaniu sztywniutko 50 fps. 

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/categories/1/

Heh ja pisze o stalkerze 2 :D   na legionie

Ale tak, legion go to kozaczek jesli chodzi o HH

Edytowane przez Assassins_78
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Będzie krok wstecz jeśli chodzi o moc w słabszej wersji ale jest też szykowana mocniejsza. 

https://www.purepc.pl/lenovo-legion-go-s-producent-szykuje-tansza-przenosna-konsole-napedzana-starszymi-procesorami-amd-rembrandt

Tego jest teraz taki wysyp ,że masakra. MS nie reaguje z przystosowaniem Windowsa do Pocket PC. Niedługo jeszcze Acer zaprezentuje swoją wersję. Szkoda ,że wszyscy kopiują Valve bez dodania czegoś od siebie, jedynie Lenovo próbowało. Brakuje mi czegoś w formie GPD Win mini albo max od dużych producentów. Bo Chińczycy z GPD to malutka firma i nie da rady tego zrobić w przystępnej cenie oraz z dystrybucją. 

Opublikowano

Mają magazyn części pewnie, ktoś się znajdzie na słabszą wersję która będzie odpowiednio tańsza.  

Nie wszyscy kupowali Rog Z1 Extreme.  Jak będzie tysiąc różnicy, to już wielu będzie rozważać. 

Opublikowano

Nie ma wielkiego skoku w 15W więc nie każdemu ta moc bez baterii 80w jest potrzebna, stąd też zakupy Steam Decka. Nie wiem jedynie czy będą w stanie konkurować z SD (LCD) cenowo. OLED nie zmienia ceny więc nie jest już tak optymalny jak kiedyś.

Tak jak @Ukukuki pisze, mógłby Lenovo zrobić clamshella żeby to nie kosztowało 5000 i miało gwarancję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowe sterowniki które wypuścił Asus dla Ally robią robotę :) 

Jak już wspomniał @DarkStar w temacie Asusa, jednak ja myliłem się :) a byłem pewien, że owe funkcję są zaimplementowane w obecnym i używane przeze mnie. 

Te sterowniki dodają wszystkie funkcje, które były zablokowane. Teraz jest naprawdzę dobrze, co widać na filmiku ;) 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe czy po zbliżających się targach i prezentacji nowych modeli, będzie jakaś przecena na LeGo. 

Generalnie te ceny pod 4k to będzie standard teraz chyba. Za dużo jednak. 

Ten nowy sprzęt od MSI ponoć dobry ale to pewnie i ponad czwórkę będzie kosztować :)

A tak z innej beczki, to korzysta ktoś z tego zbiorowego launchera Playnite?

Tak patrzyłem na necie to fajne to, nawet można ustawić wygląd jak w ps5 :)

Edit. Niedługo ponoć na zostać wypuszczony fsr4.0. to te modele które są już na rynku będą mogły to obsługiwać? Bo gdzieś wyczytałem że to będzie na jakimś AI czy cuś 

Edytowane przez drozdu7
Opublikowano

4+ kafla za dostęp praktycznie do wszystkich wydawanych gier pod ręką, to zdecydowanie lepszy deal niż te upośledzone konsole :)

Jakbym nie miał Roga, to bym kupił najmocniejszy sprzęt jaki teraz wyjdzie :)

• This 1
Opublikowano

I tak i nie. To jest dalej PC. Teraz wydasz 4k, potem wymienisz za 2k dopłaty to się kwoty robią, konsole (sprzętowo) są tańsze, za to gry droższe i po paru generacjach lub nawet 1 do śmietnika więc wszystko jest kwestią tego, ile grasz i jakie masz potrzeby. Mam znajomka który ma troje dzieci, PS5 i 3-4 gry rocznie, często długo po premierze, fizycznie. W jego przypadku PC to strzał w stopę.

Opublikowano

No ale rozmawiamy tu raczej w gronie ludzi co grają lub starają się grać więcej niż ten anegdotyczny ojciec z piątką dzieci ;)

Jak ktoś nie gra, to robi jak mój kumpel, kupi XSS za 1.000 zł i 3 gry na promocji za 150 zł i ma spokój na rok ;)

Opublikowano

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdolnięty.

• Haha 2
  • This 1
Opublikowano

Ja muszę mieć choćby jeden sprzęt stacjonarny i nie wyobrażam sobie grać tylko na przenośnym PC. Jestem dużo lepszym graczem trzymając zwykłego pada w dłoniach, dałbym radę ale nie chciałbym przechodzić soulsów na sprzęcie mobilnym. Oczywiście można podłączyć SD/Go/ROG ally do telewizora ale to nie jest tak naturalne jak odpalanie konsoli padem, która automatycznie włącza TV i wszystko działa od strzała. Na święta nocował u mnie szwagier i graliśmy w jego ulubione UFC i jestem pewny, że na konsoli pobrałem i odpaliłem tę grę szybciej niż zrobiłbym to na rogaliku. 

Opublikowano
4 minutes ago, Krzysztof93 said:

Ja muszę mieć choćby jeden sprzęt stacjonarny i nie wyobrażam sobie grać tylko na przenośnym PC. Jestem dużo lepszym graczem trzymając zwykłego pada w dłoniach, dałbym radę ale nie chciałbym przechodzić soulsów na sprzęcie mobilnym. Oczywiście można podłączyć SD/Go/ROG ally do telewizora ale to nie jest tak naturalne jak odpalanie konsoli padem, która automatycznie włącza TV i wszystko działa od strzała. Na święta nocował u mnie szwagier i graliśmy w jego ulubione UFC i jestem pewny, że na konsoli pobrałem i odpaliłem tę grę szybciej niż zrobiłbym to na rogaliku. 

U mnie to samo, musi być sprzęt stacjonarny, mimo, że to na przenośnym gram najwięcej. 

Opublikowano

No stacjonarka jedna jak najbardziej. 

Teraz będą te targi i coś napewno więcej będzie wiadomo. Bo żadnych premier w pl nie ma chyba ustalonych jeśli chodzi o sprzęt. Czy te nowe MSI mocno odjedzie rogalikom/Lego, czy Z2 extreme będzie w tym roku i czy ten fsr 4.0 będzie tylko dla nowych urządzeń 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

Ja muszę mieć choćby jeden sprzęt stacjonarny i nie wyobrażam sobie grać tylko na przenośnym PC.

Dokładnie tak, jak NemoKOF napisał - każdy ma inne potrzeby ;). Ja, dla odmiany, nigdy (może raz, na pięć minut) nie odpaliłem decka/roga/msi przenośnie, zawsze konsola siedzi w stacji i gram na tv.

Opublikowano

W tym roku Switch 2. W przyszłym może Steamdeck 2. A 2027 już PS6 chyba wypatrywać. Póki co żadne ROGu i inne Legiony mnie nie interesują. Skoro Indianę i Space Marine 2 dało się zmusić do działania dobrze na Decku to te sprzęt ma jeszcze sporo do powiedzenia

Opublikowano
24 minuty temu, NemoKOF napisał(a):

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdolnięty.

Mam to samo.

Dodać mogę- bo lubię posiadać.

Ten Mini 24 nie jest drogi, bo na str widzę 3k z groszami.

Ten mini 2025 nie przekroczy 4k? 

No teraz targi i niby Z2 będzie, ale czy do końca roku wyjdą sprzęty na z2? Może pod koniec nowy ROG. Jeszcze Sony i MS niby coś dłubią

@Homelander Na rogu miałbyś to o wiele ładniejsze i lepiej działające. Tylko innny budżet. 

Opublikowano
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Indianę i Space Marine 2 dało się zmusić do działania dobrze na Decku

i to było granie godne 2024 roku czy powrót do lat 90 i radość z gry, która nie powinna ale jednak działa? Bo takie nowości mój rogalik omija z obawy właśnie, że sprzęt będzie się męczył na 120% swoich możliwości a gierka będzie działać i wyglądać na 30% tego co powinna. Próbowałem ze Stalkerem 2 i może dało się grać ale kurcze no po co się męczyć. 

Opublikowano

Na pewno przekroczy, mają ten najnowszy chip inne (Win Max 2 2025 i Win 4 2025) produkty tej firmy i kosztują 1300-1500 usd, także dużo. W nowym poprawili chłodzenie bo jest to duży problem wersji 2023 i 2024.

Co do stacjonarek - u mnie sporadycznie laptop i Switch Oled w docku. Dosłownie - 3h w miesiącu więc nic innego nie kupuję. Do gier LEGO z dziećmi wystarczy, same grają na 3DSach ale mało, nie mają mega wkręta jak stary.

Z2 najmocniejsze będzie miał najpewniej inne CPU ale dokładnie to samo GPU które jest w AI370 więc widać teraz jaka będzie wydajność. Pewnie znowu będzie miało inne drivery. Widać po testach, że poprawiła się wydajność na niższych TDP trochę (w końcu AMD to poprawiło) więc można obstawiać że Z2 będzie tak samo działało +- 5% w zależności od RAMu np.