NemoKOF 733 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Dla mnie tylko Win Mini xD Pocket nie ma kontrolera a Max 2 i Win 4 mają ekrany 60hz. Cytuj
Ukukuki 7 449 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Dziwna polityka GPD z tymi ekranami, wszystkie sprzęty dla graczy a żaden nie ma VRR oprócz mini. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Kuźwa teraz patrzę to każdy Legion ma mieć inną specyfikacje i cenę. Pierwszy ma wyjść Windowsowy z 32 GB ram i dysk 1 TB. To będzie mocniejszy model niż ten standardowy? Bo potem jakiś za 599 i 499 dolców to chyba słabsze już. Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Teraz wychodzi mocny, słabsze w maju. Zrobić jeden temat dla Pocket PC- tam będzie Asus, Lenovo i reszta. SD nie dodawać, bo tego jednak najwięcej na forum. Cytuj
Homelander 2 515 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Ten Legion z SteamOS ma być mocnieszy od Steamdecka, ale słabszy niż reszta sprzętów typu ROGi i inne takie. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia No to tak, ale jak się ma ten standardowy do tego który ma wyjść jeszcze w styczniu? Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano 8 stycznia Opublikowano 8 stycznia Jeden model na windowsie, drugi na steam i ten najmocniejszy chyba z2. Gdzieś była grafika tych 3 modeli i różnice. Nie mogę wyszukać na teraz. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano 9 stycznia Opublikowano 9 stycznia Dobra znalazłem, to ja źle zrozumiałem. Po prostu zarówno ten Windowsowy jak i Steam Os mają mieć warianty. Beda z prockiem Z1 extreme albo Z2G słabszym jakimś. Ciekawe jaka będzie cena tego styczniowego na Extreme z 32gb ramu. Cos zacząłem się znów poważniej rozglądać, pogoniłem jedna konsole bo na niej nie grałem. Rog Ally latają w bardzo fajnych cenach ale to palenie kart pamięci dyskredytuje dla mnie ten sprzęt (ja mam z 300gb emulatorów które chciałbym mieć na karcie ewentualnie). Cytuj
NemoKOF 733 Opublikowano 31 stycznia Opublikowano 31 stycznia Ja swojego sprzedałem właśnie ale mogę z czystym sumieniem polecić, jeśli rozmiar nie jest problemem. Okran zajebisty, na Bazzite działa wszystko jeśli chodzi o sprzęt więc masz po prostu mocniejszego Steam Decka. A że rozdziałka to 2x 800p to jak ustawisz na 800p obraz nie wygląda wbrew pozorom jak gówno. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano poniedziałek o 05:08 Opublikowano poniedziałek o 05:08 Jak tam ten nowy Legion S? Widziałem że chyba dobrze sobie radzi na niższych watach. Ale w ogólnym rozrachunku słabszy od podstawowego Z1E. Ciekawe czy w tym roku na rynku będą już Z2 czy tylko zapowiedzi. Tego nowego MSi 8+ też nie widać u nas na rynku póki co Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano poniedziałek o 06:27 Opublikowano poniedziałek o 06:27 (edytowane) Kup Ally x. Tylko cena wyższa. Szczerze to nie wiem czy z2 extreme da jakiegoś potężnego boosta. Zapewne więcej klatek będzie, ale na jakiś mega nie liczę. Nadal bolączka i to największa będzie bateria. Ten Legion niby ok, słabszy. Wszystko kwestia w co chcesz grac. Ja duże nowe tytuły i tak ogrywam na dużej konsoli/PC, tu nadrabiam starsze gry. Doom z 2016 fruwa, slot na SD naprawili w wersji x, ale ja nie używam i tak. Poprawili chwyt trochę i ogólnie jest lepiej no i czarna wersja samego sprzętu. Ale 3899 trzeba dac. Edytowane poniedziałek o 06:32 przez iluck85 Cytuj
GearsUp 451 Opublikowano poniedziałek o 06:36 Opublikowano poniedziałek o 06:36 Potężny boost dla handheldów to będzie jak te chipy amd trafią już do laptopów a później właśnie do przenośniaków Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano poniedziałek o 07:30 Opublikowano poniedziałek o 07:30 Valve mówił że nie planują następcy SD dopóki nie będzie właśnie sensownego skoku. No i tego skoku Z2e nie da, ofcoz trzeba poczekać na sprzęt i porównania. Cytuj
NemoKOF 733 Opublikowano poniedziałek o 07:43 Opublikowano poniedziałek o 07:43 Skok ma być w niskim watażu (15w max) którego obecnie dalej nie ma, jest zbyt mały żeby usprawiedliwiał nową generację. Nowy Legion S mega goovno, droższy i mniej wydajny niż sprzęty na z1e, jakieś bzdurne jechanie na "marce", mam nadzieję że od pije się czkawką żeby takie pomysły unikać w zarodku. Chipy amd są w laptopach ale tam mogą mieć i 50w więc to nie jest dobre porównanie bo w hh by działały 10 minut. Obecnie te nowe dalej nie mają wielkiego skoku na niskim poborze prądy więc Valve czeka i chyba słusznie cześć robi. Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano poniedziałek o 07:46 Opublikowano poniedziałek o 07:46 Dlatego ja wziąłem tego X i poczekam Asus też nie pokazał nic nowego w las vegas w kwesti pocket PC. Może latem i premierą pod koniec roku jak z X, ale X to był update i poprawki bolączek pierwszego modelu. Zrobic koksa nie problem, ale cena musi być jeszcze sensowna. Tak czy siak mi tam X pasuje z windowsem lepiej niż SD. Cytuj
NemoKOF 733 Opublikowano poniedziałek o 07:58 Opublikowano poniedziałek o 07:58 No i możesz mieć dual boota. Obecnie wyszły w sesnowej cenie baterię dk oryginalnego Rog Ally pojemności 74wah więc imo najlepiej sobie wziąć właśnie Ally używkę i taką baterię. Wyjdzie poniżej 2k jak się dobrze trafi i można pograć w te parę tytułów więcej niż na SD. Cytuj
iluck85 3 052 Opublikowano poniedziałek o 08:01 Opublikowano poniedziałek o 08:01 Ale nadal jest problem ze slotem kart SD i x to naprawił, a drozdowi na tym zależy. A jak same emu, to bym wziął lepszego/wiekszego Anbernic. Albo coś innego w budżecie 1000 plus. Cytuj
NemoKOF 733 Opublikowano poniedziałek o 08:29 Opublikowano poniedziałek o 08:29 No slot SD jedna z większych klap w sprzęcie ostatnimi czasy xD Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano poniedziałek o 08:33 Opublikowano poniedziałek o 08:33 29 minut temu, iluck85 napisał(a): drozdowi na tym zależy. Ja to tak się przyglądam i obserwuje ten segment. Jak się rozwija Cytuj
Daffy 10 820 Opublikowano poniedziałek o 09:09 Opublikowano poniedziałek o 09:09 Kumpel się napalil na tego legion go s i jak tak sobie poczytałem o nim to kasa w błoto. Ten procek z2 go całkowicie bez szału, nie dość że do pięt nie dorasta z1extreme to jeszcze na 15w takie same wyniki osiąga, czasem i gorsze niż steam deck. Na 25/30w jest lepiej ale nie jakoś wybitnie lepiej to już wolałbym po stokroć wtedy kupić zeszłorocznego legion go lub rog ally gdzie jednak na tych wyższych trybach są to potwory wydajności. Cytuj
creatinfreak 3 910 Opublikowano poniedziałek o 10:44 Opublikowano poniedziałek o 10:44 Ten z2go dopiero pokaże jak wyjdzie wersja steamowa. Bo jednak coś tam wydajniejszy niż ten procek że steamdecka. Do windows to tylko extreme. Cytuj
NemoKOF 733 Opublikowano poniedziałek o 12:07 Opublikowano poniedziałek o 12:07 Też będzie słabszy lub max równy z1e więc bez sensu. Jak Daffy pisze - po co to kupować jak są lepsze i tańsze opcje lub opcje za tą samą kasę ale lepsze przez więszkość ilość ramu (AllyX)? Niepotrzebne ruchy które imo spowodują, że część ludzi poczuje się oszukana kupując to i zakładając, że są wydajniejsze. Cytuj
drozdu7 3 037 Opublikowano poniedziałek o 18:58 Opublikowano poniedziałek o 18:58 Ten Z1 Extreme to może okazać się wydajny jeszcze przez dłuższy czas. W zasadzie wszystko śmiga, jeśli nie odrazu to po czasie (oczywiście są zjebane gry/porty co na mocnych kompach chrupią). Brat wcześniej narzekał bo coś tam mu hooyowo działało, ale dopiero teraz poświęcił czas, ogarnął sterowniki itp i wczoraj pisał że Helldiversy 2 pyka i zadowolony bardzo Cytuj
Ukukuki 7 449 Opublikowano poniedziałek o 19:37 Opublikowano poniedziałek o 19:37 Ja po tej żonglerce sprzętami to jednak doceniam Decka i to co valve zrobiło. Trzymam za rozwój tego linuxa pod gierki i jak ruszy wersja na PC to się przesiadam. Naprawdę fajnie to działa. Skakanie po tych sprzętach mi się już trochę znudziło i czekam na Decka 2. A tak ogólnie to bym polecał sprzęty od GPD, tylko są kosmicznie drogie w porównaniu do konkurencji. Cytuj
Homelander 2 515 Opublikowano poniedziałek o 19:47 Opublikowano poniedziałek o 19:47 A ten Legion ze SteamOS? Dużo wydajniejszy będzie od Decka? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi