Skocz do zawartości

Legion Go - kolejny handheld PC

Featured Replies

Opublikowano

Z tego co wiem to w kwestii wydajności raz jest lepiej raz jest gorzej i w sumie wychodzi na to samo. W jednej grze zauważysz lekką poprawę a w innej lekkie pogorszenie. 

Edytowane przez Krzysztof93

• Odpowiedzi 247
  • Wyświetleń 16,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Właśnie przyszło pudełeczko  Pierwsze wrażenie.....jakie to jest bydle  Szczerze to chyba aż za duże. Windows się aktualizuje i będę się bawić.   

• NemoKOF
    NemoKOF

No ja się udzielam a prawie nie gram xD LeGo leży nieużywane drugi miesiąc. Ja 3DS i Switch Lite w drodze do roboty, dwoje dzieci mam. A i tak pewnie kupię GPD Win Mini 2025. Czemu? Bo jestem pyerdoln

• Zdecydowanie przydalby sie zbiorczy temat. Tylko SD niech zostanie osobno. Jest najpopularniejszy ze wszystkich i nie ma co mieszac. Co do tego Legiona to widzialem wczoraj gdzies info ze ma latac za

Opublikowano

Wyżej wrzucałem filmik do DF. W 90% przypadków różnica jest żadna, czasem kilka gierek przez możliwość ściągnięcia Shaderów (tylko gry ze Steam) nie mają stuttera (FF7, Stray), są takie które lepiej działają na Linuxie (cyberpunk) a i trochę gier chodzi wolniej (nie pamiętam teraz przykładów). 

Do ekranów to jednak jak już masz porównanie to są lepsze i gorsze i ciężko się do gorszych wraca xD

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Ok, jak chodzi Cyberpunk na Legionie Go?

Chcesz żeby kto za Ciebie wbił w YouTube "cyberpunk legion go"? 

Opublikowano

W związku z tym, że bebechy Ally i Legion Go są takie same (w wersji Z1E) to możesz zobaczyć też filmiki z Ally który jest nieco popularniejszy i jest ich więcej

Spoiler

Oczywiście masz już też FSR3 mod  w Decky to i klateczki w tej sposób dodasz (i input laga też xd)

Opublikowano
22 minutes ago, Daffy said:

Chcesz żeby kto za Ciebie wbił w YouTube "cyberpunk legion go"? 

Na youtube cuda pokazują i wzajemnie się wykluczają. Wolę relację kogoś zaufanego, zwłaszcza, że to sprawa subiektywna

Opublikowano

Ja nie odpowiem bo akurat mnie ta gra nigdy nie interesowała xD Wiem że mogę odpalić Returnala i Indianę które chodzą, a na SD są męką

Opublikowano
4 godziny temu, NemoKOF napisał(a):

Switch V1/V2 -> SD LCD

Zaznacz tylko, że w świecie Memkofa 60% sRGB > 100% sRGB.

Opublikowano

Dla mnie wyraźnie napisałem co ma znaczenia. Na kij mi 100% sRGB którego nie nie widzę w moim przypadku użycia? To moja ocena, możesz mieć inną. 

Opublikowano
6 minut temu, NemoKOF napisał(a):

Dla mnie wyraźnie napisałem co ma znaczenia. Na kij mi 100% sRGB którego nie nie widzę w moim przypadku użycia? To moja ocena, możesz mieć inną. 

No ilość nitsów na zewnątrz może mieć znaczenie ale grając na 100% jasności to by mi szybko wzrok wypaliło

Opublikowano

Jasność to składowa. Ten okropny digitizer i przestrzeń między nim, brak jakiekolwiek powloki niwelującej reflexy czy smugi... Matowy SD LCD zjadał czytelnością ekranu na zewnątrz Switcha bez popity. Po prostu Switch powinien był od razu wyjść z ekranem jakości tego z OLEDa. Ally pokazało, że IPS się nadaje tylko trzeba się choć troszkę przyłożyć. Taki Udon robi zresztą teraz SUPER7 - zamienniki ekranów do Switcha V1/V2 i robi je jako OLED i LCD, więc ekrany są, trzeba było tylko nie brać takiego szrota który wzięli

Opublikowano
1 minutę temu, NemoKOF napisał(a):

Ten okropny digitizer i przestrzeń między nim, brak jakiekolwiek powloki niwelującej reflexy czy smugi

Znowu rozkręcałeś handhelda i narobiłeś odcisków palców na touchpad digitizerze, że jakieś mleko masz? Mój Switch v1 ma identyczną ostrość jak SD OLED, porównywałem nawet wczoraj.

Opublikowano

No to się ciesz xD Ja na nim na dworzu widzę głównie swoje odbicie, a że brzydki jestem to nie chcę na nie patrzeć

P. S. Tu wrzuciłem info o nowych, zamiennych ekranach.

Te 100% sRGB na v1 :obama:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurde, wpadł mi w łapy ten Legion, no piękny sprzęt :). Wcale nie aż tak duży (w każdym razie po opisach spodziewałem się większego szoku), a ekran - bajka. Naprawdę można nie mieć TV i cieszyć się grą :P. Wrzuciłem Bazzite (dobra, trzeba powiedzieć to raz na zawsze - Windows nie nadaje się do handheldów) i szafa gra. Jebać konsole (może poza N).

Opublikowano

Bazzite to obowiązek rzekłbym. Ale sterowniki GPU nie w każdej grze są aktualne i fiszery jeszcze kuleją, ale to najlepszy ekosystem na HH. 

Opublikowano

Mamy to :)

ACBXVc5.jpeg

Pięknie śmiga.

SteamOS dla Legion Go/s  - instalacja krok po kroku.

Opublikowano

Ja używałem zanim sprzedałem już jakiś czas temu i śmigało bardzo dobrze. Dodatkowym plusem był brak problemu z faktem, że ekran jest domyślnie obrócony, The Quarry miało z tym problem na windzie a na Bazzite od strzała latało jak złe. Nie wiem jak można Windowsa w HH używać xD

Opublikowano

No jak to lata teraz na SteamOS'ie to bania mała. Przecież ta konsola dostała nowe życie, przecież ten OS powinien być preinstalowany od razu jak konsole wyciągasz z pudełka.

No i wisienka na torcie EmuDeck - PS2, PS3, Swiczyk emulacja :banderas:

Po przejściu na channel beta dostaliśmy możliwość zmiany TDP i działa to wyśmienicie. Jeszcze jak uporają się o zejście minimalne do 5 wat to już będzie HH kompletny. 

Opublikowano

Chwila, moment, przecież ten SteamOS na Legion nie został jeszcze oficjalnie wydany i to co jest, to jest beta, której na reddicie nie polecają instalować - osobiście nie testowałem, ale podobno w chuj bugów i w stanie obecnym nie jest to system daily. Co innego bazzite, ale to inna bajka, rozwijana grubo od ponad roku. Ja nawet na decku miałem zainstalowane bazzite, a nie steamos xD.

Opublikowano

Bo nie ma oficjalnego, są dwie wersje

Ta ze strony Steam, chyba golas 3.1 już nie pamiętam, ale też sprawdzałem. I ta 3.8 kompilacja pod resztę HH opartych na Ryzen Z1E/s. Na 100% przejście z 3.1 na 3.8 ma bugi i nie wszystko działa. 

Ja od razu wgrałem 3.8 i dział mi jak pisałem wyżej. A i nie jest moim wyznacznikiem to co ktoś pisze na redzie.  Bazzite to całkowicie inna wersja linuxa z nakładką pełnoekranowej aplikacji Steam którą można sobie zainstalować na windzie.