Opublikowano 18 lutego18 lut Z tego co wiem to w kwestii wydajności raz jest lepiej raz jest gorzej i w sumie wychodzi na to samo. W jednej grze zauważysz lekką poprawę a w innej lekkie pogorszenie. Edytowane 18 lutego18 lut przez Krzysztof93
Opublikowano 18 lutego18 lut Wyżej wrzucałem filmik do DF. W 90% przypadków różnica jest żadna, czasem kilka gierek przez możliwość ściągnięcia Shaderów (tylko gry ze Steam) nie mają stuttera (FF7, Stray), są takie które lepiej działają na Linuxie (cyberpunk) a i trochę gier chodzi wolniej (nie pamiętam teraz przykładów). Do ekranów to jednak jak już masz porównanie to są lepsze i gorsze i ciężko się do gorszych wraca xD
Opublikowano 18 lutego18 lut 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Ok, jak chodzi Cyberpunk na Legionie Go? Chcesz żeby kto za Ciebie wbił w YouTube "cyberpunk legion go"?
Opublikowano 18 lutego18 lut W związku z tym, że bebechy Ally i Legion Go są takie same (w wersji Z1E) to możesz zobaczyć też filmiki z Ally który jest nieco popularniejszy i jest ich więcej Spoiler Oczywiście masz już też FSR3 mod w Decky to i klateczki w tej sposób dodasz (i input laga też xd)
Opublikowano 18 lutego18 lut 22 minutes ago, Daffy said: Chcesz żeby kto za Ciebie wbił w YouTube "cyberpunk legion go"? Na youtube cuda pokazują i wzajemnie się wykluczają. Wolę relację kogoś zaufanego, zwłaszcza, że to sprawa subiektywna
Opublikowano 18 lutego18 lut 1 minutę temu, Homelander napisał(a): sprawa subiektywna Czyli musisz i tak sam sprawdzić.
Opublikowano 18 lutego18 lut Ja nie odpowiem bo akurat mnie ta gra nigdy nie interesowała xD Wiem że mogę odpalić Returnala i Indianę które chodzą, a na SD są męką
Opublikowano 18 lutego18 lut 4 godziny temu, NemoKOF napisał(a): Switch V1/V2 -> SD LCD Zaznacz tylko, że w świecie Memkofa 60% sRGB > 100% sRGB.
Opublikowano 18 lutego18 lut Dla mnie wyraźnie napisałem co ma znaczenia. Na kij mi 100% sRGB którego nie nie widzę w moim przypadku użycia? To moja ocena, możesz mieć inną.
Opublikowano 18 lutego18 lut 6 minut temu, NemoKOF napisał(a): Dla mnie wyraźnie napisałem co ma znaczenia. Na kij mi 100% sRGB którego nie nie widzę w moim przypadku użycia? To moja ocena, możesz mieć inną. No ilość nitsów na zewnątrz może mieć znaczenie ale grając na 100% jasności to by mi szybko wzrok wypaliło
Opublikowano 18 lutego18 lut Jasność to składowa. Ten okropny digitizer i przestrzeń między nim, brak jakiekolwiek powloki niwelującej reflexy czy smugi... Matowy SD LCD zjadał czytelnością ekranu na zewnątrz Switcha bez popity. Po prostu Switch powinien był od razu wyjść z ekranem jakości tego z OLEDa. Ally pokazało, że IPS się nadaje tylko trzeba się choć troszkę przyłożyć. Taki Udon robi zresztą teraz SUPER7 - zamienniki ekranów do Switcha V1/V2 i robi je jako OLED i LCD, więc ekrany są, trzeba było tylko nie brać takiego szrota który wzięli
Opublikowano 18 lutego18 lut 1 minutę temu, NemoKOF napisał(a): Ten okropny digitizer i przestrzeń między nim, brak jakiekolwiek powloki niwelującej reflexy czy smugi Znowu rozkręcałeś handhelda i narobiłeś odcisków palców na touchpad digitizerze, że jakieś mleko masz? Mój Switch v1 ma identyczną ostrość jak SD OLED, porównywałem nawet wczoraj.
Opublikowano 18 lutego18 lut No to się ciesz xD Ja na nim na dworzu widzę głównie swoje odbicie, a że brzydki jestem to nie chcę na nie patrzeć P. S. Tu wrzuciłem info o nowych, zamiennych ekranach. Te 100% sRGB na v1
Opublikowano 26 marca26 mar Kurde, wpadł mi w łapy ten Legion, no piękny sprzęt :). Wcale nie aż tak duży (w każdym razie po opisach spodziewałem się większego szoku), a ekran - bajka. Naprawdę można nie mieć TV i cieszyć się grą :P. Wrzuciłem Bazzite (dobra, trzeba powiedzieć to raz na zawsze - Windows nie nadaje się do handheldów) i szafa gra. Jebać konsole (może poza N).
Opublikowano 26 marca26 mar Bazzite to obowiązek rzekłbym. Ale sterowniki GPU nie w każdej grze są aktualne i fiszery jeszcze kuleją, ale to najlepszy ekosystem na HH.
Opublikowano środa o 09:532 dni Mamy to Pięknie śmiga. SteamOS dla Legion Go/s - instalacja krok po kroku.
Opublikowano środa o 11:302 dni Ja używałem zanim sprzedałem już jakiś czas temu i śmigało bardzo dobrze. Dodatkowym plusem był brak problemu z faktem, że ekran jest domyślnie obrócony, The Quarry miało z tym problem na windzie a na Bazzite od strzała latało jak złe. Nie wiem jak można Windowsa w HH używać xD
Opublikowano czwartek o 08:231 dzień No jak to lata teraz na SteamOS'ie to bania mała. Przecież ta konsola dostała nowe życie, przecież ten OS powinien być preinstalowany od razu jak konsole wyciągasz z pudełka. No i wisienka na torcie EmuDeck - PS2, PS3, Swiczyk emulacja Po przejściu na channel beta dostaliśmy możliwość zmiany TDP i działa to wyśmienicie. Jeszcze jak uporają się o zejście minimalne do 5 wat to już będzie HH kompletny.
Opublikowano czwartek o 10:201 dzień Chwila, moment, przecież ten SteamOS na Legion nie został jeszcze oficjalnie wydany i to co jest, to jest beta, której na reddicie nie polecają instalować - osobiście nie testowałem, ale podobno w chuj bugów i w stanie obecnym nie jest to system daily. Co innego bazzite, ale to inna bajka, rozwijana grubo od ponad roku. Ja nawet na decku miałem zainstalowane bazzite, a nie steamos xD.
Opublikowano czwartek o 10:421 dzień Bo nie ma oficjalnego, są dwie wersje Ta ze strony Steam, chyba golas 3.1 już nie pamiętam, ale też sprawdzałem. I ta 3.8 kompilacja pod resztę HH opartych na Ryzen Z1E/s. Na 100% przejście z 3.1 na 3.8 ma bugi i nie wszystko działa. Ja od razu wgrałem 3.8 i dział mi jak pisałem wyżej. A i nie jest moim wyznacznikiem to co ktoś pisze na redzie. Bazzite to całkowicie inna wersja linuxa z nakładką pełnoekranowej aplikacji Steam którą można sobie zainstalować na windzie.
Opublikowano czwartek o 11:011 dzień Download : SteamOS 3.8 recovery https://steamdeck-images.steamos.cloud/steamdeck/20250320.1000/ ale widzę, że już są nowsze rewizje https://steamdeck-images.steamos.cloud/steamdeck/20250402.1001/