drozdu7 2 786 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Nieźle to wygląda. Ale to są chyba jakieś nieoficjalne sterowniki nie? Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 20 października Opublikowano 20 października Wystarczy ręcznie stery zapodać dla 780m te od Lenovo to jakaś kpina. Cytuj
drozdu7 2 786 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Ponoc można przy tym coś tam spyerdolic ten Legion Space Ale jak ktoś się zna to chyba warto bo naprawdę ta wydajność robi wrażenie Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 21 października Opublikowano 21 października Wg opinii na które trafiam nie ma za wiele minusów per se, space działa. Natomiast samo generowanie tworzy dużo "szumu" i artefaktów oraz dodaje opóźnienie, skalowanie dodaje swoje opóźnienie to się robi już często odczuwalne i jakoś to do mnie nie trafia, tylo co potestowałem to wolę grać bez tego jednak. Sam ogólnie skręcam rozdziałkę do 800p i tak gram po prostu. Dorwałem dysk 1tb, wrzucę go na dniach i zrobię dual boot z bazzite os (linux, interfejs SteamOS) i tak pogram. Usypianie dla mnie ważne a na windowsie to odwieczny problem. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Na razie czekając na elementy zaorałem stary dysk i postawiłem bazzite i na razie jestem zachwycony Szybszy Steam Deck i wielkim ekranem. Dodany składniki do sterowania po Legiona (po Ally też są). Mega. Odpalony Returnal który na SD jest niegrywalny raczej. Gram na 800p uprzedzając pytania :-) 1 Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października bazzite jest dość sprawnie rozwijany. To podstawa dla HH jeśli nie chcesz Windowsa Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 22 października Opublikowano 22 października Jestem w szoku. Bardzo mi się podoba. Mogę mieć też Windowsa więc win-win. Parę kliknięć i masz wydajniejszego Steam Decka. Mega. W popularnym urządzeniu masz sterowanie TDP, obsługę wszystkich przycisków, w LeGo działają kontrolery po odłączeniu. Jest suwak do TDP i najlepsze - suwak do odświeżania. LeGo ma po prostu przełącznik 60/144 xd Tu jest płynna regulacja i DZIAŁA. Wow po prostu, szacuneczek Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Właśnie przyszło pudełeczko Pierwsze wrażenie.....jakie to jest bydle Szczerze to chyba aż za duże. Windows się aktualizuje i będę się bawić. 7 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Jakieś pro tipy co ustawić aby chodziło jak najlepiej? Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października A powiedzcie mi, czy te urządzenie nie jest za ciężkie jeżeli chodzi o handheld? O wiele mniejszy Switch w sumie nie jest jakoś super wygodny, ale można pograć leżąc, tu jakoś sobie tego nie wyobrażam. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Powiem Ci, że jest za co złapać a nie jak tablet Nintendo. Na razie nie miałem długiej sesji, ale trzyma się to bardzo dobrze. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Asus Rog Ally ci nie podszedł to wątpię ,że ten PC podejdzie. Czekam na opinie Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października Wielkiego Steamdecka czy padlet z WiiU trzyma mi się lepiej i gra wygodniej niż na Switchu. Ergonomia jest ważniejsza niż sama wielkość Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października (edytowane) 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a): Asus Rog Ally ci nie podszedł to wątpię ,że ten PC podejdzie. Czekam na opinie Już wiem czego się spodziewać, do tego wróciłem na windowsa na pc. A pierwsze wrażenia pozytywne. Edytowane 29 października przez creatinfreak Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 29 października Opublikowano 29 października 2 godziny temu, Homelander napisał(a): Wielkiego Steamdecka czy padlet z WiiU trzyma mi się lepiej i gra wygodniej niż na Switchu. Ergonomia jest ważniejsza niż sama wielkość No ale do Switcha kupujesz inne gripy i nadal wazy mniej. Zresztą nawet w postaci deski do krojenia switcha dalo się godzinne trzymać w górze, zanim ręce ścierpły leżąc, a te urządzenia? Pytam, bo okazji pobawić się dłużej nigdy nie miałem. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Gram ma Decku i nie odczuwam żadnych dolegliwości. Granie na Switchu bez gripa to jak kara. Ergonomia > waga. 1 Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Jest ciężki. Na szczęście jest duży i gruby więc kładę do na nogach albo na brzuchu. No i ma opcję STOŁOWĄ Cytuj
Assassins_78 973 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października (edytowane) 17 godzin temu, creatinfreak napisał(a): Jakieś pro tipy co ustawić aby chodziło jak najlepiej? Wypierdol tego Windowsa i zainstaluj bizzate https://bazzite.gg/ Tutek instalacji https://docs.bazzite.gg/General/Installation_Guide/ Edytowane 30 października przez Assassins_78 Cytuj
Krzysztof93 1 281 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 8 godzin temu, easye napisał(a): No ale do Switcha kupujesz inne gripy i nadal wazy mniej. Zresztą nawet w postaci deski do krojenia switcha dalo się godzinne trzymać w górze, zanim ręce ścierpły leżąc, a te urządzenia? Pytam, bo okazji pobawić się dłużej nigdy nie miałem. Miałem switcha z gripem i teraz ROG Ally i jest tak samo albo ręce cierpną albo szyja boli ale z jakiś dziwnych przyczyn daje to radość na tyle dużą, że na TV odpalam sobie stary znany mi film a gry z PS5 odpalam przez remote play. Nie wiem... może trzeba mieć za sobą dzieciństwo z GBC a później PSP żeby to kochać? Dobrze się bawię ale czasami brzydzę się sobą bo sam czuje, że DualSense + TV jest mega wygodny, nieporównywalnie wręcz bardziej ergonomiczny i praktycznie niemęczący totalnie w porównaniu ze Switchem w HH i ROG ALLY granie na telewizorze normalnym padem wydaje się masażem aniołków na chmurce. Nie wiem jak się sprawdzają te sprzęty w podróży bo Switch u mnie nie zdał egzaminu i przestałem go ze sobą zabierać gdziekolwiek a rogallyka nawet nie próbuje Cytuj
SnoD 2 318 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 7 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a): Gram ma Decku i nie odczuwam żadnych dolegliwości. Granie na Switchu bez gripa to jak kara. Ergonomia > waga. Nawet z gripami na tym gównie ciężko się gra. Kupiłem i wrzuciłem do szuflady. Cytuj
DarkStar 81 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 8 godzin temu, easye napisał(a): No ale do Switcha kupujesz inne gripy i nadal wazy mniej. Zresztą nawet w postaci deski do krojenia switcha dalo się godzinne trzymać w górze, zanim ręce ścierpły leżąc, a te urządzenia? Pytam, bo okazji pobawić się dłużej nigdy nie miałem. 7 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a): Gram ma Decku i nie odczuwam żadnych dolegliwości. Granie na Switchu bez gripa to jak kara. Ergonomia > waga. Zgadzam się co do Switcha. Dłuższe granie bez jakiegoś gripa to mordęga (osobiście używam HORI Split Pad Compact zamiast gripa). Deck jest bardzo wygodny, ale zdarza się, że mi troszkę ścierpną małe palce, jeżeli gram dłużej w całkowicie leżącej pozycji i trzymam Decka w rękach ułożonych prostopadle do tułowia. Zgadzam się również, że ergonomia urządzenia jest ważniejsza niż jego waga. Deck ma też super wyważony środek ciężkości. Np. w jakichś reckach mówili, że Rogal jest węższy i przez to nie trzyma się go tak dobrze jak Decka. No to Legion Go jest jeszcze większy niż Deck. 1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a): z jakiś dziwnych przyczyn daje to radość na tyle dużą, że na TV odpalam sobie stary znany mi film a gry z PS5 odpalam przez remote play Często tak gram na Decku Zwłaszcza, że mam model OLED, a chiaki4deck obsługuje stream z PS5 z HDR, więc poza mniejszym ekranem nie czuję, żebym coś tracił. 2 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a): czuje, że DualSense + TV jest mega wygodny Ja nienawidzę DualSense. Moje dłonie są z nim niekompatybilne, po graniu kilkadziesiąt godzin w Ragnaroka wylądowałem u fizjoterapeuty z bólem stawów i ścięgien w obu dłoniach (serio). Znalazłem na necie szereg wątków o DualSense powodującym ból (można wyszukać dualsense pain), nie jest nas wielu, ale są takie osoby. Z żadnym wcześniejszym kontrolerem PlayStation nie miałem problemów. Na myśl o graniu na PS5 z tym narzędziem tortur od razu mi się odechciewa. Zacząłem nawet multiplatformy konsolowe kupować na Xboksa, żeby tylko DualSense nie używać. A jak już w coś gram na PS5, to wolę na Decka streamować. Cytuj
Krzysztof93 1 281 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Mi chodziło bardziej o sprzęt mobilny vs normalny pad możesz zamiast DualSense podstawić tu Nintendo Pro Controller albo ten od Xboxa. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Ja to mogę mieć najwygodniejszego pada na ziemi i jak leżę płasko z rękoma prostopadle do ciała po jakimś czasie cierpią ręce. Czyli obojętnie co bym nie trzymał to nie da rady tak długo pograć. Co do legiona. Gram sobie w batmanka i ta jego wielkość to jednak zaleta. Dobrze się to trzyma przez grube gripy, ekran duży to moje ślepe oczy nie muszę wytężać wzroku aby zobaczyć co się dzieje. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października 2 godziny temu, DarkStar napisał(a): Ja nienawidzę DualSense. Moje dłonie są z nim niekompatybilne, po graniu kilkadziesiąt godzin w Ragnaroka wylądowałem u fizjoterapeuty z bólem stawów i ścięgien w obu dłoniach (serio). Znalazłem na necie szereg wątków o DualSense powodującym ból (można wyszukać dualsense pain), nie jest nas wielu, ale są takie osoby. Z żadnym wcześniejszym kontrolerem PlayStation nie miałem problemów. Na myśl o graniu na PS5 z tym narzędziem tortur od razu mi się odechciewa. Zacząłem nawet multiplatformy konsolowe kupować na Xboksa, żeby tylko DualSense nie używać. A jak już w coś gram na PS5, to wolę na Decka streamować. Hah mam ten sam problem, to pierwszy pad gdzie mam po jakimś czasie po prostu ból w dłoniach, przydałaby się jakaś mniejsza wersja. Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 30 października Opublikowano 30 października Wy to macie problemy... odpalcie Shovel Knight na 3DS, to dopiero doświadczenie! Albo Isaaca xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi