Skocz do zawartości

Cinema news

Kmiot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mate5
Opublikowano
Director Uwe Boll contacted Blizzard about directing the film, but Blizzard refused. As quoted by MTV news Uwe Boll stated: "I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, 'We will not sell the movie rights, not to you... especially not to you. Because it's such a big online game success, maybe a bad movie would destroy that ongoing income, what the company has with it."

xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Z nieoficjalnych źródeł idą wieści, że oprócz nowej trylogii Star Wars, planowane są spin-offy z młodym Hanem Solo (przygody pomiędzy III i IV epizodem) oraz Boba Fettem (pomiędzy IV i V lub V i VI). Potwierdzony jest spin-off z Yodą.

Edytowane przez Shankor
Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, ale dzisiaj widzialem informacje, ze w filmie wystapi Han, Leia i Luke, ale glownymi bohaterami beda ich dzieciaki.

Gość mate5
Opublikowano

Co z tego że będą nowe gwiezdne wojny jak to będzie film animowany, składający się wyłącznie z modeli komputerowych :/ Za to lubię jedyną słuszną trylogię że scenerie, kostiumy, rekwizyty były wytworem kreatywności i talentu a nie bandy dobrych grafików komputerowych.

lucas-green-screen.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, ale dzisiaj widzialem informacje, ze w filmie wystapi Han, Leia i Luke, ale glownymi bohaterami beda ich dzieciaki.

czyli idealnie era dziedzictwa/przeznaczenia.

18 ksiazek do sfilmowania. Wyjdzie pare filmów.

Czas to 40-43 po bitwie o Yavin wiec Ford i reszta beda nawet pasowac wiekowo no moze oprocz lei, ktora sama siebie juz nie przypomina

Opublikowano

Nie będą filmować książek, jestem o tym przekonany w 90%. Mogą nawiązywać, zawierać w filmach jakieś smaczki, które wyłapią fani, ale ekranizacja tych - w znakomitej większości - marnych książek byłaby katastrofą i nie wierzę, że Lucasfilm zdecydowałby się na coś takiego po to tylko, żeby zadowolić garstkę zagorzałych fanów. Oczywiście fani będą stękać, że zniszczony kanon, że przecież w tym czasie Luke Skywalker powinien walczyć z siódmym klonem Imperatora i czwartym klonem siebie samego, ale epizod VII ma szanse na bycie pierwszym od  Imperium Kontratakuje obiektywnie naprawdę dobrym filmem tylko, jeśli scenarzyści i będący strzałem w dziesiątkę reżyser dostaną wolną rękę.