ogqozo 6 533 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 No właśnie miałem prosić forumka o jakąś listę Da Best od Pana Hoffmana, dzięki. To lecimy, Zatoko. Załóż sobie konto na Filmwebie, dodaj mnie czy tam Tekę do znajomych i masz listę rekomendacji na każdą okazję. Tak patrząc po ocenach, ja akurat wpisałem 10 Magnolii i Synekdosze, 9 to byłoby Boogie Nights, Mistrz i Capote, 8 Rodzina Savage, Zanim Diabeł, Wątpliwość, Lewy Sercowy, 25. godzina, U progu sławy, Happiness, Big Lebowski, Sydney. To dość niezwykłe, jeśli w ogóle oglądasz filmy i chociaż przez przypadek nie widziałeś żadnego z tych, są dość popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Mam konto na Filmwebie od jakoś 2007 i Tekę mam w znajomkach już. Możesz mnie zaprosić- http://www.filmweb.pl/user/sobushi A co do filmów z Hoffmanem, to jednak parę wdziałem: M:I 3 Red Dragon Hunger Games 2 The Big Lebowski Twister Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Twister jak mogłem pominąć tak ponadczasowy klasyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 JA dodam do tych zacnych filmów też świetną komedię w której grał Radio Rock Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Czytelnicy najlepszego w Polsce bloga o filmach wiedzą, że Hoffman był kultowym aktorem od lat. Nie mówię tego tonem informacji: wiadomo i tak, że ogólnie w Stanach i wszędzie był jednym z najbardziej cenionych obecnie aktorów i każdy to wiedział. Gdyby spytać o największy dorobek aktorski XXI wieku, byłby on przed mającymi mniej filmów Fassbenderem, Phoenixem i Danielem Day-Lewisem. fassbender, phoenix? chyba mi się powiększyła wada wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) No Hunger Games 3 na imdb jako 'postproduction', więc zdążył. Szkoda chłopa, niestety chyba jedynym film w jakim go widziałem oprócz Igrzysk było Mission Impossible 3. To teraz chyba dobry moment nadrobić. no kur.wa jedziesz na start synekdochę, capote, magnolię, mistrza, before devil knows you're dead, doubt, 25tą godzinę, wszystko jak leci w zasadzie. No właśnie miałem prosić forumka o jakąś listę Da Best od Pana Hoffmana, dzięki. To lecimy, Zatoko. Masorz, mam czekać aż Rosiński umrze, żebyś w końcu przeczytał Thorgala zamiast jakichś walking deadów? M z czym się nie zgadzasz? Edytowane 3 Lutego 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 No nie zgadzam się z tym jakoby Fassbender miał talent na miarę Daniela Day Lewisa. Sprzedaje osobowość w filmach z jego udziałem, nie postać którą gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mate5 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Nie wiem jaka osobowosc ma fassbender, ale w 12 years a slave pokazal ze jest w stanie dobrze grac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Fassbender nawet w dziadowskich x-menach i prometeuszu pokazał klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 (edytowane) Napisałem wyraźnie "dorobek aktorski w XXI wieku", czyli kto dał nam najwięcej dobrego grania. Mam kontakt z aktorami tylko poprzez ich rolę - nie obchodzi mnie, ile to talent, a ile osobowość. Nie mam takiego podejścia jak niektórzy, że im więcej aktorstwa, tym lepiej. Film to cel sam w sobie, zazwyczaj chodzi w nim o konkretne doznania, przekaz itp., a nie żeby się jarać, bo aktor jest zupełnie inny niż był w poprzednim filmie i wystąpił wbrew swojej naturze (typu jaranie się, że jakaś ładna aktorka jest brzydka czy stara w filmie, a kto inny schudł 50 kilo czy mieszkał przez rok w lesie). Inna sprawa, czy faktycznie Fassbender jedzie na "osobowości", jakkolwiek by to można było w ogóle zmierzyć. Tak naprawdę jego gra w "Głodzie" i "Niebezpiecznej metodzie" to niemal dwa bieguny. Robi w nich sporo ciekawych rzeczy. Oczywiście można inaczej na to patrzeć. Znam ludzi, dla których największym aktorem XXI wieku jest nawet Leo DiCaprio, chociaż zazwyczaj to ci ludzie, dla których "Skazani na Shawshank" są najlepszym filmem wszech czasów. Pominąłem też mniej znanych aktorów, bo spoza USA, jak Denis Lavant, Olivier Gourmet, Mathieu Amalaric, Javier Bardem. Jednak myślę, że konsensus był mniej więcej taki, jak napisałem. Edytowane 3 Lutego 2014 przez ogqozo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Jak wrócę z kołtunerskiej roboty to rozpiszę się bardziej na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Forum wstrzymuje oddech. Czy Fassbender przypadnie do gustu miłośnikom taniej rozrywki ze względu na swój irrelewantny charakter? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Mnie przypadł już dawno temu, super aktor. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Poczekajcie jeszcze trochę, muszę zjeść obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 http://www.theguardian.com/film/2014/feb/05/matthew-mcconaughey-gus-van-sant-sea-of-trees Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 http://www.youtube.com/watch?v=gzhTMTCXJzU 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 ja pie.rdole. ktos tesknil za rated r? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Może być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) bluzgi, spoko aktorzy i duzo przemocy. no i cycki. to nie moze sie nie udac. Edytowane 10 Lutego 2014 przez Ölschmitz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) to nie moze sie udac. nienawidze tekstu fixed, na szczescie nie musialem fixedowac. Edytowane 10 Lutego 2014 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 ojtamojtam. przyznaj, ze zapowiada sie fajnie gnido. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) zapowiada sie swietnie, serio, moze byc fajne kino bez cenzury. I serio to szkoda ze gubernator wyglada jak wyglada, jeszcze pare lat i naprawde bedzie groteska, mzoe za duzo lat stracil na polityke. Edytowane 10 Lutego 2014 przez _Milan_ Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) kolejny zwiastun the double richarda ayoade: kto jeszcze nie widział debiutu niech nadrobi to jak najszybciej. przy okazji przypomnijmy sobie ten znakomity trailer: http://www.youtube.com/watch?v=4IVFfiv6wpY Edytowane 11 Lutego 2014 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Humulus 820 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YSRuEpygMH4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Viggo Mortensen, Kristen Dunst, Oskar Isaac w thrillerze od Hossein Amini: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi