Skocz do zawartości

Cinema news

Kmiot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robią ze Snowdena człowieka narodu, a z tego co wiem to wystawił dane na widok publiczny tylko dlatego, że rząd jego wystawił więc nie były to całkiem moralne pobutki. Ale może wyjdzie z tego dobrej klasy thriller szpiegowski. Obsada zacna.

Opublikowano

O Snowdenie to tylko Citizenfour, nie wiem co chce osiągnąć Stone takim przedstawieniem historii (historii ważnej pod wieloma względami), ale nie wygląda to dobrze. Szkoda, że Oliver bez formy od dłuższego czasu.

Opublikowano

Robią ze Snowdena człowieka narodu, a z tego co wiem to wystawił dane na widok publiczny tylko dlatego, że rząd jego wystawił więc nie były to całkiem moralne pobutki. Ale może wyjdzie z tego dobrej klasy thriller szpiegowski. Obsada zacna.

Ze wspomnianego przez Hendrixa 'Citizenfour' wynika, że pobudki były jednak moralne. Snowden raczej nie ściemniał, zważywszy na fakt, że 'ten film nie jest o sprawie Snowdena, ten film JEST sprawą Snowdena' - skontaktował się on z reżyserką Laurą Poitras i kilkoma dziennikarzami, aby w zaciszu hotelowego pokoju w Hong Kongu opowiedzieć im o tym, czego się dowiedział, dziennikarze na bieżąco ujawniali kolejne aspekty tej sprawy, a Poitras nagrywała trwające około tygodnia rozmowy, czego zapisem jest 'Citizenfour'. Polecam, ciekawy dokument.

Co do fabularyzowanego 'Snowdena' - mi tam się trailer całkiem podoba, ale trzeba to będzie potraktować z pewnym przymrużeniem oka. Lubię Gordona-Levitta, wizualnie pasuje do tej roli, poza tym w zwiastunie słychać, że idealnie odwzorował głos Edwarda - trzymam kciuki za całość.

Opublikowano

Skoro przy Vikander jesteśmy. Panna Alicia podpisała już papiery do roli Lary Croft w szykowanej ekranizacji Tomb Ridera. Szkoda trochę, że Daisy Ridley odpadła w rozmowach bo chętnie bym zobaczył ją w troszkę innej roli. No cóż. Życie.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Vikander jest spoko. Po Ex Machinie jej kariera ruszyła z kopyta i jak widać jest teraz nieźle rozchwytywana do ról. Alicia jako Lara? Jestem na tak. Nie zaliczam się do sceptyków marudzących, że za małe cycki i w ogóle za mało seksownie jak na filmową Croftównę. Delikatna, naturalna kobieca uroda na propsie. Przypominam zresztą, że Lara z nowych Tombów nie jest już botoksowo-silikonowym potworem, jak wcześniej, a film ponoć ma bazować na fabule TR A.D. 2013 :)

Edytowane przez Frantik