milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 bardzo spodobał mi się ten cover depeszów Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 605 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Czemu Major nie ma sutków?! Nie idę na ten film! Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Sama strona techniczna wygląda doskonale i co najważniejsze stara się być wierna oryginałowi (mandze jak i anime). Myślałem, że wciągnięcie w to Mamoru Oshii to tani chwyt marketingowy ale teraz myślę sobie: "A co jeśli Oshii'emu rzeczywiście się to podobało? Może będzie wizualny sztosik?". Nawet są w pewnych miejscach filtry jak z anime. Jednak nie oszukujmy się. Scarlet to nie będzie Motoko. No i niezbyt pasuje mi ten generowany komputerowo kombinezon. Nic ich nie nauczył przypadek Green Lanterna? Czekam na trailer. Jak Batou będzie miał zwykłe oczy to będzie roz(pipi) na internetach uff, jednak jest okej No. Choć są dwie wersje oczu na trailerze. No zobaczymy. Jak się domyślam Ishikawa, Togusa, Pazu, Saito i Borma czekają na drugi film, a tutaj niczym w Arise losy Major, Aramaki'ego i Batou splotą się w walce z Władcą Marionetek, a na koniec założenie Sekcji 9. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Zapowiada się film z cyborgiem okraszony kilkoma motywami i stylistyką z innych filmów sci-fi. Jako takowy wypada nawet ok, jako Ghost in the Shell to jednak trochę nieporozumienie. Produkcja równie dobrze mogłaby robić za własną markę i nie wykorzystywać innej, no ale wiadomo kasa. Pomijając grę aktorską SJ, cała wizja postaci Motoko w jaką poszli tutaj mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Trailer ładny, też jestem pozytywnie zaskoczony, tylko ta Dżohanson... Kostium ma generowany z powodów swojej anatomii, wyglądałoby to gorzej jakby w takim wrzynającym się, ultra dopasowanym trykocie biegała "prawdziwa kobieta". Ja mam tylko nadzieję, że oprócz wizualiów nie zapomną o tym co równie ważne w GitS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 dalej jak widze scarlet to krece glowa ale strona techniczna sztosik, przeciez to nawet ma identyczne ujecia kamer w niektorych momentach jak w anime Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Fakt, wygląda dobrze, a Skarlet to poważny minus. Nie wiem po co ją tam wciskali. Kobita w ogóle mi nie pasuje, ani tym bardziej - nie podoba mi się. Może dlatego, że nie gustuję w karlicach o posturze klocka. No i coś mi się wydaje, że bez tego nazwiska film byłby pelszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 pajgi na problemy z anatomią tj. cellulitem i rozstępami polecam siłkę. No ale na 160 cm nawet siłka nie pomoże. Spójrzmy na nadchodzące Underworld: Blood Wars. Kate w lateksowym wdzianku wciąż wygląda zjawiskowo i pierdoliłbym ją jak jednorożec południcę. Można? Można. Problemem jest to, że Scarlett z żadnej strony nie pasuje na Major. Z tego co wiem wcześniejszym wyborem była Margot Robbie. No tutaj też nie dawałbym takiej trudnej roli. A co do tego ile GotS będzie w GotS to wątpię by dali radę zadowolić zarówno fanów jak i "resztę widzów". Podejrzewam, że fabularnie skierują się pod zachodniego widza. Głębokich i pełnych mądrości dialogów też raczej bym się nie spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Dobry trailer, najsłabszym ogniwem filmu będzie tak jak pisze chyba każdy, Motoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Ja bym spokojnie przebolał Scarlet, bo ogólnie fizycznie spoko, nieymagam przeniesienia Motoko 1:1, chodzi o to ze Scarlett robi głupie uśmieszki, i słodkie oczka, a wystarczy ze włączy tryb "twarda, bezemocjonalna sucz" TAK NIE Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Teraz jest moda na robienie 'takich bardziej ludzkich' robotów, a powinna być jak w oryginale. Może w samym filmie będzie bardziej poważna. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 a moze po prostu wzięli wersje z serialu: i całe to moje innych narzekanie nie ma podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Zlać wygląd, mogłaby być nawet Japonką czy coś, liczy się wnętrze. Tzn. brak umiejętności kreowania postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Przecież serialowa Motoko to najlepiej rozbudowana pod względem charakteru jej wersja. Przez większość czasu jest profesjonalnym żołnierzem, ale potrafi czasami ukazać swoje ludzkie oblicze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Powtarzałem to kilkukrotnie. Fikcyjne postacie kobiece (te powstałe w głowach facetów) są perfekcyjne bo takie mają być. Zarówno pod względem budowy ciała jak i charakteru. Nie ma doskonałe kobiety bo taka nie istnieje. Spoglądając na Major, Revy, Yennefer czy Wonder Woman facet chce ją porwać z ulicy i mieć tylko dla siebie. Dlatego tylu japończyków i Ping wiążą się z poduszkami z wizerunkami ulubionych postaci. W przypadku prawdziwych kobiet trzeba pogodzić się z "niedoskonałościami" inaczej nie poruchasz. Bo ileż można robić rękodzieła do fikcyjnej laski? Ech... chyba jebnę kiedyś felieton na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 (edytowane) Ale co ma ten wywód do tego że Scarlet nie pasuje? Czy ktoś tu pisze ze Motoko jest piekna i doskonała? Na moje to ona urodą specjalnie nie grzeszy, a charakter to ona nie ma raczej na sexslave;a, a tym bardziej matke twoich przyszłych dzieci. yennefer w filmie miała wąsy Edytowane 13 listopada 2016 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Pierwowzór oczywiście lepszy, ale przynajmniej motyw muzyczny zostawili. Pomijając brak sutów to trochę dziwnie jest to prostetyczne ciało. Bez sztucznych mięśni wygląda, jakby było zrobione ze szkła i tylko szkielet siedział w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Jak to, kobiety które nie są z komputera nie są takie jak wonderwoman i Major? Nie wierzę, chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 269 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 @milan, Ano dużo ma. Potencjalnie większość aktorek w średnim wieku (forumkowym emerytalnym) nie nadawałaby się do roli Major i nie piszę tu o wyglądzie. I jak zwykle sprowadzasz wszystko do jednej kwestii. Pisałem również o cechach wewnętrznych. Czytaj między wierszami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 fantastycznie zrobili ten opening, jest moc, jest nadzieja. @milan, Ano dużo ma. Potencjalnie większość aktorek w średnim wieku (forumkowym emerytalnym) nie nadawałaby się do roli Major i nie piszę tu o wyglądzie. I jak zwykle sprowadzasz wszystko do jednej kwestii. Pisałem również o cechach wewnętrznych. Czytaj między wierszami. do jakiej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 aha xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 13 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2016 O dziwo wygląda to całkiem ok. Kto wie,może w końcu doczekamy się filmowej adaptacji animu/mangi po której nie będzie odruchów wymiotnych.Choć fakt, Batou wygląda niespecjalnie,mogli się bardziej postarać dobierając aktora. Wiadomo do mangi/anime nie ma to startu ale jak na Hollywood to nie jest tragicznie biorąc pod uwagę ilość tandety jaką tam robią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 14 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2016 ale będziemy płakać! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi