JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 12 kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia W dniu 10.04.2024 o 11:53, PiotrekP napisał: Oskary pewnie rozstrzygnięte, można się rozejść. Wielu miało obawy o (sens) drugiego Jokera, ale po tym trailerze wygląda to bardzo dobrze. Teaser trailer do sequela "Joker" z 2019 roku prezentuje się bardzo kameralnie, ale i niezwykle silnie emocjonalnie. W ten sposób można sądzić i prognozować ,,jaki to będzie lub nie!" ten film. Ale... wszystko i tak ,,wyjdzie w praniu": po pierwszych recenzjach dla ogólnej gawiedzi, w końcu po pierwszych seansach i reakcjach społeczności w sieci etc. Podejrzewam, że sporo dla rozpromowania tego obrazu zrobi ,,marketing szeptany", dzięki któremu "Joker 2" może po raz kolejny, jako film ze swojego Uniwersum, zarobić olbrzymie pieniądze. Z Oscarami w 2025 roku to bym się na ten moment wstrzymał - grono Akademii jest bardzo wrażliwe na powtarzalności od gry aktorskiej do roli scenariusza i jego adaptacji na ekran kinowy w sequelu danego dzieła. Więc... jak im się ubzdura, że to i to jest takie samo jak wtedy - czyli genialny Phoenix może im się znudzić - to z nagród nici. Hype na sukces filmu i jego wyjątkowość - tak, Hype na Oscary i inne nagrody dla tej produkcji - nie. Oczywiście, że liczę na sukces kasowy i bycie dobrym kawałkiem komediowo-familijnej rozrywki w filmie animowanym, dla "Garfleld", który już za niedługo zadebiutuje w kinach na całym świecie. Liczę na zbliżenie się do wyniku "Kung Fu Panda 4" w BoxOffice. https://www.filmweb.pl/film/Garfield-2024-840869 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 12 kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 kwietnia 11 godzin temu, Sylvan Wielki napisał: Amerykańska wersja duńskiego filmu "Goście" z 2022r. Oryginał to jest bardzo dobry i w chuj mocny film. Ciekawe czy rimejk utrzyma poziom. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 551 Opublikowano 22 kwietnia Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia Zdecydowanie. Końcówka... Zauważ jednak, że - tak patrząc na zwiastun - sporo zmienili w tej wersji. Z innych propozycji: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 26 kwietnia Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia https://naekranie.pl/aktualnosci/gladiator-2-szczegoly-porywajacy-warty-oscara-czas-trwania-pokaz-testowy-1714114727 Proszę Państwa, mamy genialny film warty oscara! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 27 kwietnia Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia Chyba jednym z najciekawszych filmowych newsów, o których aż tak wcale głośno się nie mówi, a który naprawdę wart jest naszej uwagi... i to o wiele, wiele więcej i dłużej niżeli te wszystkie ,,zahajpowane do zesrania" wieści, jakoby "Gladiator 2" miał być super duper filmem z giga-chadowymi szansami na dzylion fazylionów Oscarów, jest ta informacja: Kontynuacja "28 dni później" i "28 tygodni później"... w filmie "28 lat później"! Jak pisze Filmweb: ,,(...)Szczegóły filmu są trzymane w tajemnicy. Wiadomo, że opracowali ją Danny Boyle i Alex Garland. Ten pierwszy jest też reżyserem". A oto nowe nazwiska kontynuacji serii bardzo dobrych brytyjskich horrorów w temacie Zombie i post-apo: Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 10 maja Udostępnij Opublikowano 10 maja Chuck Norris wraca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Damk 98 Opublikowano 11 maja Udostępnij Opublikowano 11 maja (edytowane) Wrzuciłem już post w dziale anime, ale myślę, że film przebił się do głównego nurtu, więc i tu dam znać. Chyba jedna z najbardziej rozpoznawalnych animacji od Studia Ghibli. Od 10 maja 2024 roku - po ponad 20 latach od premiery - ponownie w polskich kinach. Nie zerkałem do repertuaru pozostałych multiplesków - ale w Multikino i w niektórych kinach studyjnych - do wyboru: wersja z dubbingem i z napisami Edytowane 11 maja przez Damk Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 12 maja Udostępnij Opublikowano 12 maja W dniu 10.05.2024 o 11:13, Shen napisał: Chuck Norris wraca Średnio to wygląda, ale się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 13 maja Udostępnij Opublikowano 13 maja Śmieszkowe stają się te ,,ikonkowe" nagłówki z wielu portali popkulturowych, tak jak np. ma to miejsce na ,,filmłebie" xD. Raz to zachęca, raz to odrzuca geeka - zawsze jednak warto sprawdzić treść takichże newsików. I jeśli chodzi o Galactusa - zaglądajcie w artykuł na własną odpowiedzialność, bo aktor dobrany do tak mocarnego Villaina, i to startującego w MCU, jak na mój gust totalnie nieodpowiedni... przynajmniej na etapie finału castingu, a potem czas pokaże. Kwestia Stathama - nieśmiertelny i wieczny walczak kina akcji; pójdę na każdy jego nowy film/film z jego udziałem! All time na propsie! W dniu 10.05.2024 o 11:13, Shen napisał: Chuck Norris wraca Chuck Norris, tak człowiek, który potrafi podnieść krzesło na którym siedzi. Ajć, z nowych filmów z jego udziałem (czy to małym czy dużym czasowo na ekranie) to mało widziałem; jedynie niektóre części "Niezniszczalni", w których wystąpił podeszły mi w gusta. A klasyka... ? Łej Panie, wiele dzieł to petarda! Wymieniać bym nie skończył. Mistrz Bruce Lee sporo go nauczył! Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 14 maja Udostępnij Opublikowano 14 maja Chyba do kina trza będzie iść. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 14 maja Udostępnij Opublikowano 14 maja będzie albo gigantyczny flop, albo nowe otwarcie dla Coppoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 14 maja Udostępnij Opublikowano 14 maja Skoro jesteśmy w temacie zwiastunów zapowiadanych premier kinowych: drugi zwiastun do ,,Furiosy" jest? Ano jakże, jest! Ale chodzi o ten IMAXowy! Bo ten jest właśnie turbo immersyjnym materiałem promującym to widowisko, jednym z najlepszych w tym formacie w ogóle zwiastunów z ostatnich kilku lat. Wiadomix, ten kto był na czymkolwiek ostatnio w IMAXowym formacie cyfrowym lub analogowym (w przypadku analogowego zazdroszczę!) ten zapewne widział nowy rozdział w historii sagi Mad Max zaprezentowany na IMAXowej taśmie w formie trailera: są to potężne 2 minuty z kawałkiem treści audiowizualnych, z bardzo intensywnym filtrem obrazu a'la ,,wasteland" post-apo, z niebotycznie ujętymi panoramami i scenami akcji oraz z precyzyjnym ,,pociętym" montażem! Zapowiada się niesamowite widowisko! Mad Maxie nadchodź! Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 15 maja Udostępnij Opublikowano 15 maja (edytowane) Pamiętam jak za dzieciaka bałem się tego filmu. Mroczny, brutalny. Polecam. Edytowane 15 maja przez LukeSpidey Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 18 maja Udostępnij Opublikowano 18 maja Fanem tego rodzaju/gatunku filmowego, meh, i to bardzo tradycyjnego, konserwatywnego nie jestem. Jednakże... z racji tego, jak istotny dla całego dziedzictwa kina, obrania określonego kierunku rozwoju przemysłu filmowego, także jak istotny dla istoty piękna gry aktorskiej okazał się to tytuł, "Przeminęło z Wiatrem" maksymalnie wręcz kusi mnie, aby ten klasycznie klasyczny dramat filmowy obejrzeć. Jeśli w tych dniach zaliczę ,,Kraka" to z tamtego Multikina sobie skorzystam i oglądnę tą perełkę Cukora - Wooda. Wy wbijacie? Sporo klasyki ostatnio puszczają w Multikinie i Heliosie, z racji tych ,,offowych czwartków" czy ,,kina konesera"! Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 459 Opublikowano 20 maja Udostępnij Opublikowano 20 maja https://comicbookmovie.com/sci_fi/star-wars/star-wars-james-mangolds-first-jedi-movie-may-have-just-got-a-new-title-with-ties-to-the-last-jedi-a211044#gs.92dupx Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu miałbym obsrane pampersy czytając tego newsa Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 20 maja Udostępnij Opublikowano 20 maja nowy western od Kevina Costnera, nie słyszałem o tym filmie wcześniej, ale wyświetlali trailer przed Planetą małp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 21 maja Udostępnij Opublikowano 21 maja Filmy potrafią mnie zaskakiwać. Zwłaszcza te, w których, ot tak ,,z dupy" pojawia się Nicolas Cage... I jest to bardzo pozytywne zaskoczenie. "Kod Zła" - to o ten film chodzi, o tę produkcję, w której wystąpi pan Cage. W kinach od 12 lipca - teaser trailerki są już dostępne; i wyglądają one krutacko klimatycznie, surowo i ciężko. Łej, wręcz ascetycznie mrocznie! A dlaczego sami zobaczcie, zresztą to taki ,,zakodowany" materiał, tylko jeden z kilku minizwiastunów sprytnie promujących "Kod Zła". Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 23 maja Udostępnij Opublikowano 23 maja Niby spoko, ale jakoś mam mieszane odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 539 Opublikowano 23 maja Udostępnij Opublikowano 23 maja Ależ grają na nostalgii, stare części uwielbiam i mając w pamięci księcia w nowym yorku2 na razie staram się być na chlodno Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 24 maja Udostępnij Opublikowano 24 maja Welcome to The World of Spider-Man!... No ale zaraz... raczej ta ,,Spidey-Mania" Polski nie będzie dotyczyć; zapewne w Polsce żaden z wszystkich filmów Marvela od 2002 roku o pajęczym bohaterze aż do dzisiaj, wiadomix... nie będzie emitowany, choćby i na ten jeden cholerny tydzień czy nawet weekend okna emisji w multipleksach. Takie soczyste kurłaaaa się ciśnie na usta! Szkoda, bo przynajmniej z przyjemnością poszedłbym jeszcze raz i raz na seans dwóch ostatnich filmów ze Spideyem Hollanda. I oby ten czwarty Spider-Man z Hollandem też powstał - oby ten kiblownik korporacyjny między SONY a Marvel Studios zelżał, a Studia w ramach projektu MCU żeby się w sprawie tego filmu (ewentualnego) dogadały. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 29 maja Udostępnij Opublikowano 29 maja Deadpool and Wolverine - może rozbić bank. Ten film, na co wiele wskazuje (w tym o czym pewnie wiecie: te krutackie bilety z przedsprzedaży w USA! Które osiągnęły niebotyczny poziom sprzedaży!) idzie w zarobek rzędu 1mld. filmodolarów w GBO! Ha! Reżyser S. Levy, Reynolds, Jackman - to nazwiska, które robią dla popularności tej produkcji niesamowitą robotę! Hype dzięki tym ludziom, tym co dla filmów Marvela oni wnieśli i wciąż wnoszą, dzięki tym, że - jeśli chodzi o aktorów - przylgnęła do nich łatka tej jednej odgrywanej, i to z Marvela, postaci, to sprawia, że nawet jeśli "D&W" okaże się kiepski, to i tak nieźle zarobi. Chyba że randomowi widzowie marketingiem szeptanym powiedzą jednemu i drugiemu, że jest to kiepski tytuł, mało ciekawy i głupi, i że nie warto na niego iść... No zobaczymy, a premiera coraz bliżej! Kciuki trzymać! XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi