Opublikowano 9 stycznia9 sty 27 minut temu, Josh napisał(a): Tenmu gościowi Ukryty wymiar naprawdę wyszedł przez przypadek. Ja jeszcze bardzo lubię Mortal Kombat, Alien vs Predator i Death Race. Z Residentów to jedynka, trójka i trochę dwójka a resztę można zaorać. Btw Anderson za 2 miesiące kończy 60 lat
Opublikowano 9 stycznia9 sty Oni to chyba kręcili u niego w dużym pokoju wymalowanym na zielono, potem tło renderowane na amidze 500 i pora na CS'a.
Opublikowano 9 stycznia9 sty 20 minut temu, Masorz napisał(a): Ja jeszcze bardzo lubię Mortal Kombat, Alien vs Predator i Death Race. Z Residentów to jedynka, trójka i trochę dwójka a resztę można zaorać. Btw Anderson za 2 miesiące kończy 60 lat A Milla ma obecnie 49. On chyba będzie ją obsadzał w filmach akcji aż się babcia do końca nie rozsypie
Opublikowano 10 stycznia10 sty Miałem właśnie wrzucać trailer. Widać Dżejsonowi (i chyba bardziej producentom) się to opyla, skro tak to klepią. Szkoda że do Crank 3 nigdy nie wróci, bo po tylu latach to już bez szans.
Opublikowano 10 stycznia10 sty Opatrzność widzi, a nie grzmi! Na Brodę Odyna i Praojca Bora! Ha! Jeśli tak dalej pójdzie szykuje nam się slasherowe Uniwersum klasy... kij wie jakiej, czyli coś z mega-niszowo-cringe'owego kina albo z czegoś sięgającego jeszcze głębszego dna; Uniwersum, które możeeee niedługo być dość szerokie o liczne produkcje i bardzo specyficzne podejście do kreacji ,,tego innego rodzaju horroru" xD. Czekam na wszystko. Obejrzę wszystko. Kochaaam tego rodzaju bezguścia, w sam raz na Gulity Pleasure! (info i grafika z FDB.pl)
Opublikowano 10 stycznia10 sty 4 godziny temu, Colin napisał(a): Statham gonna Statham Ja nie narzekam, dobrze wchodzą te filmy.
Opublikowano 10 stycznia10 sty 5 godzin temu, Square napisał(a): Ja nie narzekam, dobrze wchodzą te filmy. ja też nie. fabuły banalne ale akcyjniaki bardzo przyjemne. dobrze się ogląda mimo że kalki
Opublikowano 10 stycznia10 sty Świetny aktor. Dożywotni respekt za Transportera i Przekręt. W Szybkich i Wściekłych też ma ciekawą kreację. Dobrze się prowadzi, świetny gust motoryzacyjny i piękna, młoda żonka. Podoba się dla mnie ta postać.
Opublikowano 11 stycznia11 sty Nie jestem fanem aktorów, którzy od lat grają w każdym filmie tę samą jedną postać. Jak widzę Stathama, Reynoldsa albo The Rocka, to mi od razy przechodzi ochota na oglądanie.
Opublikowano 11 stycznia11 sty Statham, The Rock czy Reynolds to są tacy dzisiejsi aktorzy, co w latach 80-90 królowali wtedy Stallone, Lundgren, Schwarzennegger. Dobrze się czują w swoich rolach, fajnie się ogląda, na nudy w filmach akcyjnych to narzekać nie można.
Opublikowano 12 stycznia12 sty https://fdb.pl/wiadomosci/55998-lee-cronin-blumhouse-i-atomic-monster-polacza-sily-aby-przywrocic-na-ekran-mumie Filmowa ,,Mumia" powinna być tylko jedna, a tak właściwie ,,jedna i jedyna!" jako Trylogia filmowa z B. Fraserem w roli głównej, a nie żadne pierdółki z Cruisem czy inne dzieła z lat 60-tych. Nic, kruci, absolutnie i totalnie nic nie przebije ,,mumiowych", a na dodatek horrorkowo-przygodowych filmów z tej serii, emitowanych na przestrzeni 1999 - 2008. Oczywiście, że "Mumia" z 1932 roku jest kanonem kina grozy, czy światowego kina w ogóle, i jest to dość dobry film (serdecznie polecam obejrzeć! Najlepiej w wersji remasterowanej; tego rodzaju technologię, styl kręcenia, efekty sprzed lat, w nowym wydaniu ogląda się turbo kapitalnie!), ale... dla mnie ta właśnie wspominana trylogia jest w tym temacie najlepsza i najcenniejsza. Ale... tak jak artykuł z ,,fdbPL" donosi, gdyby "Mumia" Lee Cronina, do której swoje trzy grosze ma dołożyć ponoć James Wan się udała i byłaby solidnym kinem grozy bez żadnej komedyjki i nurtu przygodowego, no to kto wie, być może ten film przebije Trylogię z Fraserem. Na premierę czekam, i to jak!
Opublikowano 12 stycznia12 sty Ja tam uwielbiam Stathama za obie części Adrenaliny i Przekręt. Jeśli chodzi o Transportera, to tylko jedynka. Trójka jeszcze jako tako, ale dwójka była okrutnym balasem.
Opublikowano 12 stycznia12 sty W dniu 10.01.2025 o 11:33, Colin napisał(a): Statham gonna Statham ale i tak się obejrzy na Prime jakoś w wakacje Pszczelarz średnio mi siadł, ale to się zapowiada lepiej, troche Equalizer vibe
Opublikowano 28 stycznia28 sty Co to za marna podróbka filmu Rodrigueza. Oczywiście dobrzy czarni i źli biali w postaci wampirów
Opublikowano 31 stycznia31 sty Był już film o facecie który nie mógł opuścić budki telefonicznej, był film o takim co był zamknięty w trumnie. Teraz czas o takim co nie może opuścić auta.
Opublikowano 31 stycznia31 sty Film musi być nieironicznie dobry, skoro go w końcu wypuszczają. Chyba ostatni projekt Majorsa przed akcją z babą.
Opublikowano 1 lutego1 lut https://www.filmweb.pl/film/Towarzysz-2025-10062128 Coś ,,w duszy temu filmowi gra!". Jedno z najciekawszych, najbardziej intrygujących widowisk filmowych ostatnich lat. I żeby było ciekawie: ,,Towarzysz" jest emitowany w Cinema City w formacie IMAX 2D. I żeby było jeszcze ciekawiej, chyba nikt nie wie... do końca dlaczego ,,coś co nie jest mega hiper dużym blockbusterem, z którego akcją i efektami sra na kilometr" taki thrillerek dostaje format IMAX. Sam koncept fabuły, w ogóle trailer do filmu, ,,Towarzysza" wygląda co najmniej obiecująco. Widział ktoś z Was? Być może zahaczę o ten ,,specyfik" jak będę w okolicy krakowskiego IMAXa na Zakopiance.