Skocz do zawartości

Cinema news

Kmiot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Josh napisał(a):

Tenmu gościowi Ukryty wymiar naprawdę wyszedł przez przypadek. 

Ja jeszcze bardzo lubię Mortal Kombat, Alien vs Predator i Death Race. Z Residentów to jedynka, trójka i trochę dwójka a resztę można zaorać.

Btw Anderson za 2 miesiące kończy 60 lat :smutas:

Opublikowano
20 minut temu, Masorz napisał(a):

Ja jeszcze bardzo lubię Mortal Kombat, Alien vs Predator i Death Race. Z Residentów to jedynka, trójka i trochę dwójka a resztę można zaorać.

Btw Anderson za 2 miesiące kończy 60 lat :smutas:

A Milla ma obecnie 49. On chyba będzie ją obsadzał w filmach akcji aż się babcia do końca nie rozsypie :dynia:

Opublikowano

Miałem właśnie wrzucać trailer. Widać Dżejsonowi (i chyba bardziej producentom) się to opyla, skro tak to klepią. Szkoda że do Crank 3 nigdy nie wróci, bo po tylu latach to już bez szans.

Opublikowano

Opatrzność widzi, a nie grzmi! Na Brodę Odyna i Praojca Bora! Ha! Jeśli tak dalej pójdzie szykuje nam się slasherowe Uniwersum klasy... kij wie jakiej, czyli coś z mega-niszowo-cringe'owego kina albo z czegoś sięgającego jeszcze głębszego dna; Uniwersum, które możeeee niedługo być dość szerokie o liczne produkcje i bardzo specyficzne podejście do kreacji ,,tego innego rodzaju horroru" xD. Czekam na wszystko. Obejrzę wszystko. Kochaaam tego rodzaju bezguścia, w sam raz na Gulity Pleasure! :P :banderas:

(info i grafika z FDB.pl)

obraz_2025-01-10_150839919.thumb.png.ad4320729eb576c696af784ca8a8ab95.png

Opublikowano
5 godzin temu, Square napisał(a):

Ja nie narzekam, dobrze wchodzą te filmy.

ja też nie. fabuły banalne ale akcyjniaki bardzo przyjemne. dobrze się ogląda mimo że kalki :popcorn:

• This 1
Opublikowano

Świetny aktor. Dożywotni respekt za Transportera i Przekręt. W Szybkich i Wściekłych też ma ciekawą kreację. Dobrze się prowadzi, świetny gust motoryzacyjny i piękna, młoda żonka. Podoba się dla mnie ta postać.

image.png.4e37a2a598dad194b38eb4494469405d.png

image.thumb.png.c2bb0aebddbc444670c4880eefa56ba3.png

• This 1
Opublikowano

Nie jestem fanem aktorów, którzy od lat grają w każdym filmie tę samą jedną postać. Jak widzę Stathama, Reynoldsa albo The Rocka, to mi od razy przechodzi ochota na oglądanie. 

• Plusik 2
Opublikowano

Statham, The Rock czy Reynolds to są tacy dzisiejsi aktorzy, co w latach 80-90 królowali wtedy Stallone, Lundgren, Schwarzennegger. Dobrze się czują w swoich rolach, fajnie się ogląda, na nudy w filmach akcyjnych to narzekać nie można.

• Plusik 2
Opublikowano

https://fdb.pl/wiadomosci/55998-lee-cronin-blumhouse-i-atomic-monster-polacza-sily-aby-przywrocic-na-ekran-mumie

Filmowa ,,Mumia" powinna być tylko jedna, a tak właściwie ,,jedna i jedyna!" jako Trylogia filmowa z B. Fraserem w roli głównej, a nie żadne pierdółki z Cruisem czy inne dzieła z lat 60-tych. Nic, kruci, absolutnie i totalnie nic nie przebije ,,mumiowych", a na dodatek horrorkowo-przygodowych filmów z tej serii, emitowanych na przestrzeni 1999 - 2008. Oczywiście, że "Mumia" z 1932 roku jest kanonem kina grozy, czy światowego kina w ogóle, i jest to dość dobry film (serdecznie polecam obejrzeć! Najlepiej w wersji remasterowanej; tego rodzaju technologię, styl kręcenia, efekty sprzed lat, w nowym wydaniu ogląda się turbo kapitalnie!), ale... dla mnie ta właśnie wspominana trylogia jest w tym temacie najlepsza i najcenniejsza. Ale... tak jak artykuł z ,,fdbPL" donosi, gdyby "Mumia" Lee Cronina, do której swoje trzy grosze ma dołożyć ponoć James Wan się udała i byłaby solidnym kinem grozy bez żadnej komedyjki i nurtu przygodowego, no to kto wie, być może ten film przebije Trylogię z Fraserem. Na premierę czekam, i to jak! :banderas:

Opublikowano
W dniu 10.01.2025 o 11:33, Colin napisał(a):

Statham gonna Statham ale i tak się obejrzy na Prime jakoś w wakacje :popcorn:

Pszczelarz średnio mi siadł, ale to się zapowiada lepiej, troche Equalizer vibe