Shankor 1 684 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Meh, koleś oprócz Dystryktu 9 nie zrobił nic wartego mojej uwagi. Hype na Helldivers 2 już raczej minął, a jak zrobi komentarz na obecną sytuację polityczną w USA, to zanim skończy kręcić i montować to wahadło społeczne znowu się odchyli w inną stronę i będzie to (znając życie) zrobione na siłę bicie leżącego. Obym się mylił, bo ST mimo lat dobrze się trzyma będąc filmem na granicy pastiszu popularnych filmów s-f i satyry politycznej. Liczne kontynuacje nigdy nie doścignęły oryginału i zginęły w odmętach historii. Może się uda. Cytuj
Faka 4 134 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Właśnie dzięki nowemu ST znowu będzie hype na Helldivers 2, co tylko przyniesie więcej korzyści, a i może Arrowhead wypuści na konsolę MS. Cytuj
PiotrekP 2 178 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Oprócz jedynki ST (bo reszty chyba nie warto w to wciągać) to były te filmy CGI, podobnie jak Residenty. Dawno to oglądałem i już nie pamiętam jakie to było. Znając życie to długo byśmy chyba na to czekali. Cytuj
Shen 10 521 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Wyglada niezle, szczegolnie miotacz płomieni niezbyt często wykorzystywana broń w filmach Cytuj
Rtooj 1 780 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale. Cytuj
PiotrekP 2 178 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca No ale będzie Kijanu przez kilka minut Choć pewnie jak zwykle w takich filmach Spoiler najpierw będą próbować zrobić sobie kuku, a potem będą wspólpracować. Cytuj
Shen 10 521 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 9 minut temu, Rtooj napisał(a): Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale. Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa. Cytuj
Josh 5 601 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Nie mam nic przeciwko takim bzdurom w fantastyce albo sci-fi jak np. Avengers, ale jeżeli film rozgrywa się w realnym świecie, rządzonym przez prawdziwe reguły, to jednak dla mnie już jest ciut za dużo. Wiadomo, że akcyjniaki na ogół są naciągane: bohaterzy kasujący całe tabuny wrogów, bez konieczności przeładowywania giwer, gdzie wybuch granatu z odległości pół metra powoduje u nich najwyżej siniaka, no ale gdzieś trzeba postawić granicę totalnego absurdu i nieoglądalności. Johna Wicka z tymi spinoffami spokojnie już teraz można wrzucić do tego samego worka co chociażby Szybkich i wściekłych czyli filmów tak głupich, że aż obrażających inteligencję widza. Pierwsza część była jeszcze w miarę zjadliwa, oglądało się dla raczej niespotykanej w filmach akcji choreografii przy użyciu broni palnej, no i w sumie na tym ta seria powinna się skończyć. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 142 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca No dybry... jakby to powiedział jeden z MC serialu ’Allo ’Allo!... Mamy ten drugi zwiastun do "F1" - ogranie w fabule, aktorzy, cały ten zarys historii ,,powracającego do żywych" kierowcy wyścigowego - meh, ja tego krucaaaa nie widzę. Przejdzie to bez echa, ale za to drugi element filmu, dla którego wybiorę się nawet i choćby na premierę do sali kinowej CC w formacie IMAX, to: cholerne zdjęcia, montaż dźwięku i jego synchronizacja z obrazem. Sceny ,,ścigałkowe" w F1 musiały być kręcone w sposób bezpardonowy - sądzę, że jakość filmowania, jego tempo, praca kamery, szybkość montażu etc., ten składnik "F1" może przeważyć o jego dobrych i genialnych opiniach wśród fanów i krytyków, jak i o zarobkach jako takich w BoxOffice; zapewne i nominacja do Oscarów 2026 z tytułu montażu w dwóch kategoriach będzie, no nie ma opcji! Przeczucie! xD Cytuj
Rtooj 1 780 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca 25 minut temu, Shen napisał(a): Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa. Na szczęście nigdy nie chwaliłem tego uniwersum ;] Dla mnie jak dla kolegi wyżej, jest pewna granica, po przekroczeniu której film robi się głupi, ale niestety nużąco głupi. Nie uznaje hasła że "głupi - ale dobrze się ogląda". 1 Cytuj
oFi 2 650 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Ta Ana de Armas niestety dostaje takie pożal się boże scenariusze. Ostatnio oglądałem z nią akcyjniaka Ghosted (randka, bez odbioru) i tam również biegała, fikoły robiła bez totalnej logiki i tabuny chłopów padały pod jej ołowiem. Dziewczynie nie brakuje charyzmy i ciekawej maniery i w parę dobrych ról już miała (blondynka, blade runner czy nawet nieźle wypadła epizodycznie w ostatnim bondzie), ale to co ostatnio dostaje to tragedia. Cytuj
Josh 5 601 Opublikowano 20 marca Opublikowano 20 marca Poprawka: nie dostaje, tylko sama sobie wybiera takie role. Rzadkie zdjęcie Any de Armas zapytanej czemu gra w takich ścierwach Ale w sumie kto z nas by się nie sprzedał za 30 milionów czy ile oni teraz zarabiają na tych filmach.... 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 142 Opublikowano 22 marca Opublikowano 22 marca Szok, panika, postrach... Hollywoody niech się uczą. Łej Panie! Łej... Wiedziałem że ,,Ne Zha 2" w Global Box Office sobie poradzi, ale... że aż taaaaak! Prawie 2 miliardy filmodolarów zarobku! Damn it! Dlaczego Polska nie jest otwarta na dystrybucję w naszych kinopleksach? Czemu nie pokazujemy w kinach ,,Ne Zha 2", nawet w opcji maratonu ,,Ne Zha" i ,,Ne Zha 2".... Zwiastuny obu filmów z Uniwersum, jak i screeny z poszczególnych kadrów, widziałem. I muszę powiedzieć: ta animacja wygląda pięknie (chodzi tu raczej o sumaryczny styl, a nie samą technikę. Jest w tym coś niebywałego!), a fabuła intryguje. Co, to może sankcje znowu ,,na produkt chiński" Europa sobie narzuciła! ,,Ne Zha 2", must see ASAP! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi