Shankor 1 682 Opublikowano 14 marca Opublikowano 14 marca Meh, koleś oprócz Dystryktu 9 nie zrobił nic wartego mojej uwagi. Hype na Helldivers 2 już raczej minął, a jak zrobi komentarz na obecną sytuację polityczną w USA, to zanim skończy kręcić i montować to wahadło społeczne znowu się odchyli w inną stronę i będzie to (znając życie) zrobione na siłę bicie leżącego. Obym się mylił, bo ST mimo lat dobrze się trzyma będąc filmem na granicy pastiszu popularnych filmów s-f i satyry politycznej. Liczne kontynuacje nigdy nie doścignęły oryginału i zginęły w odmętach historii. Może się uda. Cytuj
Faka 4 137 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Właśnie dzięki nowemu ST znowu będzie hype na Helldivers 2, co tylko przyniesie więcej korzyści, a i może Arrowhead wypuści na konsolę MS. Cytuj
PiotrekP 2 169 Opublikowano 15 marca Opublikowano 15 marca Oprócz jedynki ST (bo reszty chyba nie warto w to wciągać) to były te filmy CGI, podobnie jak Residenty. Dawno to oglądałem i już nie pamiętam jakie to było. Znając życie to długo byśmy chyba na to czekali. Cytuj
Shen 10 465 Opublikowano czwartek o 14:23 Opublikowano czwartek o 14:23 Wyglada niezle, szczegolnie miotacz płomieni niezbyt często wykorzystywana broń w filmach Cytuj
Rtooj 1 778 Opublikowano czwartek o 17:54 Opublikowano czwartek o 17:54 Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale. Cytuj
PiotrekP 2 169 Opublikowano czwartek o 18:01 Opublikowano czwartek o 18:01 No ale będzie Kijanu przez kilka minut Choć pewnie jak zwykle w takich filmach Spoiler najpierw będą próbować zrobić sobie kuku, a potem będą wspólpracować. Cytuj
Shen 10 465 Opublikowano czwartek o 18:04 Opublikowano czwartek o 18:04 9 minut temu, Rtooj napisał(a): Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale. Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa. Cytuj
Josh 5 550 Opublikowano czwartek o 18:22 Opublikowano czwartek o 18:22 Nie mam nic przeciwko takim bzdurom w fantastyce albo sci-fi jak np. Avengers, ale jeżeli film rozgrywa się w realnym świecie, rządzonym przez prawdziwe reguły, to jednak dla mnie już jest ciut za dużo. Wiadomo, że akcyjniaki na ogół są naciągane: bohaterzy kasujący całe tabuny wrogów, bez konieczności przeładowywania giwer, gdzie wybuch granatu z odległości pół metra powoduje u nich najwyżej siniaka, no ale gdzieś trzeba postawić granicę totalnego absurdu i nieoglądalności. Johna Wicka z tymi spinoffami spokojnie już teraz można wrzucić do tego samego worka co chociażby Szybkich i wściekłych czyli filmów tak głupich, że aż obrażających inteligencję widza. Pierwsza część była jeszcze w miarę zjadliwa, oglądało się dla raczej niespotykanej w filmach akcji choreografii przy użyciu broni palnej, no i w sumie na tym ta seria powinna się skończyć. 1 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 136 Opublikowano czwartek o 18:29 Opublikowano czwartek o 18:29 No dybry... jakby to powiedział jeden z MC serialu ’Allo ’Allo!... Mamy ten drugi zwiastun do "F1" - ogranie w fabule, aktorzy, cały ten zarys historii ,,powracającego do żywych" kierowcy wyścigowego - meh, ja tego krucaaaa nie widzę. Przejdzie to bez echa, ale za to drugi element filmu, dla którego wybiorę się nawet i choćby na premierę do sali kinowej CC w formacie IMAX, to: cholerne zdjęcia, montaż dźwięku i jego synchronizacja z obrazem. Sceny ,,ścigałkowe" w F1 musiały być kręcone w sposób bezpardonowy - sądzę, że jakość filmowania, jego tempo, praca kamery, szybkość montażu etc., ten składnik "F1" może przeważyć o jego dobrych i genialnych opiniach wśród fanów i krytyków, jak i o zarobkach jako takich w BoxOffice; zapewne i nominacja do Oscarów 2026 z tytułu montażu w dwóch kategoriach będzie, no nie ma opcji! Przeczucie! xD Cytuj
Rtooj 1 778 Opublikowano czwartek o 18:31 Opublikowano czwartek o 18:31 25 minut temu, Shen napisał(a): Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa. Na szczęście nigdy nie chwaliłem tego uniwersum ;] Dla mnie jak dla kolegi wyżej, jest pewna granica, po przekroczeniu której film robi się głupi, ale niestety nużąco głupi. Nie uznaje hasła że "głupi - ale dobrze się ogląda". 1 Cytuj
oFi 2 647 Opublikowano czwartek o 18:49 Opublikowano czwartek o 18:49 Ta Ana de Armas niestety dostaje takie pożal się boże scenariusze. Ostatnio oglądałem z nią akcyjniaka Ghosted (randka, bez odbioru) i tam również biegała, fikoły robiła bez totalnej logiki i tabuny chłopów padały pod jej ołowiem. Dziewczynie nie brakuje charyzmy i ciekawej maniery i w parę dobrych ról już miała (blondynka, blade runner czy nawet nieźle wypadła epizodycznie w ostatnim bondzie), ale to co ostatnio dostaje to tragedia. Cytuj
Josh 5 550 Opublikowano czwartek o 18:54 Opublikowano czwartek o 18:54 Poprawka: nie dostaje, tylko sama sobie wybiera takie role. Rzadkie zdjęcie Any de Armas zapytanej czemu gra w takich ścierwach Ale w sumie kto z nas by się nie sprzedał za 30 milionów czy ile oni teraz zarabiają na tych filmach.... 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 136 Opublikowano sobota o 13:13 Opublikowano sobota o 13:13 Szok, panika, postrach... Hollywoody niech się uczą. Łej Panie! Łej... Wiedziałem że ,,Ne Zha 2" w Global Box Office sobie poradzi, ale... że aż taaaaak! Prawie 2 miliardy filmodolarów zarobku! Damn it! Dlaczego Polska nie jest otwarta na dystrybucję w naszych kinopleksach? Czemu nie pokazujemy w kinach ,,Ne Zha 2", nawet w opcji maratonu ,,Ne Zha" i ,,Ne Zha 2".... Zwiastuny obu filmów z Uniwersum, jak i screeny z poszczególnych kadrów, widziałem. I muszę powiedzieć: ta animacja wygląda pięknie (chodzi tu raczej o sumaryczny styl, a nie samą technikę. Jest w tym coś niebywałego!), a fabuła intryguje. Co, to może sankcje znowu ,,na produkt chiński" Europa sobie narzuciła! ,,Ne Zha 2", must see ASAP! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi