Opublikowano 14 marca14 mar Meh, koleś oprócz Dystryktu 9 nie zrobił nic wartego mojej uwagi. Hype na Helldivers 2 już raczej minął, a jak zrobi komentarz na obecną sytuację polityczną w USA, to zanim skończy kręcić i montować to wahadło społeczne znowu się odchyli w inną stronę i będzie to (znając życie) zrobione na siłę bicie leżącego. Obym się mylił, bo ST mimo lat dobrze się trzyma będąc filmem na granicy pastiszu popularnych filmów s-f i satyry politycznej. Liczne kontynuacje nigdy nie doścignęły oryginału i zginęły w odmętach historii. Może się uda.
Opublikowano 15 marca15 mar Właśnie dzięki nowemu ST znowu będzie hype na Helldivers 2, co tylko przyniesie więcej korzyści, a i może Arrowhead wypuści na konsolę MS.
Opublikowano 15 marca15 mar Oprócz jedynki ST (bo reszty chyba nie warto w to wciągać) to były te filmy CGI, podobnie jak Residenty. Dawno to oglądałem i już nie pamiętam jakie to było. Znając życie to długo byśmy chyba na to czekali.
Opublikowano 20 marca20 mar Wyglada niezle, szczegolnie miotacz płomieni niezbyt często wykorzystywana broń w filmach
Opublikowano 20 marca20 mar Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale.
Opublikowano 20 marca20 mar No ale będzie Kijanu przez kilka minut Choć pewnie jak zwykle w takich filmach Spoiler najpierw będą próbować zrobić sobie kuku, a potem będą wspólpracować.
Opublikowano 20 marca20 mar 9 minut temu, Rtooj napisał(a): Wygląda jak najgłupszy film roku ;] 50 kilowa laska znowu na wojnie z setkami facetów, po raz 4 albo 5. Niedawno były dwa filmy z Kate Beckinsale. Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa.
Opublikowano 20 marca20 mar Nie mam nic przeciwko takim bzdurom w fantastyce albo sci-fi jak np. Avengers, ale jeżeli film rozgrywa się w realnym świecie, rządzonym przez prawdziwe reguły, to jednak dla mnie już jest ciut za dużo. Wiadomo, że akcyjniaki na ogół są naciągane: bohaterzy kasujący całe tabuny wrogów, bez konieczności przeładowywania giwer, gdzie wybuch granatu z odległości pół metra powoduje u nich najwyżej siniaka, no ale gdzieś trzeba postawić granicę totalnego absurdu i nieoglądalności. Johna Wicka z tymi spinoffami spokojnie już teraz można wrzucić do tego samego worka co chociażby Szybkich i wściekłych czyli filmów tak głupich, że aż obrażających inteligencję widza. Pierwsza część była jeszcze w miarę zjadliwa, oglądało się dla raczej niespotykanej w filmach akcji choreografii przy użyciu broni palnej, no i w sumie na tym ta seria powinna się skończyć.
Opublikowano 20 marca20 mar No dybry... jakby to powiedział jeden z MC serialu ’Allo ’Allo!... Mamy ten drugi zwiastun do "F1" - ogranie w fabule, aktorzy, cały ten zarys historii ,,powracającego do żywych" kierowcy wyścigowego - meh, ja tego krucaaaa nie widzę. Przejdzie to bez echa, ale za to drugi element filmu, dla którego wybiorę się nawet i choćby na premierę do sali kinowej CC w formacie IMAX, to: cholerne zdjęcia, montaż dźwięku i jego synchronizacja z obrazem. Sceny ,,ścigałkowe" w F1 musiały być kręcone w sposób bezpardonowy - sądzę, że jakość filmowania, jego tempo, praca kamery, szybkość montażu etc., ten składnik "F1" może przeważyć o jego dobrych i genialnych opiniach wśród fanów i krytyków, jak i o zarobkach jako takich w BoxOffice; zapewne i nominacja do Oscarów 2026 z tytułu montażu w dwóch kategoriach będzie, no nie ma opcji! Przeczucie! xD
Opublikowano 20 marca20 mar 25 minut temu, Shen napisał(a): Akurat w tym uniwersum już głupsze rzeczy przechodziły, w tym niewidomy zabójca. Seria od dawna mocno komiksowa. Na szczęście nigdy nie chwaliłem tego uniwersum ;] Dla mnie jak dla kolegi wyżej, jest pewna granica, po przekroczeniu której film robi się głupi, ale niestety nużąco głupi. Nie uznaje hasła że "głupi - ale dobrze się ogląda".
Opublikowano 20 marca20 mar Ta Ana de Armas niestety dostaje takie pożal się boże scenariusze. Ostatnio oglądałem z nią akcyjniaka Ghosted (randka, bez odbioru) i tam również biegała, fikoły robiła bez totalnej logiki i tabuny chłopów padały pod jej ołowiem. Dziewczynie nie brakuje charyzmy i ciekawej maniery i w parę dobrych ról już miała (blondynka, blade runner czy nawet nieźle wypadła epizodycznie w ostatnim bondzie), ale to co ostatnio dostaje to tragedia.
Opublikowano 20 marca20 mar Poprawka: nie dostaje, tylko sama sobie wybiera takie role. Rzadkie zdjęcie Any de Armas zapytanej czemu gra w takich ścierwach Ale w sumie kto z nas by się nie sprzedał za 30 milionów czy ile oni teraz zarabiają na tych filmach....
Opublikowano 22 marca22 mar Szok, panika, postrach... Hollywoody niech się uczą. Łej Panie! Łej... Wiedziałem że ,,Ne Zha 2" w Global Box Office sobie poradzi, ale... że aż taaaaak! Prawie 2 miliardy filmodolarów zarobku! Damn it! Dlaczego Polska nie jest otwarta na dystrybucję w naszych kinopleksach? Czemu nie pokazujemy w kinach ,,Ne Zha 2", nawet w opcji maratonu ,,Ne Zha" i ,,Ne Zha 2".... Zwiastuny obu filmów z Uniwersum, jak i screeny z poszczególnych kadrów, widziałem. I muszę powiedzieć: ta animacja wygląda pięknie (chodzi tu raczej o sumaryczny styl, a nie samą technikę. Jest w tym coś niebywałego!), a fabuła intryguje. Co, to może sankcje znowu ,,na produkt chiński" Europa sobie narzuciła! ,,Ne Zha 2", must see ASAP!
Opublikowano 2 kwietnia2 kwi https://wiadomosci.wp.pl/nie-zyje-val-kilmer-mial-65-lat-7141648823040832a [`]
Opublikowano 2 kwietnia2 kwi Zajebiście zagrał w filmie Święty. Fajny aktor, młodo zmarł, no ale to własnej winy, zamiast zapobiegać, to się bawił w te swoje udziwienia lecznicze. Chyba coś na końcu ktoś mu przelał do mózgu trochę zwoju, żeby zrobił operację.
Opublikowano 2 kwietnia2 kwi Moje ulubione hiciory z nim to Heat i Tombstone. Mogę oglądać bez końca.
Opublikowano 3 kwietnia3 kwi Tak, Val Kilmer to świetny aktor - grał raz surowo, raz z pełnym zaangażowaniem. Cholibka, to jeden z lepszych aktorów jako Bruce Wayne (chodzi o wizualną prezencję postaci B. Wayne'a w filmach i serialach aktorskich DC w całej historii kina/seriali), ale nie jako Batman. Nawet nie wiedziałem, że wystąpienie w ,,Top Gun: Maverick" było dla niego wyczerpujące, że jego głos w tym filmie został podłożony i modyfikowany komputerowo. 2 godziny temu, Figaro napisał(a): Jest potencjał. Nie powiem... Nawet, nawet - choć pierwszego wrażenia, czyli roli L. Nielsena w ,,Nagiej Broni" i po prostu ,,jego osoby w tym filmie!" nic nie zniszczy, zmyje, nic nie usunie. Zobaczymy... Oby pykło! A tymczasem...
Opublikowano 3 kwietnia3 kwi Jeśli chodzi o nowe "Naked Gun", to sam nie wiem co o tym myśleć. Leslie Nielsien jest filarem współczesnego (?) pastiszu filmów akcji, a "Naga broń" sztandarowym przykładem jak zrobić ponadczasowe komedie (oglądałem całkiem niedawno z moimi dziećmi, humor [zarówno dla młodszych jak i starszych] się trzyma mimo upływu niemal 40 lat). Tutaj jest Drebin Jr., ok niech będzie - Neeson parę razy pokazywał komediowy sznyt. Na trailerze widać że idą w PG-18 (gdzie oryginały były PG-13), ciekawe czy będą kląć i pójdą w bardziej dosłowny (wulgarny) humor... oby nie. Dla mnie niedomówienia, niedopowiedzenia, puszczanie oka i insynuacje są o wiele bardziej satysfakcjonujące, bo nie mam wrażenia że biorą mnie za idiotę, co nie skuma o co chodzi. Mam nadzieję, że nie zeszmacą tak lubianej marki. Równie dobrze mogli zrobić film i reklamować go jako "duchowego następcę", no ale wiadomo że kasa musi się zgadzać i na nostalgii można dużo zarobić. Czas pokaże.
Opublikowano 3 kwietnia3 kwi Ahh Naga Broń.. trylogia z legendarnym Leslie Nielsenem to moja ulubiona trylogia obok Back to the Future. Nagą odświeżam sobie dość regularnie bo mam całą kolekcję filmów z panem "pierdawką". Gagi, scenki, dialogi, wszystko znam na pamięć Mam nadzieję ze Liam Neeson (te same inicjały więc to może dobra wróżba) dowiezie film i nie będzie spektakularnej klapy do jakiej amerykańskie produkcje ostatnio zaczęły nas przyzwyczajać.
Opublikowano 4 kwietnia4 kwi Niestety trailer wskazuje na to, że to będzie sraka i profanacja klasyków. Pomijając fakt, że Leslie był urodzony do tej roli i nikt mu tutaj nie podskoczy, to ten poziom żartu dzisiaj po prostu nie przejdzie. Dupy Juleczek na twitterku by explodowały w kosmos. To jest jedna z tych rzeczy, któtrj nie powinno się nigdy dotykać. Już lepiej mogli sobie kolejny Scary movie nakręcić, tam już poziom gorszy być nie może.
Opublikowano poniedziałek o 11:054 dni No dzień dobry ,,uszanowanko" premiery kinowe w kwietniu i maju 2025 roku! Dobra nasza? No chyba tak! Teoretycznie wszystkie kinowe emisje w Polsce czy to na świecie zaplanowane na ten okres... no WoW... bledną przy tej nie tyle co premierze, a re-premierze. A rozchodzi się o wielki powrót ,,Zemsty Sithów", cudownego, cyfrowo rewolucyjnego Epizodu III Star Wars, na ekrany kin, rzecz jasna z okazji 20-lecia premiery filmu... Rzecz jasna... ,,nie ma c***a we wsi", aby na to cudeńko nie wybrać się do kina. Nierealne jest żeby mnie na sali kinowej, na tej emisji nie było! Żałować można, że nie zrobili DMRu zwykłej taśmy filmu na IMAXową, i nie puścili Epizodu III SW właśnie w formatach IMAX... chyba że czegoś nie wiem, xD, i film zostanie w sieciach CC w Polsce wyemitowany w IMAX! :P