Skocz do zawartości

(Forza Motorsport) Liga Forumkowa

Jak wybieramy auto?   

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak wybieramy auto?

• co tydzień ankieta z 5 autami do wyboru
    • co tydzień wybiera auto jeden z uczestników według listy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja z przyjemnością wrócę do zabawy za jakiś czas, ale mam problemy ze stanem technicznym tej gry. W między czasie też potrenuję, bo obecnie nie czerpię przyjemności z jazdy z powodów wyżej wymienionych, a rzucać czas aby zapisać się na liście też bez sensu. Nie kreci mnie ta gra jak początkowo zakładałem, że będzie:

Weź ty się ogarnij. To tylko zabawa. Są lepsi i gorsi. U mnie w robocie gramy od lat w Fantasy Premier League. Ponad 30 osób. Wpisowe to 150 zł, zwycięzca na koniec sezonu zgrania wszystko. Co roku kurwa są delikwenci, którzy traktują to jak walkę o życie i dosłownie zabili, by kogoś, kto zdobył chociażby punkt więcej od nich i ni cholerny nie rozumieją, że to tylko gra i zawsze ktoś jest lepszy a ktoś gorszy. 

To auto złe tamto było by lepsze. Całe życie gram w autka na konsolach, a pewnie ani razu nie wbije do top 10 i mam w to wyjebane. Liczy się fun :)

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano
3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał:

Ale ja nie mogę nic zrobić tutaj. Teraz będą wolniejsze auta. Za kolejny tydzień mogę dać jeszcze wolniejsze. I tyle. Ale za 3 tyg dla równowagi dam potwory. Inaczej nie da się każdego zadowolić.

I tak będzie najlepiej, raz jakieś hiper auto, potem średniak i na koniec gruz. Każdy będzie zadowolony. Nie ma co spinać pośladów i się kłócić, to tylko gierka i zabawa. Wiadomo, jedni będą lepsi inni gorsi. Ja kręcę jedne z gorszych czasów a mimo tego i tak chętnie odpalam gierkę  bo może urwę sekundę bądź dwie i z ostatniego miejsca przeskoczę na przedostatnie. A czy ktoś jeździ z absem, czy z kamery ze środka, czy z liniami to jego indywidualna sprawa. Zawsze może próbować i zmieniać, ja na przykład jeździłem automatem potem włączyłem manual i delikatnie czas udało się poprawić. To tylko zabawa i wszyscy powinniśmy tak ten turniej traktować.

Ja tymczasem idę jeszcze pokręcić parę kółek. 

• Plusik 1
Opublikowano

Panowie, czy jeśli najszybsze moje okrążenie jest z wykrzyknikiem, to będzie mi pokazywać wolniejsze, ale bez wykrzyknika? Bo mam wrażenie, że w jeździe dowolnej pokazuje tylko najszybsze bez względu na naruszenie ograniczeń toru.

Opublikowano

Nie, niestety to jest słabe pod tym względem. Wykręciłem raz elegancki czas ale był wykrzyknik, potem nieco gorszy, ale ciągle lepszy niż ten tutaj wrzucony i dupa zbita, pokazywało ten z wykrzyknikiem. 

Opublikowano

Ja też miałem dziś dziwną sytuację. Wpadł mi czas 2:27,1xx i dalej sobie kręciłem kółka. Jedno z nich wydawało się dość dobre. Pierwsze między czasy pokazywały, że urywam kolejne kawałki sekund. Na mecie wyskoczyło -1,5xx, a czas rzeczywisty, to ten co wrzuciłem wyżej - lepszy o 0,1 s. 

Opublikowano

02:30,625 A_Bogush

Wiem, że jak bym się przerzucił na manual to byłoby lepiej, ale na razie lenistwo bierze górę. A w FH5 próbowałem na manulau i całkiem fajnie to wychodziło. Ale na razie nie chce mi się myśleć o zmianie biegów, szczególnie, że Ferrari ma ich aż 7 :D

Ale i tak jeszcze mógłbym w sumie trochę urwać, bo dopiero odkryłem jak szeroko można pojechać w niektórych miejscach.

image.thumb.png.e36fcf9b33da36f89feb7391ab3e8d2b.png

Opublikowano
1 hour ago, Aleks said:

Ja też miałem dziś dziwną sytuację. Wpadł mi czas 2:27,1xx i dalej sobie kręciłem kółka. Jedno z nich wydawało się dość dobre. Pierwsze między czasy pokazywały, że urywam kolejne kawałki sekund. Na mecie wyskoczyło -1,5xx, a czas rzeczywisty, to ten co wrzuciłem wyżej - lepszy o 0,1 s. 

Tak te różnice są totalnie z dupy brane, jedziesz wydaje sie super kolko, ppkazije ci minus sekunda na zielono, a na mecie nagle czas gorszy 0.200 :reggie:

• Dzięki 1
Opublikowano

Trochę oftopu wrzucę ale przypomniały mi się stare czasy jak z @Magik@Michał102 @orion50 i jeszcze kilkoma osobami mieliśmy ligę w F1. Teksty w stylu "to już mój limit i nic już nie urwę" były co 2 dni po czym jeden z nas poprawiał się i karuzela ruszała od nowa. Magik to jest jakiś alien robiąc te czasy na padzie. Piękne czasy :banderas:

• Lubię! 2
Opublikowano
Godzinę temu, Michał102 napisał:

2:23,460 Michał102 

i to chyba koniec, bo dalsza walka z tym ślizgajacym się kiblem grozi połamianiem tego plastikowego thrustmastera xD

Unknown-2023_10_20-18_03_38.thumb.png.842e8047eb974ace85d3aa2516708053.png

Qjjo.gif.0ae57b29584679de00291823498b771f.gif

• Haha 5