Suavek 4 719 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 Taktyczny RPG od Vanillaware i Atlusa. Platformy: PS4, PS5, XSX, XSS, NS. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 14 września 2023 Opublikowano 14 września 2023 Day one, studio to gwarant, no i gatunek wreszcie który mi pasuje zamiast ostatniej wariacji vizual novel Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 15 września 2023 Autor Opublikowano 15 września 2023 Fajna kolekcjonerka: Gra karciana, artbook, OST, żadnej naciąganej figurki. No takie coś kusi. Pytanie, jak z ceną u nas. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 Piękna. na hamerkańskim atlusie nawet nie ma linka do fizycznej wersji tylko wishlist now do eszopy Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 15 września 2023 Opublikowano 15 września 2023 175 dolarów kanadyjskich sobie liczą za to Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 21 września 2023 Opublikowano 21 września 2023 129 amerykanskich https://www.amazon.com/dp/B0CJ3Z5KP6 Mam nadzieje, ze jakies sklepy w EU się pojawią, bo na ten moment tylko US i Kanada. Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 22 września 2023 Autor Opublikowano 22 września 2023 19 godzin temu, Shen napisał: Mam nadzieje, ze jakies sklepy w EU się pojawią, bo na ten moment tylko US i Kanada. Amazon.de ma za 130€. ~600zł. Tylko pewnie oznakowanie kategorii wiekowej będzie te paskudne. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia Day1 wjedzie oczywiscie, chyba wezme limitke z amazon, bo z perfectblue nadal nie mam info czy bedzie. Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 16 stycznia Autor Opublikowano 16 stycznia Dla tych, co się czają na kolekcjonerkę: 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Dwie gry w cenie jednej kolekcjonerki Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 6 lutego Autor Opublikowano 6 lutego Gra pewnie będzie bardzo dobra, ale nie czuję pokusy brać ją na premierę. Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 13 lutego Autor Opublikowano 13 lutego Na angielskim kanale jeszcze nie ma zrozumiałej wersji: No kurczę, patrzę na to i z jednej strony grafika jest śliczna, ale zarazem w porównaniu do poprzednich gier Vanillaware odnoszę wrażenie, że brakuje jej "tego czegoś". Tj. jakiegoś uroku, czy tam "życia". Oglądam te jednostki, niby liczne i zróżnicowane, a jednak nie mogę się pozbyć wrażenia, że zrobione masowo. Zresztą, nawet na filmiku mamy postać atakującą dokładnie identyczną postać po stronie przeciwnej. Odnoszę wrażenie, że brakuje w tym dynamiki, czy większej interakcji sprite'ów. Inny typ gry, więc ciężko oczekiwać, że każda postać/jednostka będzie prezentować sobą tyle samo uroku, co bohaterowie Odin Sphere czy 13 Sentinels. No ale jak tak pogrywam w Grand Knights History, to nie jestem przekonany, czy mam ochotę na kolejną grę tego pokroju, na "większą skalę". Pomarudził. I tak kupi, kiedyś... Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 13 lutego Opublikowano 13 lutego Ja nadal cisne granblue, gdyby nie to, ze chce kolekcjonerke to bym poczekał, a tak to chyba nie mam wyjscia. Szkoda, ze zaden sklep w Polsce nie ma. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Ogral ktos to demo? Jakies wrazenia od forumowicza? Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Grafika ładna, cyców pod dostatkiem, auto walki. Takie moje pierwsze wrażenia. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 57 minut temu, pawelgr5 napisał: Ogral ktos to demo? Jakies wrazenia od forumowicza? Ja ograłem i zrobiłem pre order. Nie sądziłem że kogoś na tym forum interesuje ten wybitny tytuł dla koneserów a tu nawet temat jest. W skrócie ta gra to połączenie ogre battle 64 + ffxii system gambitow + heroes of might and magic. Są auto bitwy małych oddziałów do których przypisujemy jednostki na grida, to gdzie stoją w którym rzędzie zależy jak się zachowują i jakie skille używają. W dodatku każda jednostka ma zachowania jak gambity w ff xii typu łucznikowi np prioritize flying albo weakest itp Gdy oddziały zbliżą się do siebie w trybie mini rts dochodzi do autobitwy która możemy obejrzeć albo skipnąć. Warto oglądać bo widać co działa a co nie. Poza walkami chodzimy po mapie rozmawiamy z npc, zarządzamy miastami, kupujemy ekwipunek, wynajmujemy najemników czy zbieramy surowce na rozwój miast. Fabuła na początku jest dosyć standardowa ale za to wszystko szybko się dzieje dochodzą nowe jednostki nie ma downtimów. Wszystko pięknie wygląda i brzmi. To będzie hit ale to oczywiste jak atlus rób grę z vanillaware Na switchu chodzi, wygląda I wczytuje się super. 4 Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 23 lutego Autor Opublikowano 23 lutego 23 minuty temu, devilbot napisał: tytuł dla koneserów Czyli zaraz ogór wpadnie się wymądrzać? Fabularnie cokolwiek obiecującego? Czy raczej randomowe jednostki bez osobowości? Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 1 minutę temu, Suavek napisał: Fabularnie cokolwiek obiecującego? Czy raczej randomowe jednostki bez osobowości? Ciężko powiedzieć wydaje mi się że historia będzie standardowa ale wstydu nie ma i nie jest męcząca. Nrazie jest to poziom niżej niż kalka Got triangle strategy Postacie pojawiają się szybko mają mini backstory ale nie są głębokie za to mają chyba jakieś questy co trochę rozbuduje ich lore. Każdy wrogi generał w zamku czy okupowanym miescie też ma osobowość i backstory. 1 Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Jest też demo na PS5. Kupię raczej najpierw cyfrę na PS5, a za jakiś czas pudełko na Switcha. Vanillaware trzeba wspierać. Cytuj
Suavek 4 719 Opublikowano 23 lutego Autor Opublikowano 23 lutego Szkoda, że Vanillaware nie wydaje swoich gier na PC. Wezmę na pewno, ale nie na premierę. Chciałem jeszcze Grimgrimoire Once More kiedyś nadrobić, ale na razie cena nie zachęca. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 51 minut temu, devilbot napisał: Ja ograłem i zrobiłem pre order. Nie sądziłem że kogoś na tym forum interesuje ten wybitny tytuł dla koneserów a tu nawet temat jest. W skrócie ta gra to połączenie ogre battle 64 + ffxii system gambitow + heroes of might and magic. Są auto bitwy małych oddziałów do których przypisujemy jednostki na grida, to gdzie stoją w którym rzędzie zależy jak się zachowują i jakie skille używają. W dodatku każda jednostka ma zachowania jak gambity w ff xii typu łucznikowi np prioritize flying albo weakest itp Gdy oddziały zbliżą się do siebie w trybie mini rts dochodzi do autobitwy która możemy obejrzeć albo skipnąć. Warto oglądać bo widać co działa a co nie. Poza walkami chodzimy po mapie rozmawiamy z npc, zarządzamy miastami, kupujemy ekwipunek, wynajmujemy najemników czy zbieramy surowce na rozwój miast. Fabuła na początku jest dosyć standardowa ale za to wszystko szybko się dzieje dochodzą nowe jednostki nie ma downtimów. Wszystko pięknie wygląda i brzmi. To będzie hit ale to oczywiste jak atlus rób grę z vanillaware Na switchu chodzi, wygląda I wczytuje się super. Czy zobaczyłem słowo Gambity ? Właśnie wczoraj pisałem, że mogliby odkryć ten system na nowo w gierkach, a tutaj taka niespodzianka . Atlus w tym roku nie bierze jeńców, ale na razie nie preorderuje... Cytuj
Alastor84 324 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 4 minuty temu, Suavek napisał: Szkoda, że Vanillaware nie wydaje swoich gier na PC. Wezmę na pewno, ale nie na premierę. Chciałem jeszcze Grimgrimoire Once More kiedyś nadrobić, ale na razie cena nie zachęca. Jeśli masz + to Grimgrimoire Once More jest za 131zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi